İşte Tesla Model 3'ü Şarj Etmenin Maliyeti

İşte Tesla Model 3'ü Şarj Etmenin Maliyeti

Model 3, Tesla'nın sattığı ve 358 mil'e kadar bir menzil sunduğu en uygun fiyatlı EV'dir, ancak gerçekte şarj etmenin maliyeti nedir?

Model 3, Tesla'nın 46.990 dolardan başlayan en uygun fiyatlı elektrikli aracıdır, ancak arabayı gerçekten şarj etmenin maliyeti nedir? Tesla, farklı Model 3 kaplamaları sunar, bu nedenle Tesla Model 3'ü şarj etmenin ortalama fiyatı, tam modelin pil boyutuna ve tahmini menziline bağlıdır. Ayrıca, konut tipi şarj cihazının konumunun da gerçek maliyeti etkilemesi muhtemeldir.

Tesla, Model 3'ü üç donanımda sunuyor. Şu anda, standart Arkadan Çekişli Model 3, 46.990 dolara mal oluyor ve 140 mil / saat azami hız sunuyor ve 5.8 saniyede 0-60 mil hıza çıkabiliyor. Ardından , 55.990 dolara satılan Uzun Menzilli Model 3 geliyor. 145 mph'lik biraz daha düşük bir maksimum hız sunar, ancak sürüş mesafesinde liderliği alır. Performans Modeli 3, 62.990 dolardan başlıyor ve üçü arasında en iyi ivmeye sahip.

Bir Tesla Model 3 veya başka bir EV şarj etme maliyetini birkaç faktör belirler . İlk olarak, pil boyutu ve tahmini menzili bilinmelidir. Bundan sonra, bulundukları yerdeki ortalama elektrik maliyeti hakkında bir fikir sahibi olunmalıdır. EIA'ya göre , Amerika Birleşik Devletleri'nde konut elektriğinin ortalama maliyeti kilovat saat başına 13,72 senttir. Tesla'yı evde mi yoksa Supercharger'da mı şarj ettiğinize bağlı olarak, Model 3'ü şarj etme maliyeti değişir. Referans olarak, ev tipi şarj cihazları sanıldığı kadar verimli değildir ve şarj cihazının çıkış kapasitesine bağlı olarak saatler hatta günler sürebilir.

tesla-model-3-white-charging.webp

Tesla Model 3'Ü Şarj Etmenin Ortalama Maliyeti

Standart Arkadan Çekişli Model 3 , 50 kWh pil ve tahmini 272 mil menzil ile birlikte gelir. Araç bir konut kurulumu aracılığıyla ücretlendirilirse, ortalama maliyet yaklaşık 7 $ olur. Bu hesaplamaya göre, mil başına ortalama maliyet kabaca 0,025 ABD dolarıdır. Burada bahsedilen rakamlar yüzde 0-100 arası tam şarjı ifade eder ve pil verimliliğini yüzde 80 ila 90 arasında kabul eder. Performance Model 3, daha büyük bir82 kWh pil ve tahmini 315 mil menzil sunar. Aynı faktörleri göz önünde bulundurarak, Performans Modeli 3'ü şarj etmek ortalama olarak yaklaşık 11 dolara mal olabilir, bu da mil başına 0,036 dolar anlamına gelir. Son olarak, Uzun Menzilli Model 3 ayrıca 82 kWh pil içerir ve tam şarjla yaklaşık 358 mil yol alır. Elektrikli aracı bir konut kurulumuyla şarj etmek de yaklaşık 11 dolara mal olabilir ve bu da mil başına kabaca 0.035 dolar olur.

Bu rakamların belirli bir Tesla Model 3'ü şarj etmenin maliyetinin tam bir temsili olmadığını belirtmek önemlidir . Bir şey olursa, sahipleri daha fazla harcama yapacak. Bununla birlikte, bunlar Tesla Model 3'ü sürerken işletme giderinin ne kadar olacağının iyi göstergeleridir. Üstelik, bir Model 3'ü evde şarj etmek için ortalama fiyatlardır. Bir Supercharger'da şarj ediliyorsa, tam maliyet konuma bağlı olarak değişecektir. Bununla birlikte, kilovat saat başına maliyet tipik olarak daha yüksek olduğundan, bir Tesla Model 3'ü şarj etme maliyeti de daha yüksek olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.