BİST'ten 4 hisseye brüt takas kararı.

BİST'ten 4 hisseye brüt takas kararı.

Borsa İstanbul, 1 yatırımcı hakkında, 1 ay süreyle internetten emir iletilmesinin kısıtlanması, açığa satış ve kredili işlem yasağı ve brüt takas önleyici tedbirler uygulayacak.

BIST, Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret A.Ş. (YAYLA), Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş. (GRNYO) ve Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (SEGYO) pay işlemleriyle ilgili 1 yatırımcı hakkında internetten emir iletilmesinin kısıtlanması, açığa satış ve kredili işlem yasağı ve brüt takas önleyici tedbirler uygulayacak.

BIST'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Borsa İstanbul A.Ş. Piyasalarında Uygulanacak Gözetim Tedbirleri Yönergesi'nin 5. maddesi çerçevesinde, Yayla Enerji Üretim Turizm ve İnşaat Ticaret A.Ş. (YAYLA), Garanti Yatırım Ortaklığı A.Ş. (GRNYO) ve Şeker Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (SEGYO) paylarının piyasasında,

Yönerge'nin 6. maddesinde belirtilen emir ve işlemleri nedeniyle aşağıda adı belirtilen yatırımcı hakkında Borsamız Pay Piyasası'ndaki emir ve işlemlerine yönelik olarak 12/07/2023 tarihinden itibaren 1 ay süreyle "Açığa Satış ve Kredili İşlem Yasağı", "Brüt Takas" ve "İnternetten Emir İletilmesinin Kısıtlanması" tedbirleri uygulanacaktır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.