MCU, Doctor Strange 2'den Önce Raimi'nin Korku Rekorunu Kırdı

MCU, Doctor Strange 2'den Önce Raimi'nin Korku Rekorunu Kırdı

Multiverse of Madness, içinde bazı iyi korkular olan ilk MCU projesi olarak sabitlenmiş gibi görünüyordu, ancak Moon Knight'ın 4. bölümü oraya önce geldi.

Sam Raimi'nin Doctor Strange in the Multiverse of Madness ile MCU'daki ilk yönetmenlik denemesi , franchise'ın gerçek korkuya ilk girişimi olarak ayarlandı, ancak ona ait olan bu rekor, Moon Knight tarafından ele geçirildi . Kevin Feige, Moon Knight'ın özellikle ne kadar acımasız olduğu konusunda diğer MCU projelerinden farklı olacağına söz verdi. Bu kesinlikle ilk 3 bölümde kanıtlandı, çünkü Marc eğitimli bir paralı asker ve bu nedenle dövüş sahneleri kesinlikle MCU'daki diğerlerinden daha kanlı ve daha korkunçtu. Bununla birlikte, Moon Knight'ın bir korku dokunuşu olması beklenmiyordu, çünkü bu sözde Multiverse of Madness için ayrılmıştı .

Raimi'nin uzmanlığı, son derece başarılı Evil Dead serisi tarafından kanıtlanan korkuda yatıyor . Örümcek Adam 2'deki ikonik Doc Ock operasyon sahnesi gibi, Raimi'nin Örümcek üçlemesinde bile tipik korku unsurları görülebilir . Şimdi, Multiverse of Madness'ın kahramanların, canavarların ve kan yığınlarının zombileştirilmiş versiyonlarını içeren fragmanları ile film, MCU'nun ilk korku keşfi olacak gibi görünüyordu ve bu da Raimi'ye bu çok özel rekoru verecekti. Yine de Moon Knight 4. bölüm korkutucu bir sahneyle bu rekoru kırdı.

Moon Knight 4. bölümün çoğunluğu Mısırlı bir mezarda geçiyor, bu da onu korku olayları ve mumyalanmış karşılaşmalar için olgunlaştırıyor ve tam olarak ortaya çıkan şey bu. Layla ve Steven, Ammit'in koruyucuları Heka rahiplerinin mezarını bulduklarında, hepsinin gerçekten ölü olmadığı anlaşılıyor. Mezarı keşfederken ekrandan silah sesleri duyulur ve ayak sesleri onlara yaklaşır. Layla ve Steven, ölümsüz gardiyanlardan biri içeri girerken saklanırlar ve kötü adam Arthur Harrow'un adamlarından birini arkasında sürüklerler ve onu kanla ıslanmış bir levhanın üzerine bırakırlar. Sahne, Marvel'in klasik Universal canavar hareketlerini üstlenmesi gibi görünüyor ve Multiverse of Madness piyasaya sürülmeden haftalar önce tüyler ürpertici bir korku sunuyor.

moon-knight-episode-4-layla-fighting-undead-eygptian-warrior.webp

Ekran dışındaki silah sesleri, parçalanmış terör çığlıkları ve gizemli bir siluetin yaklaşan ağır ayak sesleri, gerçek korku mecazlarıdır ve harika bir şekilde uygulanmıştır. Seyirciyi ve Steven ile Layla'yı ne olacağı konusunda karanlıkta bırakmak, ölümsüz gardiyanın Harrow'un adamını izinsiz girdiği için cezalandırdığı bir sonraki tüyler ürpertici sahne için gerilimi artırır. Deriyi kesen bıçağın seslerini ya da vücuttan fışkıran kan kütlelerini (ironik bir şekilde, bir Raimi korku filmi gibi) bastırmak için arka planda bir müzik ya da nota yok.,) MCU'nun korku türünü tüm gücüyle keşfetmekten gerçekten geri durmadığını gösteriyor. Kamera, ölünün organlarını kavanozlara atan ölümsüz savaşçıyı göstermekten de çekinmiyor, bu anı mide bulandırıcı bir şekilde ürkütücü hale getirmeye yetecek kadar gösteriyor. Yaratık, Layla ve Steven'ın saklandığını keşfettiğinde, hareketleri son derece yavaş ve yıldırım hızında dalgalanır, bu nedenle bir sonraki hareketi tahmin edilemez. Elleri, Steven'ın üzerinde durduğu döşeme tahtalarının altında sürünerek tırmanıyor ve bir sonraki sahnede, Layla'yı o kadar hızlı bir şekilde karanlığa kaptırıyor ki, kesinlikle MCU'nun ilk atlama korkusu olarak sınıflandırılabilir.

Bu kadar kısa bir sahnede, Moon Knight pek çok klasik korku unsuruna ulaşıyor; dehşet çığlıkları, canavardan saklanan kahramanlar, klasik atlama korkusu ve bu yüzden kesinlikle MCU'nun korku ile ilk deneyi olarak sayılır. Raimi'nin Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ı da büyük olasılıkla bu unsurlardan bazılarına değinecek ve özellikle hala korku cephesinde ve merkezinde yer alan ilk MCU filmi olacak. Ancak, Moon Knight'daki korkunç mezar sahnesi onu rekor kırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.