Platform Turizm Tavan Tavan Gider mi? Platform Turizm Kaç Tavan Olur?

Platform Turizm Tavan Tavan Gider mi? Platform Turizm Kaç Tavan Olur?

SPK tarafından geçen hafta Cuma günkü yayınlanan bültenle birlikte halka arzı kabul edilen Platform Turizm Yatırım hafta içinde talep toplamasını bitirdi ve Cuma günü seans sonu itibariyle herkesin paylarına düşen Platform Turizm lotları belli oldu.

SPK tarafından geçen hafta Cuma günkü yayınlanan bültenle birlikte halka arzı kabul edilen Platform Turizm Yatırım hafta içinde talep toplamasını bitirdi ve Cuma günü seans sonu itibariyle herkesin paylarına düşen Platform Turizm lotları belli oldu.

İlk gün başvuranlara 82

İkinci gün başvuranlara da 81 Lot verildi.

Şimdi, bütün yatırımcıların beklentisi Platform Turizm’in de tavan tavan gitmesi ve herkesin kazanması… Küçük Yatırımcılar şu anda Platform Turizm ve Platform Turizm’in ne kadar tavan gitme ihtimali olduğunu soruyor?

49,500,000 LOT Satışı oldu! Lot ücreti 9,10 Lira ve toplam tahta büyüklüğü 450 Milyon Lira… Bu rakam aynı zamanda halka arz olan Birikim Varlık’tan yüksek bir rakam. Bu yüzden hissede oynaklık olabilir mi bunu göreceğiz?

platform-logo.png

Platform Turizm’in %20’si halka açılıyor.

Piyasa değeri yaklaşık olarak 245 Milyon Lira. 9,10 Liralık pay başı ile hesaplarsak 2,2 milyar piyasa değeri olacak.

Sektörel olarak çok fazla garantili bir sektör değil. Daha çok araç kiralamadan para kazanıyorlar. Uzun vadede olmasa da kısa vadede değerlendirilebilinecek bir hisse olarak duruyor.

Öz kaynakları oldukça güçlü ama dediğimiz gibi sektörel olarak büyük bir şirket durumu yok. Bir üretim yapmıyor sonuçta… Bunların hepsini kendime not olarak burada söylüyorum.

Tahtası da çok büyük olmadığı için bir müddet kısa vadede kazandırabilecek bir hisse. Şöyle hisseyi alıp da 3-4 yıl unutulacak bir hisse değil.

Özsub, Sanica 8 tavan yapmış durumda… Peki Platform turizm ne kadar tavan yapar? Tamamen eşit dağıtım usulü halka arz olduğu için Platform Turizm de tavan tavan gidebilir…

Platform Turizm mi Birikim Varlık mı hangisi daha fazla tavan gider derseniz Birikim Varlık Yönetiminin tahtası küçük kalıyor… 4-5 garanti olur sonra duruma göre 10’a kadar çıkabilir.

Platform Turizm’in de en az 5 tavan gidebileceğini kendime not düşeyim… Daha fazla olmaz mı derseniz 10 tavana kadar yolu var.

Sanica ve Alfas gibi durumlar Platform Turizm’de de karşımıza gelebilir. Tavanı bozar, tabana düşer sonra toparlayıp tekrar tavan süreci de yaşayabilir.

Ne yapmak gerekir peki taban oldu hemen satmak mı lazım? Bu tamamen kendi yatırım kararınız düşünüp karar vermelisiniz.

Eşit dağıtım Platform Turizm’e Özsub gibi rahat bir giriş tahtası sunabilir… 746,2 Liralık herkes yatırım yapmış durumda. Ben bu fiyattan girenlerin 2’ye katlamadan 1500 lira yapmadan hisseden çıkacaklarını düşünmüyorum. Küçük yatırımcı halka arzlardan para kazanmak istiyor. Fonlar, yatırım şirketleri her gün tavandan alış girip bir müddet toplayacaklar, ne zaman yatırım şirketlerinin eline %20 lot geçer o zaman tavan rahat bozulur ve satışlar gelmeye başlar.

Her videoda söylüyorum ama saat 21-22 arası halka yeni arz olan şirketlerin ve tavanda kapatan şirketlerin ne kadar tavanda emir var bunu vermeye çalışıyorum. Mutlaka bu videoyu izleyip ona göre planlarınızı yapınız!

Bundan sonra Gelecek Ahlatçı Doğalgaz tahtası çok yüksek olacağı için tavan tavan daha zor mesela... Bu yüzden önümüzdeki tavanların keyfini çıkarın…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.