Otomatik vitesli araçlar neden ilgi görüyor? En çok satılan araçlar hangileridir?

Otomatik vitesli araçlar neden ilgi görüyor? En çok satılan araçlar hangileridir?

Son zamanlarda otomatik vitesli aşırı ilgi görüyor? Sürücüler soruyor, Türkiye'de en çok satılan otomatik vitesli araçlar hangileridir? otomatik vştesli araçalrın avantajları ve fiyatları haberimizde.

Otomatik vitesli araçlar neden ilgi görüyor? En çok satılan araçlar hangileridir?

Kullanım kolaylığı popüler olan otomatik vitesli araçlar, son yıllarda piyasayı domine etmeyi başardı. Ülkemizde büyükşehirlerde yoğun trafik sorunu yaşayan sürücüler, otomatik vitesli araçların sunduğu konforu başat öge olarak kullanıyor. Stres olmadan güvenli bir sürüş deneyimi yaşamayı tercih eden sürücüler sayesinde otomatik vitesli araçlara olan talep artmış durumda.

En Ucuz Otomatik Vites Araba Modelleri ve Karşılaştırmaları

Neden Otomatik Vitesli Araçlar?

Otomatik vitesli araçların kullanım kolaylığı sebebiyle en çok tercih edilen araç grubu olduğunu belirtmiştik. Türkiye'de 2023 yılının Aralık ayı itibarıyla trafikteki araç sayısı 28 milyonu geçerek son yılların rekorunu kırdı. Bu taşıtların %53’ünü otomobiller oluştururken, sürüş konforu hasebiyle otomatik vitesli araçlar diğer grupları solladı. Yoğun trafiğin yaşandığı büyükşehirlerde panik durumu oluşturmayan bu araçlar sayesinde sürücüler yola odaklanılan bir yolculuk deneyimi yaşayabiliyor.

Otomatik Vites Araba Kullanımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

En çok satılan 5 otomatik vitesli arabalar hangileridir?

Otomatik vitese olan ilgi artınca Hürriyet gazetesi bir liste yayınladı. Bu listeye göre ülkemizde satılan en ucuz otomatik vitesli otomobiller şöyle sıralanıyor:

Hyundai i10 1.0 MPI 67 PS - 830.000 TL

Kia Picanto 1.0L 67 PS - 838.000 TL

Toyota 1.5 Multidrive S 125 HP - 1.035.000 TL

Volkswagen Polo 1.0 TSI 95 PS DSG - 1.220.000 TL

Nissan Juke 1.0 DIG-T 115ps DCT - 1.310.000 TL

Yarı Otomatik Araç Nasıl Kullanılır? Detaylı Anlatım - Motor Destek

Otomatik vitesli araçlarda dikkat edilmesi gerekenlernelerdir?

Ülkemizde satılan otomatik vitesli araçlara olan ilgi artınca en uygun otomatik vitesli araçlar gündeme geldi. Hyundai i10, Kia Picanto, Toyota, Volkswagen Polo ve Nissan Juke gibi modeller ön plana çıktı. Hal böyle olunca otomatik vitesli araç kullanırken dikkat edilmesi gereken noktalar araştırılmaya başlandı. Bunları madde madde sıralayalım

1- Ani hızlanmalardan kaçınılmalı

2- Sert gaz tepkileri verilmemeli

3-Vites değişimleri kademeli bir şekilde yapılmalı

4- Aracın park konumuna alınmasıyla birlikte ani fren yapılmamalı

5- Uzun süre yüksek devirlerde kullanmamalı

Otomatik Vites Nasıl Kullanılmalı? Yapmamanız Gerekenler - Webtekno

Yakıt Tüketimi ve Otomatik Vitesli Araçlar

Şimdiye kadar manuel vitesli araçların otomatik viteslilere göre daha az yakıt tükettiği ne dair yoğun bir inanış hâkimdi. Ancak, teknolojinin ilerlemesiyle birlikte otomatik vitesli araçların daha ekonomik hale geldiği görüldü. Aracın yakıt tüketiminin sadece vites tipine değil, aynı zamanda motor özelliklerine de bağlı olduğunu unutmayalım. Doğru motor seçimi yapılarak ve düzenli bakım ve kontroller sağlanarak, otomatik vitesli araçlarla tasarruflu bir sürüş deneyimi elde etmek mümkün. Kısacası sürücülerin otomatik vitesli araba kullanırken bilinçli ve dikkatli olmaları, hem güvenli hem de ekonomik bir sürüş sağlayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum