Birikim Varlık Diğer Halka Arzlar Kadar Tavan Tavan Gider mi? Birikim Varlık Kaç Tavan Olur?

Birikim Varlık Diğer Halka Arzlar Kadar Tavan Tavan Gider mi? Birikim Varlık Kaç Tavan Olur?

SPK tarafından geçen hafta Cuma günkü yayınlanan bültenle birlikte halka arzı kabul edilen Birikim Varlık Yatırım hafta içinde talep toplamasını bitirdi ve pazartesi talep sonuçları açıklanacak…#snica #alfas #ozsub gibi son 3 halka arzlarla ilgili yapmı

Birikim Varlık Diğer Halka Arzlar Kadar Tavan Tavan Gider mi? Birikim Varlık Kaç Tavan Olur?

#snica #alfas #ozsub gibi son 3 halka arzlarla ilgili yapmış olduğumuz çalışmalarda yanılmadık. O çalışmalarda dağıtımlara ve sektörlere göre tavan tahminlerimiz tutmuştu. Hatta tavan tahminlerinde geride bile kalmıştık.

Lütfen bütün bu yorumların yatırım tavsiyesi olmadığını unutmayın!

Platform Turuizm’den 81-82 lot düştü

Platform Turizm dağıtım oranları belli oldu. Birikim Varlık Yönetimi lot sayıları Pazartesi belli olacaktır. Bu iki hissenin de borsada alım satıma başlayacakları tarihi buradan kolayca öğrenebileceksiniz.

Küçük Yatırımcılar şu anda Birikim Varlık ve Platform Turizm’in ne kadar tavan gitme ihtimali olduğunu soruyor? Bu çalışmamızda Birikim Varlık’ı ele alıyoruz.

Birikim Varlık 50 Milyonluk sermayesinde 6 Milyon Lot satmış olacak. Ayrıca buna ek olarak da 6 milyon bedelli yapacak… 6 Milyonluk satış ortak satışı olarak görülüyor… Evet, buna arz sırasında bedelli diyebiliriz. Böylece 12 Milyon Lot olacak Toplam satılan rakam…

Haberin Videosu Burada

https://youtu.be/4XFEWx2HyPo

minimalist-yellow-green-how-to-promote-brand-youtube-thumbnail-5-kopya-1.png

14,7 Lira’dan 12 Milyon Lot Toplam 170,400 Milyon Lira Yapar. Oldukça küçük bir halka arz var…

Bireysel yatırımcıya eşit olarak dağıtılacak. Bu biraz tavan olayını artırabilir ama kurumsala oransal dağıtım söz konusu. Bu da bir süre sonra alım satım oranlarında büyük oynaklığa sebep olabilir. Kurumsallardan yüklü satış gelirse bu tavanı bozabilir. Kurumsal da eşit dağıtım olsaydı daha iyi olurdu. Ancak bireysel yatırımcı artık tavan beklediği ve tavandan kazanacağını düşündüğünden bu arzlara girdiği için 6 milyonluk bireysele verilen eşit dağıtımdan pek satış gelmez.

Kurumsal işi biraz bozabilir bu tavan konusunda. Ancak küçük bir halka arz olacağı için çok kurumsal katılacaktır ve onların da alacakları lotlar çok da uçuk rakamlar olmayacaktır.

Mesela #ozsub da küçük bir halka arzdı ama bireysele eşit dağıtım olduğu için hisse parçalandı ve tavan tavan gitmesi daha rahat oldu. Özsub’da şu anda kar satışları gelmeye başladı ve aracı kurumlar yatırım fonları sürekli tavandan emir girerek hisseyi toplamaya başladılar. Hisse bireysel satsa da kurumsala geçti ve hala tavan… Ne kadar daha sürer bu saatten sonra bilinmez. Hissenin %30 el değiştirdiği tahmin ediliyor. Özsub halka arza katılıp da hisselerinizi satıp satmadığınızı yorumlarda belirtebilirsiniz. Ne zaman sattınız yeni eklediniz mi işte bütün bu kullanıcı deneyimleri Birikim Varlık için de geçerli olacak. Bu yüzden tavanda ne kadar hisse var seans kapanışında takip etmelisiniz.

Birikim Varlık Yönetiminde kurumsal olması ve kurumsala Oransal dağıtım olacağı için de diğer hisselerdeki gibi tavan tavan beklemek bana göre hata olur. 4-5 tavandan sonra kurumsalların tavan bozmasıyla bireysel alımlar gelirse sıkıntı olmaz ama yüksek satışlarda 4-5 tavanı geçmeyebilir.

birikim.jpeg

4-5 tavan sonrası dikkat

Özellikle 6 milyon lotun kurumsala dağıtılacağı düşünülünce 4-5 tavan sonrası dikkat etmek gerekir.

Bunun için de seans sonu verilen emirleri takip etmek lazım. Kanalımızdan bu haberleri her akşam alabilirsiniz.

Halka arzlar arttıkça Sanica –Alfas – Özsub gibi hisselerdeki tavanlar diğer arzlardan beklenmemeli. Tera Yatırım ve Ahlatcı Yatırım da halka arz olacak. Bireysel yatırımcı da özellikle borsaya yeni girenler bu tür yeni arzlara katılmak için de birkaç tavan sonra son girdikleri hisselerden çıkış yapabilirler.

Birikim’in 6 Milyon Lot dağıtılan bireysel yatırımcısı tavanı korumakta önemli bir etken olacak.

Tavan bozuldu, deyip endişeye kapılarak hisseyi satmanın anlamı olmaz.

Bu 6 milyon lotluk bireysel yatırımcı ve kurumsalda da 6 milyon lot çok bölüneceği için doğrudan tavandan tabana gidecek bir hisse olmaz. Artı 3-4’te kalabilir. Ya da bi 10 gün sonra bir iki kere -2, -3 görülebilir ama tabana tak diye gidecek bir hisse değil. Bu dağılımla değil…

Bu bilgilere göre 4-5 tavan yapması beklenebilir.

Bir sonraki çalışmamızda Platform Turizm ile ilgili bir değerlendirme yapacağız. Platform Turizm ne kadar tavan gider yorumlamaya çalışacağız.

birikim varlık halka arz,birikim varlık,birikim varlık yönetimi halka arz,birikim varlık yönetim,birikim varlık yorum,birikim varlık yönetimi,birikim varlık kaç lot düşer,birikim varlık kaç tavan yapar,birikim varlık taslak izahname,birikim varlık yönetim halka arz,birikim halka arz,birikim varlık arz,birikim varlık hisse,birikim varlık nedir,birikim varlık fiyatı,birikim varlık sonuçları,birikim varlık detayları,birikim varlık ne iş yapar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.