Batman İçinde Sandığınızdan Çok Daha Fazla Görsel Efekt Vardı

Batman İçinde Sandığınızdan Çok Daha Fazla Görsel Efekt Vardı

Matt Reeves'in Batman filminin çoğu pratik görünse de, yeni bir VFX videosu DC filminin etkileyici görsel efektlerinin perdesini aralıyor.

Yeni bir VFX videosu , The Volume olarak bilinen ve giderek daha popüler hale gelen set sayesinde Batman'in cesur, atmosferik Gotham City'yi nasıl hayata geçirebildiğini anlatıyor. Bu yılın başlarında piyasaya sürülmesinin ardından Batman , karanlık, modern ve görsel olarak etkileyici bir Gotham Şehri yarattığı için birçok eleştirmen tarafından övüldü . Matt Reeves, DC'nin ünlü Batman'ini yeniden canlandıran en son yönetmen oldu ve filmiyle, DCEU'dan ayrı duran karakterin topraklanmış bir versiyonunu yaratmaya çalıştı. Batman hem hayranları hem de eleştirmenleri kazandı ve bir devam filmi şimdiden yapım aşamasında.

İlk olarak Disney+'ın The Mandalorian filmini çekmek için kullanılan The Volume, neredeyse tamamen LED panel ekranlar ve bir tavanla çevrelenmiş bir ses sahnesinde çekim yapmayı içeren oldukça yeni bir teknolojidir. En sık yeşil ekran yerine kullanılır; The Volume'un ana avantajı, dijital olduğu için, çekim yapılırken panellerdeki aydınlatmayı, perspektifi veya tüm resmi ayarlayarak set üstü kameranın hareketine yanıt verebilmesidir. The Volume'un birçok kopyası, yakın zamanda Thor: Love ve Thunder da dahil olmak üzere diğer film ve televizyon yapımları için dünya çapında zaten inşa edildi .

The Corridor Crew ve Oscar adayı görsel efekt süpervizörü Joe Farrell , son videolarında The Volume'un The Batman'in en önemli sahnelerinden bazılarını oluşturmak için nasıl kullanıldığını açıklıyor . Özellikle Batman (Robert Pattinson) ve Catwoman (Zoë Kravitz) arasındaki duygusal çatı çatışmasına bakıyorlar ve tüm Gotham şehir manzarasının The Volume kullanılarak bir ses sahnesinde yaratıldığını açıklıyorlar. Bununla birlikte, her iki karakterin kostümleri ve yüzlerindeki uğursuz yansımaların, The Volume'un arkalarındaki ve üstündeki LED ışıklarına ek olarak, her aktöre gerçek stüdyo ışıkları yakılarak yaratıldığını da belirtiyorlar. Farrell ayrıca The Volume tarafından görüntülenen sanal gerçekliğin çekimden hemen önce olduğundan emin olmak için ne kadar çaba harcandığını da açıklıyor:

The Volume'un sadece birkaç yıldır (ve özellikle az sayıda yapımda) kullanıldığına inanmak zor, çünkü iyi yapıldığında yarattığı etki çok gerçekçi. The Batman'in görsel efektlerine yönelik eleştiriler , filmin vizyona girmesiyle çok azdı ve bu da, filmin bazı bölümlerinin dijital olarak çekildiğini ve pratik olarak daha etkileyici olduğunu ortaya çıkardı. Teknik açıdan filmin en yoğun ve karmaşık anlarından biri olan Batman ve Penguen (Colin Farrell) arasındaki kovalamaca sahnesinin önemli bölümleri bile The Volume kullanılarak tamamlandı. Tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda, Reeves'in yaklaşan devam filmi için olasılıkları gerçekten sonsuz.

Çoğu zaman, pratik olarak çekilmiş filmler daha iyi görünme eğilimindedir. Bununla birlikte, Reeves ve The Batman'in görsel efekt süpervizörleri, dijital setleri tercih etmenin kalite pahasına olması gerekmediğini kanıtladılar. Sadece bu değil, zaman ve özen (ve görünüşe göre The Volume), izleyicilerin neredeyse tamamen bir bilgisayar tarafından oluşturulan bir şeyi izledikleri gerçeğinden tamamen habersiz olmalarına neden olabilir. The Batman , koronavirüs pandemisi nedeniyle filme çekildi.18 aydan fazla ve bu, filmi daha da görsel bir gösteriye dönüştüren aylarca süren post prodüksiyonu içermiyor. Beklenenden daha uzun olmasına rağmen, etkileyici sonuçlar verdiğini kimse inkar edemez. Devam filmi bir öncekine benziyorsa, Reeves ve ekibi onu tamamlamaları gerektiği kadar sürebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.