Şampiyonlar Ligi: Juve Chelsea'ye hükmediyor, Ronaldo MU'yu kurtarıyor, Barça batıyor

Şampiyonlar Ligi: Juve Chelsea'ye hükmediyor, Ronaldo MU'yu kurtarıyor, Barça batıyor

Şampiyonlar Ligi'ndeki akşamdan ne hatırlamalı? GOAL, bu Çarşamba günü yapılan sekiz toplantının envanterini çıkarıyor. Şampiyonlar ligi toplu maç sonuçları ve puan durumu...

E Grubu: Bayern gruptan çıktı, Barça aşağılandı

Benfica - FC Barcelona: 3-0 İlk gün Bayern'in düzelttiği Barça yine battı. Ama bu sefer kendisinden daha zayıf olduğu iddia edilen bir rakibe karşı... Barça'nın şu anki hatalarının simgesi olan Benfica, Darwin Nunez'in 3. dakikasından itibaren fileleri buldu. Barça daha sonra toparlandı ancak De Jong için büyük bir fırsata rağmen eşitliği sağlayamadı (post, 11.). İkinci yarıda Benfica Barça'da ortalığı karıştırdı. Nunez'in (52.) bir paylaşımının ardından Rafa Silva skoru 2-0'a getirdi (69.). Katalanlar artık karşılık vermedi ve Nunez kendisine penaltı noktasından bir dublör teklif etti (79.). Ronald Koeman'ın bu yeni bozgundan sağ çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil.

Bayern Münih - Dinamo Kiev: 5-0

Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçında Barça'yı 3-0 yenen Bayern, yeni bir gösteri yaptı. Akşamın galibiyeti ise bavullarında dört golle ayrılan Dinamo Kiev oldu. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Robert Lewandowski oraya ikizi (12., 27.) ile gitti, ardından Gnabry (68.), Sané (74.) ve Choupo-Monting (87.) Bavyeralıların başarısına daha fazla yer verdi. Sıralamada Bayern, Benfica (4 puan), Dinamo Kiev (1 puan) ve Barça'nın (0 puan) 6 puan önünde lider durumda.

F Grubu: Atalanta liderliği alıyor, MU yeniden başlıyor

Atalanta - Young Boys: 1-0 İsviçre'de Manchester United'a karşı gösterdikleri başarının (2-1 galibiyet) ardından Bern'in Genç Çocukları, Atalanta Bergamo'da (Villarreal'de 2-2 berabere kalan) tekrar yapmayı umuyordu. Ancak İsviçre'de baş ve omuzlar İtalyan ekibi tarafından domine edildi ve Bergamasques lehine 1-0'lık skor (Pessina'nın 68'inci golü) karşılaşmanın görünümünü yansıtmıyor. Gasperini takımı için akşamın tek siyah noktası, Gosens'in sakatlığı üzerine çıkış, oyunun 10. dakikasından itibaren sağ uyluğa çarptı.

Manchester United - Villareal: 2-1

Son Avrupa Ligi finalinde Villarreal'e yenilen Manchester, intikam almak istedi. Hedefe ulaşıldı ve MU, özellikle Cristiano Ronaldo'ya teşekkür edebilir. C1'deki 178. maçında bir rekor olan Portekizli, uzatmaların ardından galibiyet golünü kaydetti (90 + 5.). MU'yu aşırı derecede domine eden ve mantıklı bir şekilde Alcacer'ın (53.) golüyle Telles'in golazosunda (60.) eşitlenen Villarreal için acımasız bir sonuç. Bu galibiyetle MU tekrar 3. sıraya (3 puan) geri dönerken YBB (3 puanla 2.) ve Atalanta (4 puanla 1.) gerisinde kalıyor. Villarreal bir puanla son sırada.

G Grubu: Lille yenildi, Wolfsburg ve Sevilla birbirlerini etkisiz hale getirdi

Wolfsburg - Sevilla FC: 1-1 On sarı ve bir kırmızı kartla (Guilavogui, 85.) oldukça gergin geçen maçta iki takım berabere kaldı. Steffen, Rakitic bir penaltıdan (87.) önce skoru yerliler için (48.) açtı. RB Salzburg - Lille: 2-1 Toplantının ayrıntılı özetini şu makalede bulabilirsiniz: LOSC Avusturya'da düşüyor LOSC, gruplarında bir puanla son sırada yer alıyor ancak hala yeterlilik yarışındalar. Salzburg 4, Sevilla ve Wolfsburg 2 puanda kaldı.

H Grubu: Chelsea tek başına önde, Zenith Malmö'yü düzeltiyor

Zenith St. Petersburg - Malmö: 4-0 18.45'te oynanan bu karşılaşmada ilk gün iki mağlubiyet arasında tek taraflı oynandı. 9. dakikadan itibaren Claudinho golü açtı ve ikinci periyodun başında Kouzyaïev ikinci golü attı (49.). Malmö'nün talihsizlikleri için bu yeterli değilmiş gibi, Ahmedhodzic gönüllü ele (53.) ve on bire on bir oyuna gönderildi, Zenith Sutormin (80.) ve Wendel'in (90 + 4.) gollerine iki gol daha ekledi. Juventus - Chelsea: 1-0 Bu akşamın afişiydi ve yine de ilk yarı Turinese için hedeften iki şut uzaktaydı: 20. sırada Chiesa, ardından 31. sırada Rabiot. Ancak soyunma odasından döndükten sadece on bir saniye sonra, Chiesa ilk niyeti Bernardeschi'nin (46.) servis ettiği muhteşem bir vuruşla ağları salladı. Bu gol maçı serbest bıraktı ancak iki takım da skor tablosunu değiştirmeyi başaramadı. Bu kısa galibiyet, Chelsea (3 puan), Zenith (3 puan) ve Malmö'nün (0 puan) 6 puan önünde grup liderliğini ele geçiren Juventus'un mutluluğu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.