Maserati İlk Tamamen Elektrikli Lüks SUV'sini Tanıttı

Maserati İlk Tamamen Elektrikli Lüks SUV'sini Tanıttı

İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati, gelecek yıldan itibaren satın alınabilecek Grecale Folgore tamamen elektrikli SUV'yi tanıttı.

İtalyan lüks otomobil üreticisi Maserati, şirket tarihindeki ilk tamamen elektrikli SUV olan Grecale'yi bugün tanıttı . Elektrikli araçlar, özellikle son aylarda akaryakıt fiyatlarındaki keskin artışla birlikte dünya çapında popülerlik kazanıyor . Bir rapora göre Tesla, artan gaz fiyatları nedeniyle son zamanlarda siparişlerde yüzde 100 artış gördü ve şirket talepleri karşılamakta zorlanıyor.

EV'lerin daha yaygın hale gelmesiyle birlikte, SUV'lar da dahil olmak üzere her tür araç elektrikle tedavi ediliyor. Jaguar, BMW, Mercedes ve Audi'nin hepsinin piyasada en az bir crossover elektrikli SUV'u var ve daha birçoğu da yolda. En iyi ve en popüler tamamen elektrikli lüks SUV'lardan bazıları Audi e-Tron, Jaguar i-Pace, Mercedes-Benz EQC, BMW iX, vb. içerir. Maserati'nin yakında çıkacak modeli, satın alınabilir olduğunda bu listeye katılacak.

Maserati Grecale, geleneksel içten yanmalı modellerin yanı sıra tamamen elektrikli bir avatarda satılacak. Şirkete göre, yeni araç 2030 yılına kadar yalnızca EV'ye yönelik bir marka olma planlarının bir parçası ve İtalyanca 'yıldırım' anlamına gelen 'Folgore' marka adını taşıyacak. Maserati tarafından yapılan bir basın açıklamasına göre, Grecale Folgore kompakt bir SUV olacak ve piyasadaki çoğu EV'ye benzer şekilde 400 voltluk bir mimariye sahip olacak. Maserati, 2023'te piyasaya sürülecek tam elektrikli modelin yanı sıra hibrit güç aktarma organı ve geleneksel içten yanmalı motorlarla otomobili piyasaya sürüyor. İki hafif hibrit versiyon GT ve Modena olacak, gazla çalışan Trofeo modeli ise bir V6 motorla gelecek.

Maserati Grecale Folgore 2023'Te Geliyor

tesla-model-y-1.webp

Maserati, tamamen elektrikli Grecale hakkında pek fazla ayrıntı açıklamazken, şirket daha önce aracın kendi EV platformunda oturacağını ve mevcut herhangi bir EV platformunu başka bir araba ile paylaşmayacağını söylemişti. Grecale, Modena'daki Maserati İnovasyon Laboratuvarında tasarlandı ve şirketin Cassino fabrikasında üretilecek. Grecale Folgore piyasaya çıktığında, Porsche Taycan, Rivian R1S ve daha önce bahsedilen BMW, Audi ve Mercedes-Benz'in bazı popüler modelleri dahil olmak üzere diğer lüks markalardan bir dizi elektrikli SUV ile rekabet edecek.

Geçen hafta düzenlediği basın toplantısında, Maserati CEO'su Davide Grasso, şirketin içten yanmalı ürün grubunu 2030 yılına kadar aşamalı olarak kaldırmayı hedeflediğini söyledi. Ancak, müşteri talebine bağlı olarak kesin tarih bir pazardan diğerine değişebilir. Maserati , yalnızca EV planlarının bir parçası olarak, tamamen elektrikli Folgore serisinin yeni nesil GranTurismo spor coupe ve Grecale ile birlikte Levante'nin elektrikli bir versiyonunu içereceğini duyurdu. Ayrıca şirket, önümüzdeki yıllarda Folgore markası altında başka lüks spor otomobiller ve üstü açılır arabalar da planlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.