Yatırım Kararı Alan Şirket Payları Tavan Oldu

Yatırım Kararı Alan Şirket Payları Tavan Oldu

Geçtiğimiz Haziran ayında halka arz eden Europen Endüstri #EUREN, “Güneş enerjisi panel camı üretimi” yatırım kararı aldığını açıkladı.

Yönetim Kurulu toplantısında, Kütahya ili Zafer Organize Sanayi bölgesinde bulunan arazide yıllık 98 bin ton üretim kapasiteli Güneş Enerjisi Panel Camı üretimi yatırımı kararı alan Europen Endüstri (EUREN), haftaya tavan fiyat ile başlangıç yaptı.

europen endüstri

Yıllık 1,8 Milyar TL Ciro Elde Edilmesi Öngörülüyor

Şirketin bu sabah (21 Kasım) yayınladığı KAP açıklamasında, yatırım detayları şu şekilde duyuruldu;

Yatırımın inşaat ve makine ekipmanla birlikte toplam maliyetinin 1,1-1,2 Milyar TL olması öngörülüyor.

Bu yatırımla birlikte yıllık 1,7-1,8 Milyar TL ciro elde edilmesi ve yıllık 280-320 milyon TL favök yaratılması öngörülmektedir. Konu üretim tesisi 238.000 m2 arazi üzerine 55.000 m2 kapalı alanda inşaa edilmesi planlanmaktadır.

Son yıllar da artan enerji fiyatları nedeniyle yenilenebilir enerji kaynaklarına olan talep tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de artmıştır. Özellikle Güneş enerjisi santrali yapımı hız kazanmıştır.Türkiye'de panel camı üretimi , mevcut koşullarda yeterli talebi karşılamadığından güneş enerjisi panellerinde kullanılan camlar büyük oranda ithal edilmektedir. Bu yatırımımız aynı zamanda ithalatı azaltıcı etki yaratacaktır.

Yenilenebilir enerji kaynaklarına olan talebin tüm dünyada önümüzdeki yıllarda da artarak devam edeceği öngörülmektedir.

Güneş enerjisi paneil camı , camın üretimi ve işlenmesi aşamalarından oluşmaktadır. Europen Türkiye'nin en büyük cam işleme kapasitelerinden birine sahip olup, cam işleme konusunda 50 yılı aşkın tecrübesinin yanında bu yatırımla birlikte faaliyet alanlarına cam üretimini de eklemiş olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.