Çimento Şirketinden Yüzde 1992 Bedelsiz Potansiyeli

Çimento Şirketinden Yüzde 1992 Bedelsiz Potansiyeli

Akçansa Çimento şirketinin bedelsiz potansiyeli oranı yüzde 1992,9 olarak hesaplanmaktadır. Yatırımcının gözü bu hissede ve vereceği bedelsiz oranında.

Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (AKCNS), bankacılık ürünleri ve hizmetleri veren Türkiye merkezli bir şirket olarak hizmet vermektedir. Şirketin özkaynakları ile ödenmiş sermayesi arasındaki oranı bakıldığında, bedelsiz sermaye artırımı potansiyeli yüzde 1992,9 olarak belirlenmektedir.

AKCNS Bedelsiz Potansiyeli Neyi İfade Etmektedir?

Akçansa Çimento şirketinin özkaynakları 4.006.869.000 TL, ödenmiş sermayesi ise 191.447.000 TL değerinde. Şirketin özkaynakları ile ödenmiş sermayesi arasındaki oran hesaplandığında bedelsiz potansiyeli oranı yüzde 1992,9 olarak sonuç vermektedir. Rekor bedelsiz potansiyelinin gerçekleşmesi halinde 1000 lotu olan yatırımcıların toplam lotu 20920 lota çıkabilir. Bedelsiz potansiyeli şirketin bedelsiz sermaye artırımı yapacağı anlamına gelmemesi ile birlikte tahmini bir oranı ifade eder.

AKCNS Faaliyeti Nedir ?

Sabancı Holding ve HeidelbergCement ortak kuruluşu olan Akçansa, Türkiye'nin en büyük çimento üreticisi ve sektörünün lider şirketi konumundadır. Akçansa, Akçimento (kuruluşu 1967) ve Çanakkale Çimento (kuruluşu 1974)'nun 1996 yılında birleşmesi sonucunda kurulmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.