Batık Kredilerde Korkutucu Artış! Son Hafta batık Krediler Rekor Kırdı!

Batık Kredilerde Korkutucu Artış! Son Hafta batık Krediler Rekor Kırdı!

Ülkemizde ve bütün dünyada yaşanan ekonomik sıkıntılar sonuçlarını ortaya koymaya başladı. Batık krediler bir haftada tam 25 Milyar lira arttı. Peki bu ne anlama geliyor? İşte ayrıntılar...

BDDK’nın haftalık olarak yayınladığı bilgilendirme bültenine göre ülkemizde batık krediler son hafta çok fazla arttı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu bildiğiniz gibi haftalık bankaların takipteki alacaklarını da açıklıyor. 19 Kasım’dan itibaren işler biraz da ha karışmış durumda. Önceki haftaya göre batık krediler yani takibe düşen krediler 2 Milyar 292 milyon lira artmış durumda.

Bu demek oluyor ki toplam takipteki para 155 milyarı da geçmiş durumda. 155 milyar 767 milyon lira bankaların takipteki alacakları miktar.

para-batik-krediler.jpg

Toplam mevduat da 6.2 arttı!

Sektördeki toplam mevduat ise geçen hafta 279 milya 75 milyon artmış durumda. Bu rakama bankalar arası transferler de dahil. Bu belirtilen haftada yüzde 6.2 artan bankacılık sektörü toplam mevduatı 4 trilyon 774 milyar 134 milyon lirayı buldu.

Vatandaş alışverişini taksitli yapıyor taksitli ticari krediler 651 milyarı aştı

BDDk’nın açıkladığı bu verilere göre 19 Kasım itibariyle 345 milyon lira artarak 751 milyar 129 milyona ulaştı. Bu kredilen büyük bölümü her zamanki gibi inşaat sektörüne ait. 289 milyar 37 milyon… Böyle büyük bir rakam konut kredisine geçince 13 milyar 938 milyon lira da taşıt kredisine kalıyor. 449 milyar civarı ise ihtiyaç kredisi olarak kullanılmış..

Yine BDDK’ya göre bireysel kart alacakları da bu bir haftada yüzde 0,98 azaldı. Bu rakam da 190 milyar 357 milyon lira oldu. Rakamlarda ekonomik tabloyu yanıtsan en önemli detay ise bireysel kredi kartı alacaklılarının 79 milyar 632 milyonu taksitlendirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum