Körfez ülkeleri hangi sektörlere yatırım yapacak?

Körfez ülkeleri hangi sektörlere yatırım yapacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suudi Arabistan, BAE ve Katar’ı kapsayan Körfez ülkeleri turu bugün başladı. Kalabalık bir iş insanıyla giden Türk heyetinin doğrudan yatırım çekmek için görüşmeler yapacak.

Türkiye ekonomisinin yoğun döviz girişine ihtiyaç duyduğu bir dönemde Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinden gelebilecek sermayenin yatırım alanları netleşiyor.

Ekonomi gazetesinde yer alan bilgilere göre, BAE ve Katar’dan “sıcak para” değil kısa vadede portföy yatırımları girişi, orta ve uzun vadede ise doğrudan yatırım akışı olacak.

Yatırımcıların başta tarım-gıda olmak üzere Türkiye merkezli üretim üsleri ve yeni tedarik zincirleri kurmayı hedefledikleri belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün başlayacak Körfez gezisi sırasında çok sayıda yatırım anlaşmasına imza atılması bekleniyor.

Hangi sektörlere yatırım gelecek?

Üretim ve ihracat ağırlıklı yatırım alanları şunlar olacak: Tarımgıda, hayvancılık, sağlık, ilaç, yenilenebilir enerji, savunma sanayii, teknoloji şirketleri, fintechfinans teknolojisi, altyapı-ulaştırma, turizm, deprem sigortası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.