2021 Üniversite kayıt yenileme ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Hangi belgeler gerekli?

2021 Üniversite kayıt yenileme ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Hangi belgeler gerekli?

Üniversite kayıt işlemleri 2021-2022 eğitim yılı için bugün itibariyle başlıyor. Üniversiteye yeni geçiş yapan öğrenciler, kayıtların hangi tarihler arasında olacağını ve kayıt için hangi belgelerin gerekli olduğunu araştırıyor. Peki, üniversite kayıt tarihleri ne zaman başlıyor, kayıt tarihleri ne zaman bitecek? Üniversite kaydı yapmak için hangi belgeler gerekli? Kayıtlarını elektronik olarak yapan adaylar ise, üniversiteleri tarafından istenen belgelere ve ilgili üniversitenin belirlediği tarih aralığında işlem yapacaktır. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan fakat, daha öncesinden kayıtlı bulundukları ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adaylar ise, belirlenen tarih aralığında kayıt hakkı kazandıkları yükseköğretim kurumuna geçici kayıt yapacaklardır.

Üniversite Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar heyecan dolu bir tercih dönemine girmişti. Bu tercihler doğrultusunda bir üniversitenin bir programına kayıt hakkı kazanan adaylar; kayıt işlemlerini 6-10 Eylül 2021 tarihleri arasında yapabilecek. Online olarak yapılan elektronik kayıtlar ise 4-8 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılıyor. Bir programda eğitim hakkı kazanan adayların, kayıt yapabilmek için ihtiyaç duyduğu evraklar ve kayıt tarihlerini sizler için derledik. Belirtilen süre içerisinde kayıt işlemlerini tamamlamayan öğrenciler kayıt haklarını kaybedecektir. Bahsi geçen bu adayların ortaöğretim kurumlarından mezun olduklarına ilişkin mezuniyet belgelerini, 31 Aralık 2021 tarihine kadar bağlı bulundukları yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halında asıl kayıt işlemleri yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelendiremeyen öğrencilerin geçici kayıtları silinecek ve mezuniyetini belgelendirmesine rağmen geçici kayıt işlemini gerçekleştirmeyen adayların kayıtları yapılmayacaktır.

2021 ÜNİVERSİTE KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

  1. a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi
  2. b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
  3. c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf
  4. d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge
  5. e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir. Adayların askerlikle ilgili sorunları için askerlik şubelerine, kredi konusunda ayrıntılı bilgi için de üniversite rektörlüklerine veya Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.