Hektaş Hisselerinden En Fazla Kim ya DA Kimler Zarar Etti! İşte Detaylar...

Hektaş Hisselerinden En Fazla Kim ya DA Kimler Zarar Etti! İşte Detaylar...

Hektaş hisselerinin değer kaybetmesi ve 3 gün taban yapması küçük hissedarları düşündürse de asıl kaybeden farklı. Paramedya'nın haberi şöyle.

Oyak sattı, yatırım fonları aldı hisse taban taban giderken zararı yine vatandaş ödeyecek.

Kaynak : Paramedya

Oyak'ın Hektaş'ta sahip olduğu 30 milyon lotluk satışta, payların büyük kısmını yatırım fonlarının aldığı ortaya çıktı.

Son günlerin iki önemli hissesi gündem olmaya devam ediyor. Adanalı SASA ve Oyak şirketlerinden HEKTAŞ son üç günde yüzde 10 düşüşler yaşıyor.

SASA geçen yılı 26,43 liradan kapatırken 17 Kasım'da hisse 189,10 liraya gördü. Hisse pazartesi günü yaşanan üçüncü taban sonrası 135,9 Liraya gerilemiş oldu.

Hektaş payları da 2022'ye 5,17 TL'den başlarken 17 Kasım'da 51,30 liraya gördü. Şirket son üç günde taban olurken dünkü işlemler 37,4 liradan kapanış gerçekleştirdi.

Hektaş hissesi 51,30 liraya görürken Oyak, Hektaş'ta sahip olduğu 30 milyon nominal değerli payları borsada sattı. Bu büyük satışta hisseleri yatırım fonlarının aldığı ortaya çıktı. 3 seanstır taban yiyen Hektaş’ta yatırım fonlarının bu alımdan dolayı zararının şimdilik yüzde 30 dolayında olduğu öne sürülüyor.

Yaşanan zarar sonrası borsa ikinci büyük skandalı yaşıyor iddialarını gündeme getirdi. 2 ay önce yaşanan ve 5 oyuncunun tutuklanmasıyla son bulan manipülasyondan sonra yine tarihin en büyük skandal zararı bu satışla yazıldığı belirtiliyor.

Yatırım Fonları; Hisse Senedi, Hazine Bonosu, Devlet Tahvili gibi kolaylıkla işlem yapabileceğiniz ya da Altın, Yabancı Menkul Kıymet, Vadeli İşlem Sözleşmeleri gibi işlem maliyeti olan yatırım araçlarını kullanarak ve portföyün çeşitlendirilmesi ilkesine dayanarak yönetilen portföylerdir.

Bireysel emeklilik yatırım fonları var mesela…

Emeklilik yatırım fonları, emeklilik şirketlerinin katılımcıların birikimlerini değerlendirmek için kurdukları fonlardır. Bu fonlar, portföyünde yer alan menkul kıymetlerin değerlemesi ve birim fiyat hesabı açısından yatırım fonlarına benzer; uzun vadeli bir yatırım aracı olarak değerlendirilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.