Pamel hisselerinde yatırımcıyı elektrik çarptı!

Pamel hisselerinde yatırımcıyı elektrik çarptı!

Sert fiyat hareketleri nedeniyle son yıllarda borsada yaşanan en büyük vurgunun yapıldığı öne sürülen PAMEL hisselerinde hakim ortak sahneye çıktı ve sert düşüş süreci başladı.

Pamel Yenilenebilir Enerji (#PAMEL) hisselerinde yüklü ortak satışı nedeniyle sert düşüşler yaşanıyor. Yüzde 79 oranında payla şirketin hakim ortağı konumundaki Pamukova Elektrik Üretim yaklaşık 1 milyon adet hisseyi satmaya başladı. Yaklaşık 500 bin adet hissenin satılmasıyla gün içerisinde 180 lirayı gören hisseler 157 liraya kadar düşerek taban oldu.

DEFTER DEĞERİ 17 LİRA

Özsermayesi 500 milyon lira olan şirketin hisseleri 5 milyar lira değer üzerinden küçük yatırımcılara satılıyor. Defter değeri 17 lira olan hisseler neredeyse 10 katı fiyattan satılıyor.

2020 yılında 1 lira seviyesinde olan hisseler 2023 yılı başında 400 lirayı görerek fahiş bir değere ulaştı. Manipülatif fiyat hareketiyle borsanın en değerli şirketi haline gelen PAMEL’de, brüt takas başta olmak üzere neredeyse tüm tedbirler uygulandı. Sık sık devre kesici uygulaması ile karşı karşıya kalan hisselerdeki yükselişin önüne geçilemedi.

BİNLERCE YATIRIMCI MAĞDUR OLDU

Şirketin değeri 50 milyon seviyelerinden 12 milyara kadar yükseldi. Hisseler 140 liraya düşünce de piyasa değeri 4 milyar sınırına geriledi. 400 lira seviyesinden hisse alan binlerce yatırımcı mağdur oldu. Tasarruflarını borsa yükselirken hisse senedinde değerlendirmek isteyen binlerce yatırımcı borsa mağdurları listesine eklendi. Şirkette yüzde 70 oranında dolaylı paya sahip olan Verusa Holding ise hisseler yükseldikçe sanal kar yazdı. Yıllardır uygulanan klasik formül ile yeni operasyonların önü açıldı!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.