Gıda devinden beklenmedik iflas

Gıda devinden beklenmedik iflas

Türkiye'nin gıda devlerinden Tamtad Salça iflasını ilan etti. Ülkedeki ekonomik kriz karşısında koca koca şirketler peş peşe iflaslarını veriyor. Salça ve konserve alanında 150'den fazla ürün üreten Tamtad Salça krize direnemedi.

Onlarca ülkeye ihracatı olan gıda devi iflas etti

70 yıllık Türk gıda devi olan Tamtad Konserve, son dönemde ekonomik zorluklarla karşı karşıya kalarak iflas etti. Türkiye'nin önde gelen konserve firmalarından biri olan Tamtad Konserve, Tire'deki sanayi sitesinde 1958 yılında sebze konserveleri üretimine başlamış ve 30'dan fazla ülkede 150'den fazla ürünü ihraç etmişti.

30 ülkeye ihracat yapıyordu ekonomik krize dayanamadı: 66 yıllık firma iflas etti!

İflas işlemleri başlatıldı

Ancak ekonomik dengesizlikler nedeniyle şirket faaliyetlerine son vermek zorunda kaldı. Tire İcra Dairesi Müdürlüğü, Tamtad Konservecilik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin iflasına karar verdiğini duyurdu. Müflis şirketin iflasına ilişkin işlemler Tire 1. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından başlatılmış olup, alacaklılar ve diğer ilgili tarafların bildirimde bulunmaları için belirli bir süre verilmiştir. İlk alacaklılar toplantısı, 27 Mart 2024 tarihinde Tire Adliyesi'nde gerçekleşecek.

Bu iflas durumu, Türkiye'deki ekonomik belirsizliklerin ve küresel krizin bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Tamtad Konserve gibi köklü bir şirketin iflası, ülke genelindeki iş dünyasında endişe ve dikkatle karşılanıyor.

Tire İcra Dairesi Müdürlüğü duyurdu. 'Tat' kaçıran iflas: Konserve devi kapısına kilit vurdu

Tasfiye şimdilik adi şekilde yapılacak

Müflis hakkında tasfiyenin şimdilik adi şekilde yapılmasına karar verilmdi.Bu nedenle;

1- Alacaklılar ve istihkak sahipleri, alacak ve istihkaklarını ve bunlara dayanan belge veya örneklerini bu ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 1 ay içerisinde Müdürlüğümüze kaydettirmeli veya teslim etmelidirler.

2- Müflise borçlu olanlar, kendilerini veya borçlarını aynı süre içerisinde bildirmelidirler. Aksi takdirde cezai sorumluluk doğacaktır.

3- Müflisin mallarını ne şekilde olursa olsun ellerinde tutanlar, bu malları kanuni hakları saklı kalmak kaydıyla aynı süre içerisinde iflas dairesine teslim etmelidirler. Makul bir özürleri olmadan vermeyenler cezai sorumluluğa girerler ve rüçhan haklarını kaybederler.

4- Müdürlüğümüzün aldığı karar gereği 27/03/2024 tarihinde saat 14:00'da Tire Adliyesi 3. Kat Toplantı Odası'nda ilk alacaklılar toplantısı yapılacaktır. Alacaklıların bu toplantıya bizzat katılmaları veya yetkili bir vekil göndermeleri, müflis ile ortak borçlu olanlar ve kefalet veren diğer kişilerin bu toplantıda hazır bulunma hakları olduğu ilan edilmektedir.

Türkiye'nin 66 yıllık dev konserve firması Tamtad resmen iflas etti! - Bursa Hakimiyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum