Sasa ve Hektaş Hisselerindeki Tedbirin Anlamı Ne? Şimdi Ne Olacak? Brüt Takas Tedbiri Nedir?

Sasa ve Hektaş Hisselerindeki Tedbirin Anlamı Ne? Şimdi Ne Olacak? Brüt Takas Tedbiri Nedir?

Bildiğiniz gibi Sasa ve Hektaş’ta tedbirler 22 Aralık'a kadar devam edecek. Tedbirler 23 Kasım’da başlamıştı.

Bu tedbirle birlikte;

  • Açığa Satış ve Kredili İşlemler Tedbiri
  • Emir Paketi Tedbiri de devam edecek…

22 Kasımda geç saatlerde verilen bu Brüt Takas tedbirinin Sasa ve Hektaş Hisselerinde nasıl bir etkisi olacağını biliyor musunuz?

Aşırı Oynaklık dolayısıyla Borsa İstanbul bu tedbirleri alıyor. Peki aşırı oynaklığın zararı nedir? Aşırı oynaklık hisselerdeki öngörüyü bitirir, Öngörü olmazsa da sağlıklı bir yatırım söz konusu değildir. Hissenin tahmin edilebilir olması yatırım için önemli doğru bir adımdır.

Hissedeki oynaklığı düşürmek demek hissenin fiyatının düşeceği gerileceği anlamı taşımaz. Oynaklığı düşürmek hisseyi geriletmez.

Brüt Takas uygulamasında hissede alım yapması gereken yatırımcının o anda hesabında paranın olması gerekir. Satım anında da hissenin hesapta olması gerekir. Brüt Takas uygulanan işlemler müşteri temsilcisi ile yapılır. Tamamen oynaklığı gidermek içindir. Bu tedbir ile birlikte günlük alış satış yapanlar sahneden çekilir. Gerçek yatırımcılar piyasada bulunur.

Bu tedbirin gelmesinin sebebi iki hissede de gün içinde çok fazla al sat yapılmasından kaynaklanıyor olabilir.

Sonuç olarak;

Küçük yatırımcı ya da bireysel yatırımcını endişe edeceği bir durum yok. Amaç burada bu küçük yatırımcıyı korumak… Hisselerde gerçek alım ve satım yapılabilecek… işlem hacminin gerçek alıcı ve satıcılar tarafından belirlenecek olması spekülatif amaçlı alış satışı engelleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.