Emeklilere müjde! Bayram ikramiyesi artıyor. Zam oranı belli oldu mu?

Emeklilere müjde! Bayram ikramiyesi artıyor. Zam oranı belli oldu mu?

Emeklilere bayram ikramiyesi artacak mı? Ekonomiye can suyu olacak artışın miktarı haberimizde...

Emeklilerin yaşamındaki önemli bir dönemeç olan bayram ikramiyesi, yıllarını çalışmayla geçirmiş ve şimdi emekli olmuş vatandaşlar için psikolojik bir önem sahip. Her bayram öncesi gündeme gelen ikramiye meselesini sizler için araştırdık. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ordu’da yaptığı açıklamalarla birlikte, emeklilerin bayram ikramiyesi merak edildi. İşte yeni ikramiye miktarı.

Yüzde 50 artış sağlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaklaşan 31 mart Yerel seçimler öncesinde Ordu’ya gitti. Burada gündeme dair açıklamalar yapan Erdoğan, uzun bir süredir gündemi işgal eden Ramazan bayram ikramiyesinin artırılacağını duyurdu. Birkaç senedir yüzü gülmeyen emekliler için bu yılın “Emekliler Yılı” olduğunu hatırlatan Erdoğan, bayram ikramiyesinin yüzde 50 artışla 3 bin liraya çıkarılacağını söyledi. Bu kararla emeklilerin bayram coşkusunu daha fazla yaşamalarını sağlamayı umduklarını vurgulayan Erdoğan devletin her zaman olduğu gibi bu zor günlerde emeklilerin yanında olduğunu deklare etti.

Emekli bayram ikramiyesi miktarı belli oldu! Yüzde 82 oranında arttı! 2023 Ramazan Bayramı emekli ikramiyesi ne kadar ve kaç TL oldu, zam geldi mi?

Ekonomiye can suyu olabilir mi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emeklilere yönelik bayram ikramiyesinde yapılacak artışa dair açıklamaları, sadece emeklileri değil tüm iş dünyasını heyecanalndırdı. Çünkü özellikle esnafın umudunu bağladığı bayram öncesi alışverişler ancak memur, işçi ve emekli artışla mümkün olmaktadır. İşte Erdoğan’ın emeklilere müjde başlığıyla yaptığı açıklama:

“ Hayat pahalılığı ile mücadele hepimiz için oldukça zorlu geçiyor. Bu mücadelenin bedelini beraberce ödüyoruz. Önümüz ramazan arkası bayram, emeklilerimizin bayram ikramiyelerinde de bütçe imkanlarını tekrar zorlama pahasına bir artış yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki bayramda bu rakamı yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükselteceğiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum