PTT Zimmet Alındı Ne Demek? PTT Zimmet Edildi Ne Demek?

PTT Zimmet Alındı Ne Demek? PTT Zimmet Edildi Ne Demek?

Zimmet alındı ne demektir? Yurt dışından verilen siparişlerde zimmet alındı ne demektir? Zimmet alınan kargolar ne zaman gelir? İşte tüm detaylar... Çok az kişinin karşılaştığı bir uyarı olan Zimmet Alındı uyarısından çoğu kişi haberdar olmadığı için bu uyarıyla karşılaşanlar tedirgin oluyor. Yurt dışından sipariş edilen ürünlerde en çok korkulan durumlardan biri gümrükleme, iptal veya teslim edilmemesidir. PTT zimmete para geçirme uyarısını gören kişilerin ürünün artık zimmete para geçirdiğini bilmesi gerekiyor. Bu uyarı ilk başta insanları korkutsa da sorun değil. Sipariş edilen ürün en geç 1-2 gün içerisinde distribütör firmaya teslim edilir ve ürün sahibine teslim edilir.

PTT Zimmet Alındı Ne Demek?

Bu durumu yurt dışından verilen siparişlerde kargo durumunu takip eden müşteriler görür. Duruma az rastlanıldığı için bu ibareyi görenler bir korkuya kapılır, ve araştırmaya başlar. Ama hiç korku gerektirmeyen bir durumdur. Bu ibareden siparişin gümrükte veya UKİM'de kaldığını anlayabiliriz. Ürün, dağıtımdan önce zimmete alınabilir, bu da kullanıcı açısından bir sorun yaratmamaktadır. Kısa süre içerisinde kullanıcı ürününe sahip olur.

PTT ZİMMET ALINDI NE OLUYOR?

Zimmet alındı ibaresi ürünün dağıtıma hazırlandığı gösteren bir kargo takip durumudur. Hiç bir şekilde endişelenmeye gerek yoktur.

PTT Zimmet Edildi Ne Demek?

Dağıtıma çıktıktan sonra elinize ulaşır. PTT Kargo gönderilerinde gönderinin distribütör kuryesine teslim edilmesi anlamına gelmektedir. Bu ifade genellikle yurt dışından gelen siparişler için kullanılır. PTT Kargo, yurt dışından gelen kargoların gümrüğe takılmadığını yani gümrük girişlerinin sorunsuz yapıldığını anlatmak için “zimmetine geçirilmiş” ifadesini kullanıyor. Ürün gümrükten veya UKİM'den kargo ile alınır ve belirtilen adrese taşınmak üzere yola çıkar.

PTT KARGO TAKİBİ UYARISI NEDİR?

PTT zimmete alındı uyarısı, kullanıcıların kargosunun takibini veya sorgulamasını yaptığı sırada göreceği bir uyarıdır. PTT yurt için ve yurt dışı kargo servisi yapar ve bundan dolayı zimmet alındı yazısı genellikle yurtdışına gönderilen veya yurtdışından gelen kargolar için yazılan bir uyarıdır. Yurt dışından gelen ürünler, daha fazla bir süre aldığı için müşteriler tarafından sıkça sorgulama işlemi yapılır. Bazı durumlarda da ürün ülkeye vardığında bile, ürünün size gelmesi belli bir süreyi alabilir. Bu tarz durumlarda yine takip numarasıyla ürünün durumuna bakılır. Eğer ürününüz Türkiye’ye vardıysa ve size teslim edilmediyse, ürününüz UKİM’de görünmektedir. Bu durumda ‘zimmet alındı’ uyarısıyla karşılaşmanız olasıdır.

ZİMMETE ALINAN KARGOLAR ULAŞTIRILIR MI?

GÜMRÜK ÜCRETİ BELİRLENMESİ PTT gümrük ücretini sorgulama işlemini yaptığınız sayfadan görebilirsiniz. Satın aldığınız ürünün gümrük ücretleri daha önceden bilemezsiniz, belirsizdir. Ürünün gümrük ücreti sadece gümrükte karar verilir. Bu işlemden sonra ‘PTT zimmet alındı’ uyarısıyla birlikte ürünün dağıtıma çıkması için hazırlık aşaması başlar. Ürün takip sayfasında ‘torba kapandı’ ibaresi görüldüğü zaman ürünün gümrük geçiş ücreti de size bildirilecektir. Gümrük ücreti yurtdışından siparişini verdiğiniz ürünün, fiyatından ayrı olarak yurtdışından ülkemize geçerken belirlenen bir ücrettir. Ekranda görünen ücreti ürünü getiren PTT şubesine kapıda ödeyebilirsiniz. Belirlenen gümrük ücretlerine hiçbir şekilde itiraz veya ödememe gibi bir durumunuz yoktur. Gümrük ücretini ödemediğiniz durumlarda ürün teslim edilemez.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.