Bitcoin yükselirken Kripto paralar yükseliyor mu?

Bitcoin yükselirken Kripto paralar yükseliyor mu?

Geçtiğimiz yılı % 157'lik artışla geçiren Bitcoin'in yükselişi önlenemiyor. Yatırımcılar soruyor, Bitcoin'in yükselişi devam eder mi? Bitcoindeki yükseliş diğer kripto paraların önünü açar mı? Cevapları tüm analizleriyle haberimizde.

Bitcoin’in önlenemeyen yükselişi sürecek mi? Sırada hangi coin var?

Kripto para, merkezi olmayan bir yapıya sahip dijital bir para çeşididir. Bakkalların veresiye defteri mantığında çalışan Kripto paralar, blockchain teknolojisi kullanılarak işlenir. Geleneksel para birimlerinden farklı olan kripto paraların çoğu devlet veya finansal kuruluşlarla ilişkili değildir. Ancak merkezi bir otorite tarafından kontrol edilmemesi onu güvenilir olmaktan çıkarmaktadır. Bu durum, kripto paraların kullanıcılarına daha fazla finansal özgürlük ve gizlilik sağlama potansiyeline sahip olduğu anlamına gelir. Kripto paralar, çeşitli amaçlar için kullanılabilir, bunlar arasında dijital ödemeler, yatırım ve değer saklama bulunur. Bitcoin, Ethereum, Ripple ve Litecoin gibi popüler kripto paraların yanı sıra birçok farklı türde kripto para mevcuttur.

Bitcoin'de kritik gün! '63 bin dolar ihtimal dahilinde' - Haberler

Bitcoin uçuşa geçti: Piyasa değeri 1 Trilyon dolar

Pandemide ayı piyasasına girerek yatırımcısını kahreden Bitcoin, geçtiğimiz yıl toparlandı devasa bir kilometre taşını geride bırakarak piyasa değerini 1 trilyon doların üzerine taşıdı. ABD'deki enflasyon verilerinin beklentileri aşmasının etkisiyle Bitcoin gerilese de kendini çabuk toparladı ve yükselişe geçerek bu önemli sınırı aştı. Yılbaşından bu yana %21'lik bir getiri sağlayarak önemli bir ivme kazanan Bitcoin, Aralık 2021'den bu yana ilk kez bu muazzam piyasa değerine ulaşmış oldu.

Bitcoin Nedir? | Binance Academy

Bitcoin kripto paraları da yükseltti

Kripto para piyasasında lokomotif role sahip olan Bitcoin, etkileyici yükselişiyle diğer alt coin olan Ethereum, Avalanche, Polkadot ve Polygon’u da pozitif yönde etkiledi. 2023’te toparlanan, 2024’ü sıçrayış yılı ilan eden kripto para piyasası salı günü beklenenden daha yüksek gelen ABD enflasyon verilerine rağmen Bitcoin ETF'lerinin onaylanmasıyla beklentileri artırdı. Enflasyonundaki artışın etkilerine rağmen, Bitcoin'in direnci etkileyici bir şekilde sürdü. Piyasa analisti Tony Sycamore'un belirttiği gibi, Bitcoin, risk iştahındaki bu bozulmaya rağmen sağlam bir direnç sergiledi. Bu durum, Bitcoin'in piyasadaki güçlü konumunu ve yatırımcıların hala bu dijital varlığa olan güvenini yansıtıyor.

Bitcoin uçuşta

Pandemiden sonra & 157’lik muazzam bir artış

Bitcoin'in mevcut başarısı, geçmişteki zirve seviyelerinden uzak olsa da, Ekim 2023'ten bu yana %80'den fazla bir değer kazanım elde etmesiyle tekrar gözde piyasa olmayı başardı. Kasım 2021'deki rekor seviyesine henüz ulaşamasa da 2024 yılında ciddi bir sıçrayış beklentisi halen sürüyor. 2020 ve 2021 yıllarını zararla kapatan Bitcoin'in fiyatı özellikle 2023’te yaklaşık %157 arttı ve hızlı yükselişin yeni rekor seviyeleri göreceğine kesin gözüyle bakılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum