Dev şirketin satış haberi geldi hisseler uçuşa geçti!

Dev şirketin satış haberi geldi hisseler uçuşa geçti!

Dev şirketin satış haberi geldi hisseler uçuşa geçti! Borsada 5 milyarlık şirket satışı geliyor! Teklif Yapıldı! Borsa işlem gören ve piyasa değeri yaklaşık 5 milyar olan bu şirketin satın alımı için teklif verildi. Tüm detayları...

Dev şirketin satış haberi geldi hisseler uçuşa geçti! Borsada 5 milyarlık şirket satışı geliyor! Teklif Yapıldı!

Geçtiğimiz Mayıs ayında Koç Holding, Tat Gıda'nın yüzde 43,5'ine sahip olduğu açıklandıktan sonra, Kamuyu Aydınlatma Platformu üzerinden satış ve stratejik alternatiflerin değerlendirilmesi için finansal danışmanlık hizmeti almıştı.

42 yıllık köklü şirket Dardanel, bu gelişmeyi kendi lehine çevirmek için harekete geçti. Dardanel, hakim ortağı olan Niyazi Önen Holding çatısı altındaki üç firmayla birlikte Tat Gıda'yı satın alma kararı aldı.

Bu gelişme, Tat Gıda'nın geleceği ve sektördeki rekabet dinamikleri açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Taraflar arasındaki rekabetin şirketlerin performansına nasıl yansıyacağı ve sonuçların ne olacağı merakla bekleniyor.

Dardanel'den KAP'a yapılan açıklamada "Şirketimizin 20.07. 2023 tarihli Yönetim Kurulu Toplantısında; Tat Gıda San A.Ş.'nin hakim paylarının (%53 oranındaki paylar) satın alınması konusunda şirketimizin hakim paylarının sahibi olan Niyazi Önen Holding A.Ş.'nin çatısı altında sahibi bulunduğumuz Dardanel Greece S.A. firmamız ile beraber (3 firma) ortak olarak " Pay Satın Alma" teklifinde bulunulmasına karar verilmiştir" denilmişti.

Hisseleri uçuşta!

Satın alma haberleriyle birlikte Tat Gıda ve Dardanel'in Borsa İstanbul'da işlem gören hisseleri tırmanışa geçti. Dardanel hissesi tavan seviyelere yaklaşarak yüzde 9,90 oranında primle 5,66 liradan işlem görürken Tat Gıda hissesi yüzde 5,08 oranında yükselişle 35,58 liradan alıcı buluyor.

Tat Gıda Hisse

image-5.jpg

Dardanel hisse

image-6.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.