Harta Köyü Nerededir? Tren İstasyonu Nerede?

Harta Köyü Nerededir? Tren İstasyonu Nerede?

Harta köyü merak ediliyor? Harta köyü ile ilgili bulabileceğiniz en met bilgiler burada. Harta köyü nerededir? O meşhur tren istasyonu nerede? İşte ayrıntılar.

Manisa il merkezine 67 km, Akhisar ilçesine ise 15 km uzaklıkta bulunmaktadır. Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamayacak durumda olmasının yanı sıra mahalleli taşımalı eğitimden yararlanmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur fakat daha küçük çaplı işlemlerin yapılabilmesi için PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşım asfalt bir yol ile sağlanmaktadır ve mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Çağın gerisinde şeklinde nitelendirilebilecek bu köy, ziyaretçilerinde adete bir zaman makinesi hissi uyandırıyor. Köye ilk adımınızı attığınız anda kendiniz 1980'li yıllara geri dönmüş gibi hissediyorsunuz. Çocukluğunuzdan özlem duyduğunuz sıcak insan ilişkileri, herkesin birbirini tanıdığı aile haline gelmiş mahalle kültürü... Selvili Köyü Manisa ilinde yer almakta olup, Selvili Köyü Akhisar ilçesine bağlıdır. Selvili Köyü GPS kordinatları ise 39° 1' 25.9140'' Kuzey ve 27° 45' 14.7204'' Doğu gps koordinatlarıdır. Selvili Köyü bağlı olduğu Akhisar ilçe merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Selvili Köyü Manisa şehir merkezine uzaklığı ise yaklaşık 54 kilometredir. Köye oldukça yakında bulunan eski dönemlerde çok ünlü olan bir tren istasyonu bulunmaktadır. Bakır tren istasyonu:

Selvili köyünün hemen kuzeyinde yer alan bir istasyon. Bakır ismini taşımasına rağmen aynı adı taşıya Bakır köyü, istasyonun 5.6 km kuzeyinde, başka bir bölgede bulunmaktadır. Bakır istasyonu, tek bir pistte hizmet veren tek bir platformdan ve diğer iki pist de de siding pistlerinden oluşmaktadır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.