Bu Şaşırtıcı Videoda Bir Astronotun ISS Dışında Yürüyüşünü  İzleyebilirsiniz!

Bu Şaşırtıcı Videoda Bir Astronotun ISS Dışında Yürüyüşünü İzleyebilirsiniz!

Uluslararası Uzay İstasyonundan Dünya'nın nasıl göründüğünü hiç merak ettiniz mi? Bu video, onu daha önce hiç görmediğiniz şekilde deneyimlemenizi sağlar.

ISS, gece gökyüzündeki en ünlü manzaralardan biridir - ancak uzay istasyonundaysanız ve Dünya'ya bakıyor olsaydınız nasıl görünürdü? İnternette dolaşan viral bir video sayesinde, tam olarak bunu görebilirsiniz. İnsanların uzayı keşfettiği 60 yılı aşkın süredir, bu yolculukların çarpıcı fotoğrafları ve videoları hiç eksik olmadı. İster Mars gezicilerinden gelen resimler, ister Apollo misyonlarından Ay'ın eski fotoğrafları veya uzak galaksilerin Hubble resimleri olsun, insanlık oldukça fazla uzay medyası koleksiyonunu bir araya getirdi.

Bu keşifler kadar etkileyici, Dünya'nın etrafında dönen futbol sahası büyüklüğündeki uzay aracı. Nisan 1990'da fırlatılan Uluslararası Uzay İstasyonu, uzay araştırmalarında inanılmaz bir başarı olmaya devam ediyor . İnsanlığın uzaydaki tek sabit varlığı olarak hareket eder, astronotlara deneyler için benzersiz bir ortam sağlar ve genellikle burada, Dünya'da çıplak gözle görülebilir.

Çoğu insan ISS'yi arka bahçelerinden - parlak yanıp sönen ışıklarıyla gökyüzünde vızıldayarak görmüştür. Dünya üzerinde inanılmaz bir manzara olsa da, bakış açılarını değiştirdiğinizde daha da etkileyici. r/Space alt dizinindeki bir Reddit kullanıcısı , kısa süre önce ISS'de uzay yürüyüşü yapan bir astronotun NASA videosunu paylaştı . Video iki dakikadan kısa olmasına rağmen, bu kısa sürede yakalanan görüntüler nefes kesici. ISS'nin dışındaki bir astronotun bakış açısından, video , altlarındaki dev mavi mermere bakarken uzay istasyonunda çalıştıklarını gösteriyor . Güzel, ürkütücü ve oldukça alçakgönüllü.

250 Mil Üzerinden Güzel Bir Manzara

nasa-iss-spacewalk-video-photo-2017-1.webp

Video yakın zamanda Reddit'te yeni bir hayat kazanırken, klibin kendisi birkaç yaşında. NASA bunu ilk olarak 28 Kasım 2017'de paylaştı. Astronot Randy Bresnik, videoyu o Ekim ayında ISS'nin Canadarm2 robotik kolunu tamir ederken bir GoPro kamerayla kaydetti. Video hakkında yorum yapan Bresnik, "Bazen bir uzay yürüyüşünde, Dünya gezegenimizin güzelliğinin tadını çıkarmak için sadece bir dakikanızı ayırmanız gerekir." dedi.

Bu, çoğu Reddit kullanıcısının hemfikir olduğu bir şey. Kullanıcı u/ Seki_a , "Eldeki göreve odaklanamazdım. Huşu karşısında sürekli dikkatim dağılırdı" dedi. Kullanıcı u/candoitmyself de kısa klibe duyduğu hayranlığı dile getirerek, "Bütün hayatımın o küredeki küçücük bir noktada olması aklımı karıştırıyor. Darbeler. Aklım. Aklım."

Geçen hafta, astrofotograf Dr. Sebastian Voltmer , farklı bir perspektiften bir ISS fotoğrafı paylaştı. Gelişmiş bir kamera ve teleskop kurulumu kullanan Voltmer, Uluslararası Uzay İstasyonunun Dünya üzerinde seyir halindeyken son derece ayrıntılı bir resmini yakaladı. Daha da etkileyici olan fotoğraf, uzay aracının dışında başka bir uzay yürüyüşü yapan iki astronot gösteriyor. İster Dünya'daki fotoğrafçıların çarpıcı fotoğrafları, ister uzaydaki astronotların GoPro videoları olsun, ISS'nin saf gücü ve huşu ile tartışmak neredeyse imkansızdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.