Maçkolik Halka Arzı Hakkında Bilmen Gereken Her Şey! – 2023

Maçkolik Halka Arzı Hakkında Bilmen Gereken Her Şey! – 2023

2023 yılının ilk halka arzları SPK tarafından onaylandı. Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan bültene göre Söke Un ve Astor Enerji’nin ardından Maçkolik İnternet Hizmetleri yatırımcılara duyurdu.

Bu yazımızda Maçkolik halka arzının özelliklerini, şirketi, yatırımlarını ve detaylarını inceleyeceğiz.

Heyecanla beklenen bir diğer büyük halka arzları; Astor Enerji halka arz & Söke Un halka arz & Europower Enerji halka arz inceleme ve detay yazılarına linklerden ulaşabilirsiniz.

İçindekiler:

  • Maçkolik Ne İş Yapar?
  • Maçkolik Halka Arz Fiyatı Ne Kadar?
  • Maçkolik Ne Zaman Halka Arz Olacak?
  • Maçkolik Borsa Kodu
  • Halka Arz Büyüklüğü ve Halka Arz Açıklık Oranı Ne Kadar?
  • Maçkolik Kimin?
  • Maçkolik Halka Arz Yorum
  • Maçkolik Nereden Para Kazanıyor?
  • Maçkolik Halka Arz Taahhüt ve Hedefleri
  • Maçkolik Gelirlerinin Kullanım Yerleri
  • Halka Arz Dağıtım Metodu

HABERİN VİDEOSU

https://youtu.be/gzXvyoDUIKU

Maçkolik Ne İş Yapar?

Şirket internet üzerinde her türlü servis ve ticari faaliyet göstererek yayin ve çeşitli konularda veri taban oluşturma, geliştirme, müşterilere servis olarak sağlama ve internet ile ilgili yazılım geliştirme, reklam ilan alma, reklam ilan verme gibi müşteri hizmetleri, yurt dışı firmalar ile ortaklık kurarak veritabanı alışverişi sağlama gibi elektronik ticaretlerdir.

Maçkolik, kuruluşu 2001 yılından itibaren güvenilir bilginin, Türkiye’nin yanı sıra dünya futbol tarihinin ve futbol, basketbol, tenis dallarında canlı skorların sporseverlerle buluşmasını amaçlamaktadır.

Bu doğrultuda web siteleri, iOS, Android ve Huawei uygulamalarının yanı sıra sosyal medya platformlarını da kullanmaktadir. Şirket’ in kurduğu yazılım altyapısı sayesinde web siteleri ve uygulamalar çoklu dile uyarlanabilecek dinamik bir altyapıya sahip olup farklı coğrafya ve kültürlerde web sitesi ve uygulamaların kullanımının pratik bir şekilde entegrasyonu sağlanması hedeflenmektedir.

Bu kapsamda şirket, Fransa merkezli canlı skor ve veri platformu Match en Direct (MeD)’in sahibi Activaweb SAS’in sermayesini temsil eden paylarının tamamını 2021 yılında satın almıştır.

Maçkolik Halka Arz Fiyatı Ne Kadar? Maçkolik Halka Arz Fiyatı

Maçkolik hissesi 38 TL’den halka arz olacak

Maçkolik Halka Arz Ne Zaman? Maçkolik Halka Arz Tarihi

Maçkolik hisselerinin henüz talep toplama süresi belli değil. Şirket tarafından açıklanan tarihle birlikte bu yazımızdan Maçkolik halka arz tarihine ulaşabilirsin.

Hisse Sembolü Ne Olacak? Maçkolik Borsa Kodu

Maçkolik hissesinin sembolü “MACKO” olacak.

Maçkolik Halka Arz Büyüklüğü Ne Kadar?

Maçkolik halka arzının büyüklüğü 323 milyon TL olarak açıklandı.

Maçkolik Halka Arz Açıklık Oranı Ne Kadar?

Maçkolik’in halka arz açıklık oranı 34%’dür. Toplamda 8,5 milyon adet lot dağıtılacaktır.

Maçkolik Kimin? Maçkolik Ortaklık Yapısı

Maçkolik şirketindeki çoğunluk payların sahibi 51% ile “Mediazz Yeni Medya ve Teknoloji Yatırımlar A.Ş.” olarak gözükmektedir.

Şirket sermayesi içerisinde diğer payların sahipleri ise 15% ile “Abdulkadir Emre Uğurlu” (ve 34% ile “İstanbul Portföy Yönetim A.Ş.” olarak gözükmektedir.

Maçkolik Halka Arz Yorum

Şirket, müşterisi konumunda bulunan markalara hizmet vermekte oldugundan, şirketin faaliyetleri portföyünde barındırdığı müşterilerinin reklam bütçeleri ve o dönemde mevcut bulunan spor müsabakalarının yoğunluğuna göre şekillenmektedir.

Spor müsabakalarının yoğunluğu arttıkça kullanıcıların web sitelerini, mobil uygulamaları ve sosyal mecraları kullanım oranı artmaktadır.Yıllara sâri küreseldeki dijitalleşme trendiyle birlikte Türkiye’de ve dünyada dijital medya yatırımları büyümesini sürdürürken diğer mecralardan payları küçülmekte olup bu trendin devam etmesi beklenmektedir.

Sektöründe faaliyet gösteren şirketin satışları da bu duruma paralel olarak artış eğilimindedir. Dijital medya sektöründeki bu pozitif eğilime karşılık 2022 yılı Kasım ayında başlayan Dünya Kupası organizasyonunun tarihte ilk defa sezon içerisinde düzenlenmiş olması sebebiyle küresel bazda oynanan maç sayısı azaldığından şirketin gelirleri sınırlı da olsa olumsuz etkilenebilir.

Yüksek enflasyon ortamı ve yükselen döviz kurlarıyla beraber şirketin maliyetleri artış eğilimindedir.

Maçkolik Finansal Gücü

Şirketin yıllık dönemlere göre gelirleri;

2019 Yılı: 28.672.498 TL

2020 Yılı: 32.928.733 TL

2021 Yılı: 113.849.195 TL

Şirketin 6 aylık dönemlere göre gelirleri;

2021 İlk 6 Ay: 36.057.680 TL

2022 İlk 6 Ay: 82.151.372 TL

2019 yılında 28,7 milyon TL olan şirketin satışları 2020 yılında pandemi sebebiyle birçok spor organizasyonun durdurulması ya da iptal edilmesi sebebiyle 2019 yılına göre 14,8%’lik sınırlı artışla 32,9 milyon TL’ye ulaştı. 2021 yılında da spor organizasyonlarının tekrar başlaması, şirketin kendi ürettiği yazılım sayesinde reklam başına kazandığı gelirlerin artması, elde edilen 15,7 milyon TL’lik yazılım geliri ve iktisap edilen Activaweb SAS’in konsolide edilmesiyle 2020 yılına göre 245,7% artışla 113,8 milyon TL’ye yükselmiştir.

Şirketin net satışları 2021’nin ilk yarısında 36,1 milyon TL iken, 2022′ nin ilk yarısında 2021’in ilk yarısına göre 127,8% artışla 82,2 milyon TL’ye yükselmiştir.

Bu yükselişteki etkenler ise şirketin reklam gelirlerindeki verim artışı, bağlı ortaklığın konsolidasyonu ve döviz kurlarındaki yükseliştir.

(Kaynak: Maçkolik Halka Arz İzahnamesi)

Şirket; mobil uygulamalarından, web sitelerinden, şans oyunu iş ortaklığından ve firmalarla doğrudan anlaşarak yaptığı proje bazlı satışlarıyla reklam geliri elde eder.

Şirketin bu faaliyet alanındaki müşterileri; ulusal ve uluslararası reklam ajansları ve özellikle şirketin platformlar üzerinden potansiyel müşterilerine ulaşarak reklam vermek isteyen firmalardır.

Maçkolik, yazılım ekibiyle reklam alanlarında, web sitelerinde ve
uygulamalarında özelleştirmeler yaparak müşterilerinin özel isteklerine cevap verebiliyor.

Finansal tablo dönemleri itibariyle gelirlerin ortalama 91%’ini oluşturmuştur.

Geleceğin Temel Taşı: Lityum-İyon Pil!

Lityum-iyon şarj edilebilir piller için 2021’den 2035’e kadar yıllık 21% oranın bileşik büyüme bekliyor. Bu oran, 366 milyar dolarlık potansiyel bir erişilebilir pazar anlamına geliyor.

Bu pillerin en yaygın kullanım alanı elektrikli araçlar. Elbette bu piller akıllı telefonlarda, dizüstü bilgisayarlarda, akıllı saatlerde, alternatif ve sanal gerçeklik başlık setlerinde de kullanılıyor.

Maçkolik Halka Arz Taahhüt, Fiyat İstikrarı ve Hedefleri

  • 5 işlem günü boyunca 1.700.000 alım emri girecek
  • 1 yıl boyunca bedelli sermaye artırımı yapmayacak
  • Herhangi bir satış, yeni halka arz yapılacağına dair açıklamalardan kaçınacak.
  • Şirket halka arz sürecinde fiyat istikrarı işlemleri planlamayacak.

Halka Arz Gelirlerinin Yüzde Kaçı, Nerede Kullanılacak?

Paylarının halka arz eden İstanbul Portföy Yönetimi A.Ş. PreIPO Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun mevcut paylarının halka arz kapsamında satılması yoluyla gerçekleştirildiğinden şirket, herhangi bir gelir elde etmeyecektir.

Maçkolik Un Halka Arz Oransal mı, Eşit mi Olacak?

Maçkolik halka arz edilen paylarının tamamı eşit dağıtım olarak gerçekleşecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.