Goldman’ın “AL” Dediği Bilişim Hisseleri

Goldman’ın “AL” Dediği Bilişim Hisseleri

Herkes yapay zekânın çip ve teknoloji şirketleri genelindeki etkilerinden bahsederken, Goldman Sachs yapay zekâ atılımlarından fayda sağlayacak üç bilişim hissesi öneriyor.

Goldman Sachs analisti George Tong, yapay zeka atılımlarından fayda sağlayabilecek üç bilişim hissesi öneriyor: S&P Global (SPGI), CoStar (CSGP) ve Gartner (IT).

S&P Global: Tong, S&P Global'ın insanların bazı işlerin yerini almasıyla daha az çalışana ihtiyaç duyacağını ve bu durumun işgücü maliyetlerini azaltabileceğini belirtiyor. Ayrıca, şirketin yapay zeka araştırma segmenti olan Kensho'nun rekabetçi bir avantaj sağladığını ifade ediyor. S&P Global, yılbaşından bu yana %17,8 kazanç elde etmiş olup, Wall Street'teki tüm analistlerin "AL" notunu verdiği bir hisse olarak öne çıkıyor.

Gartner: Tong, Gartner'ın veri ve içeriğe odaklanmasından dolayı yapay zeka ile ilgili işgücü tasarruflarından en çok yararlanacak şirketlerden biri olduğunu düşünüyor. Yapay zekanın şirketin araştırma içeriği oluşturmasına yardımcı olacağını ve teknoloji araştırma kolunu güçlendireceğini belirtiyor. Gartner, yılbaşından bu yana genel piyasanın altında %5,2 artış göstermiştir. Analistlerin yarısı Gartner'a "AL" notu verirken, diğer yarısı "TUT" notu vermektedir.

CoStar: Tong, gayrimenkul şirketi CoStar'ın kendi ürettiği verilerle varlıklarının mülkiyeti nedeniyle üretici yapay zekâ tehditlerine karşı korunaklı olduğunu söylüyor. Ayrıca, yapay zekânın CoStar'ın ürün paketindeki işlevselliği artırabileceğini ve çevrimiçi pazarı daha kullanıcı dostu hale getirebileceğini ifade ediyor. CoStar hisseleri de bu yıl %6 artış göstermiştir ve analistlerin çoğunluğu CSGP için "AL" notu vermektedir.

Goldman Sachs analisti George Tong, bu üç şirketin yapay zeka teknolojisinden faydalanabileceğini ve uzun vadede çeşitli etkileri olabileceğini düşünmektedir. Ancak yatırım yapmadan önce kendi araştırmanızı yapmanız ve finansal danışmanınızın görüşlerini almanız önemlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.