Araç fiyatlarındaki düşüşte rekor! Bundan sonra neler olacak?

Araç fiyatlarındaki düşüşte rekor! Bundan sonra neler olacak?

Araç fiyatlarındaki düşüş rekor seviyeye ulaştı. Yatırımcıların iştahı kabardı. Dibe vuran 2. El piyasası 31 Mart yerel Seçimlerinden sonra yükselişe geçer mi? Quick Finans’ın yayınladığı raporun analizi haberimizde.

14 Mayıs 2023 Seçimlerinden sonra ivme kazanan 2. El piyasasındaki gerileme rekor seviyelere ulaştı. 2. El otomobiller yeniden yatırımcının radarına girerken uzmanlar 31 Mart Yerel Seçimlerinden sonra işlerin terse döneceğini umuyor. İşte bunlardan biri olan Quick Finans, SmartIQ iş birliğiyle bir rapor yayınladı. Quick Finans’ın yayımladığı 2. El Oto Raporu'nda, sektöre dair önemli trendler paylaşıldı.

2. el piyasasındaki düşüş bitti. Şimdi ne olacak?

Sektörde önemli bir yere sahip olan Quick Finans’ın SmartQ iş birliğiyle hazırladığı rapora göre, 2. el araç piyasasında fiyat düşüşü durma noktasına geldi. Raporda, 2023'ün 2. çeyreğinde ivme kazanan 2. el araç fiyatlarında yaşanan gerileme 2024 yılında durdu. Şubat ayı verilerine göre 2. El piyasasında fiyatlar, bir önceki aya göre paralel gerçekleşti.

ikinci el araç 2021. ikinci el araç fiyatları. ikinci el araba fiyatları.

Kurumsal satıcılarda fiyat artışları başladı

Quick Finans’ın sektördeki paydaşlarıyla beraber hazırladığı 2. El otomobil piyasasında bireysel satıcılar, fiyat düşürmeye devam ederken, kurumsal satıcılarda ise fiyat artışlarının gözlemlenmeye başlandı. Sıcak gelişmelerin ardından araçların satışta kalma süreleri uzamaya devam etti. Pandemiden sonra özellikle 2023 yılının başlarında etkili olan sıfır km araç tedarik sorunları Kızıldeniz'in kapanması nedeniyle gelecek günlerde tekrar yaşanabileceği endişesi sektörde hareketliliğe yol açtı.

100 bin TL altı ikinci el araç modelleri: 2. El Nissan Honda Hyundai Toyota Fiat Opel Ford - Haber 7 OTOMOBİL

Yatırım amaçlı alımlar seçimden sonra başlayabilir

31 Mart Seçimleri çok kritik bir öneme sahip. 2024 Nisan, gerisi tufan mattosuyla özetlenen tedirginliğin gerçeğe dönüşmesi halinde sıfır km araç bulunurluğunda büyük sorunlar yaşanabilir. Bu tedirginliğin tetikleyeceği krizle birlikte tekrar 2. el otonun talep göreceği ve yatırım amaçlı alım taleplerinin yükselebileceği artık yüksek sesle dillendiriliyor. Quick Finans’ın hazırladığı raporda, sektör temsilcilerinin verdiği bilgilere atıfta bulunarak, aralık ayında dip seviyeleri gören ikinci el otomobil fiyatlarının sıfır km araç fiyatlarındaki artışın ardından yükselebileceği ve piyasadaki düşüş beklentilerinin azaldığı paylaşıldı.

taçyaprağı geçit yiğitlik araba ikinci el platform patlama nihai

2. el otomobil bayilerinin araç stoklarını alımlarla desteklemeleri, gelecek günlerde piyasanın yeniden canlandırabilir. Son dönemde araç fiyatlarının ve takasa gelen araç adedinin yükselmesi bireysel müşteriden ziyade tüzel müşterilerin ve şahıs firmalarının kredi taleplerini arttı. Alımlarının hızlanması beklentileri artırırken 31 Mart Yerel Seçimlerinin piyasalarda depreme mi ya da fırsata mı yol açacağını bekleyip göreceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum