Amazon Fırsatlarını ve İndirimlerini Çalıştırmak: Eksiksiz Bir Kılavuz

Amazon Fırsatlarını ve İndirimlerini Çalıştırmak: Eksiksiz Bir Kılavuz

Satın almaya hazır müşterileri çekmek için Amazon'un fırsatlarından ve indirimlerinden yararlanın. Mağazanız için yönergeleri, yapılması ve yapılmaması gerekenleri inceleyin.

Satın almaya hazır müşterileri çekmek için Amazon'un fırsatlarından ve indirimlerinden yararlanın. Mağazanız için yönergeleri, yapılması ve yapılmaması gerekenleri inceleyin.

Amazon, birkaç farklı türde fırsat ve indirim sunar.

Bu fırsatları ve indirimleri kullanmak, tıklama oranınızı, dönüşümünüzü ve hatta ürün lansmanınızın genel başarısını etkileyebilir.

Bu makalede, Amazon'un satıcılara sunduğu fırsat ve indirim türlerini ve bunları ürünleriniz için bilinirliği ve satışları artırmaya yardımcı olmak için nasıl kullanabileceğinizi özetleyeceğiz.

Lightning Deals

Muhtemelen Amazon'daki en iyi bilinen anlaşmadır.

Bir Aydınlatma Anlaşması çalıştırdığınızda, belirli bir süre için çalışır ve belirli sayıda birim taahhüt edersiniz.

Bu fırsatlar, Sınırlı Süreli Anlaşma rozeti ve indirim yüzdesi ile Bugünün Fırsatları sayfasında vurgulanır.

Lightning Deals ile, anlaşmaya dahil edilecek belirli sayıda birim seçersiniz ve ürün detay sayfasında indirimli birimlerin yüzdesinin geri sayımı görüntülenir.

Gerçek ürün detay sayfası, ürünün Satın Alma Kutusunun yanındaki alanda, fırsatın bir parçası olarak hala mevcut olan toplam birim sayısının geri sayımını gösterir.

Rozet, indirim yüzdesi ve talep edilen yüzde birlikte, bu anlaşma için kıtlık duygusunu artırarak anlık satın alımları artırabilir.

Lightning Deals ile hatırlamanız gereken bir şey, anlaşmanızın ne zaman gerçekleşeceği üzerinde çok az veya hiç kontrolünüz olmadığıdır.

Anlaşmanızın çalışacağını bildiğiniz bir fırsat penceresi seçebilirsiniz, ancak kesin tarih ve saati seçemezsiniz.

Prime Day gibi bir etkinlik sırasında bir fırsat seçerseniz, fırsat yalnızca etkinlik sırasında geçerli olur, ancak günü veya saati seçemezsiniz.

Etkinlik olmayanlar için, genellikle bir anlaşma ücreti karşılığında seçebileceğiniz bir hafta listesi olacaktır. Yoğun olmayan alışveriş günleri için bu ücret genellikle 150$'dır. Başbakan Günü, Kara Cuma ve Siber Pazartesi için ücret önemli ölçüde daha fazla olabilir.

Amazon'a göre :

"Yıldırım Fırsatı, bir öğenin Amazon Fırsatları sayfasında sınırlı sayıda, genellikle 4 ila 12 saat (Amazon tarafından belirlenir) arasında gösterildiği, zamana bağlı, promosyon teklifidir ."

Bu nedenle, anlaşmanız Salı günü 09:00 - 21:00 PST arasında veya Pazar günü 01:00 - 05:00 PST arasında geçerli olabilir.

Elbette, anlaşmanın çalışma süresi aydınlatma anlaşmanızın etkinliğini etkileyebilirken, sunduğunuz ürün türü de anlaşmanızla ilgilenen müşteri sayısını önemli ölçüde etkileyebilir.

Deneyimlerimize göre, bir müşterinin satın almak için bahane aradığı ürünler, Aydınlatma anlaşmaları için en iyisini yapar.

Belki o Roomba, LEGO Set veya lüks ev ürününe bakıyorlardı, ancak ürüne para harcamayı haklı çıkaracak bir indirim bekliyorlardı.

Bu öğeler, Yıldırım fırsatlarıyla en iyisini yapar. Bu anlaşmaların kısa süresi, alımları zorlamak için gereken kıtlığı sağlar.

Yukarıda bahsedildiği gibi, emtialar ve bakkaliye gibi ürünler, Lightning Deals'te daha çok imrenilen ürünlerin sonuçlarına kıyasla daha düşük performans gösterme eğilimindedir.

amazonda-satis-nasil-yapilir-4.jpg

7 Günlük Fırsatlar

Promosyonunuzun ne zaman yürütüleceği konusunda biraz daha fazla kontrol arıyorsanız, 7 Günlük Fırsatlara bakmak isteyebilirsiniz. Adından da anlaşılacağı gibi, bu fırsatlar tam yedi gün boyunca çalışır.

Teklif edilen birim sayısı için geri sayım yapamayacak olsanız da, fırsatınız Bugünün Fırsat Sayfasında öne çıkarılacak ve indirimli tutar aramada gösterilecektir.

7 Günlük anlaşmalar, taahhüt etmek için belirli sayıda birim seçmenizi gerektirmez. Ayrıca, isterseniz sosyal medya ve e-posta listeniz aracılığıyla anlaşmanızı büyütmek için yeterli zaman sağlarlar. Bu anlaşmaların ücreti 300 dolardan başlıyor.

Ürün karışımınız için etkinliklerini belirlemek için hem Aydınlatma Fırsatlarını hem de 7 Günlük Anlaşmaları test etmenizi öneririz.

Etkinlik Fırsatları

Etkinlik anlaşmaları için son tarihler hesaba göre değişebilir. Kara Cuma, Siber Pazartesi ve Prime Day gibi fırsatlar için Seller Central'daki Deals Dashboard'unuzu kontrol etmeniz gerekir. Bir anlaşma göndermeye uygunsanız bunu gösterge tablosunda göreceksiniz.

Etkinlikler için 7 Günlük Fırsatlar ve Aydınlatma Fırsatları için fırsat ücreti, etkinlik dışı tarihlere göre daha pahalıdır. Bunun nedeni, Amazon'un bu zamanlarda anlaşmanız için önemli ölçüde daha fazla potansiyel trafik beklemesidir.

Unutmayın, Kara Cuma için bir anlaşma yapmak için çok geç kalsanız bile, örneğin Siber Pazartesi ile Noel arasındaki dönem için genellikle bir anlaşma sunabilir ve ayrıca Prime Özel İndirimleri ve Kuponları çalıştırabilirsiniz.

uygunluk

Amazon, bir anlaşmanın 7 Günlük Anlaşma veya Aydınlatma anlaşmasına uygun olması için nelerin gerekli olduğunu destek belgelerinde ayrıntılı olarak açıklar.

Anlaşmalara uygun olmak için, genel puanı en az 3,5 yıldız olan profesyonel bir satıcı olmalısınız. Ek olarak, ürünler şu kriterleri karşılamalıdır:

  • Amazon mağazalarında bir satış geçmişine ve en az 3 yıldız puanına sahip olun .
  • Mümkün olduğunca çok varyasyon ekleyin .
  • Kısıtlanmış bir ürün veya saldırgan , utanç verici veya uygunsuz bir ürün olmamalıdır.
  • Tüm bölgelerde Prime için uygun olun .
  • Yeni durum .
  • Müşteri ürün inceleme politikalarına uygun olun. Daha fazla bilgi edinmek için Müşteri ürün inceleme politikaları bölümüne gidin .
  • Fiyatlandırma politikalarına uygun ve geçerli bir referans fiyatına sahip . Daha fazla bilgi için Ürünleriniz için bir referans fiyat gösterme ve Referans Fiyatlarda Amazon Politikası'na gidin .
  • Anlaşma sıklığı gereksinimi ile uyumlu . Daha fazla bilgi edinmek için Anlaşma Oluştur 'a gidin .

Her ürün, anlaşma yapmaya uygun değildir. Ürününüz Seller Central'daki Anlaşmalar Panosu'nda uygun görünmüyorsa bir anlaşma gönderemezsiniz.

Ayrıca, aynı anda çalıştırılan tüm kuponların veya indirimlerin fırsatınızla birleştirileceğini de unutmamak önemlidir.

Bu, kuponun, 7 Günlük Fırsatınız veya Aydınlatma Anlaşmanız aracılığıyla mevcut olan indirimli fiyatın üstünde mevcut olacağı anlamına gelir.

Her iki anlaşma türü için de Amazon, anlaşmanın uygun olması için teklif edilmesi gereken birim başına minimum indirim sağlayacaktır.

indirimler

Amazon, fırsatlara ek olarak, Amazon ürün detay sayfalarınızda çalıştırabileceğiniz iki farklı türde indirim de sağlar.

Bunlar Prime Özel İndirimleri ve Kuponlardır. İndirimler, anlaşmalarla aynı teslim süresini gerektirmez ve daha az katı uygunluk ve indirim gereksinimlerine sahiptir.

Her indirim türü için ayrıntıları inceleyelim.

Kuponlar

Kuponlar, dönüşüm oranınızı artırmak için harika araçlardır. Bu kuponlar, aramada ve ürün detay sayfasında gösterilir.

Bu fırsatlar hem reklamlarda hem de aramada gösterildiğinden, kuponlar iyi optimize edilmiş ürünler için TO'nuzu da artırabilir.

Tüm ürünler kupon için uygundur. Kuponlarla, bir kupon kullanıldığında yalnızca 0,60 ABD doları ücretlendirilirsiniz. Bir müşteri bir kuponu tıkladığında ancak ödeme yapmazsa sizden ücret alınmaz.

Ayrıca, kuponlarınızı kaç kişinin kullanıp kullanmadığını da görebilirsiniz. Bu raporlama, Seller Central'da Reklam > Promosyonlar altında bulunur .

Prime Özel Fırsatları

Prime Özel Fırsatları (PED) yalnızca Prime üyeleri tarafından kullanılabilir. Bir müşteri Amazon Prime üyesi değilse Prime'a katılma seçeneğine sahip olacaktır.

Bu indirimler için herhangi bir ücret olmamasına rağmen, bu yazının yazıldığı sırada kuponlara kıyasla hangi ürünlerin Prime Exclusive Deals için uygun olduğu konusunda daha katı gereksinimler vardır. Ek olarak, müşterilerin bu teklifi kesmesi veya kullanması gerekmeyecektir; otomatik olarak kullanılabilir.

Prime Exclusive Deals ilk piyasaya sürüldüğünde, hem arama sonuçlarında hem de ürün detay sayfasında bir rozet ve indirimli tutarla göründü.

Geçen hafta, Prime Exclusive Deals, ürün detay sayfasında sadece bazı ürünlerin Prime Exclusive Deal bilgilerini gösterdi.

Amazon, Prime Özel Fırsat iş akışında Prime Özel Fırsatları için gereksinimleri aşağıdaki şekilde sağlar:

  • Öğenin, ulusal çapta Prime nakliyeye uygun bir ürün olması gerekir.
  • Özel Özel İndirim, tüm normal uygunluk kriterlerini karşılamalıdır .
  • Ürün, en az 3,5 yıldızlı derecelendirmeye sahip olmalı veya hiç derecelendirmeye sahip olmamalıdır .
  • İndirim, Prime olmayan üyenin promosyon dışı fiyatından en az %20 indirimli olmalıdır .
  • İndirim, Prime olmayan üyenin promosyon dışı fiyatının en fazla %80'i olmalıdır .
  • İndirim, referans fiyattan (yani, Liste Fiyatı veya Eski Fiyat) düşük olmalıdır. Referans Fiyatlar ve ürünlerinize referans fiyatı nasıl göstereceğiniz hakkında daha fazla bilgi edinin .
  • Prime Özel İndirimli fiyatı, son 30 gün içinde ASIN için en düşük fiyattan düşük olmalıdır . Son 30 gündeki en düşük fiyat, tüm satıcılardaki tüm anlaşma, promosyon ve indirim fiyatları dahil olmak üzere o dönemde ASIN için en düşük sipariş fiyatıdır.
  • Satıcı puanı mevcut olduğunda en az 4 Satıcı Geri Bildirim Puanına sahip bir satıcı olmalısınız . Amazon, o dönemde 10 veya daha fazla derecelendirme varsa, son 365 günlük derecelendirme ortalamasına bakar. Son 365 gün içinde 10'dan az puan varsa, Amazon ömür boyu ortalama puanı dikkate alır.

*Not: Satıcı Yardım belgelerinde farklı bir dizi kriter yayınlanmıştır; ancak, iş akışındaki öğelerin en doğru olduğunu görüyoruz.

Fiyatlandırmanızı Fırsatlarla Test Etme

Prime Özel Fırsatlar ve Kuponlar, ürünleriniz için daha düşük bir fiyatı test etmenin harika bir yolu olabilir.

Fiyatlandırmanızın potansiyel müşterileri caydırabileceğinden endişe ediyorsanız, genel fiyatınızı düşürmeden önce her zaman daha düşük bir fiyatı indirimle test etmenizi öneririz.

Bir indirimle test etmek yerine ürününüzün fiyatını düşürmek, orijinal yüksek fiyata geri dönmeye karar verirseniz, Satın Alma Kutusunun bastırılmasına neden olabilir.

Amazon, Amazon'daki mevcut fiyatınızın son 30 günün ortalamasından daha yüksek olduğunu görürse, Amazon genellikle ürünlerinizdeki Satın Alma Kutusunu bastırır.

Bastırılmış bir Satın Alma Kutusu, dönüşümlerinizin önemli ölçüde azalmasına neden olabilir.

Ürünleriniz için Satın Alma Kutusu kaldırıldığında, müşterilerin satın alma işlemi yapmak için fazladan üç kez tıklaması gerekir. Ayrıca, ürününüzün Satın Alma Kutusu gizlenmiş durumdayken herhangi bir reklam yayınlayamazsınız.

Sadece fiyatınızı düşürmek yerine anlaşmaları test etmek, fiyatınızı düşürüp düşürmeme konusunda bilinçli bir karar vermeniz için ihtiyaç duyduğunuz verilere sahip olmanızı sağlar. Ayrıca, ürün listelemeniz üzerindeki olası uzun vadeli olumsuz etkileri de sınırlar.

Amazon'da Fırsatlar ve İndirimler Ne Zaman Kullanılmamalı?

İndirimler ve fırsatlar, ürünlerinizi sıralamanıza ve marka bilinirliğini artırmanıza yardımcı olabilir. Ancak, Amazon'da anlaşma yapmamanın daha iyi olabileceği zamanlar vardır.

Düşük envanter

Bir anlaşma yapmayı düşünürken, mevcut stok seviyenizi ve teslim sürelerinizi de dikkate almak istersiniz. Satış oranınızı artırmanın faydalarından biri, organik sıralamanızı doğal olarak iyileştirmesidir.

Ancak, anlaşmanız satış yapmanıza neden olursa, anlaşmanızdan elde ettiğiniz tüm organik sıralama kazanımlarını kaybedersiniz.

Bir anlaşma yapmanız gerekip gerekmediğini belirlerken, anlaşma iyi gitse bile, stokta kalmamak için elinizde hala yeterli birimin olacağından emin olun.

Düşük Karlılık

Anlaşmalar yürütmek, başarılı bir lansman veya sıralama kampanyasına yardımcı olabilirken, anlaşmaları değerlendirirken genel karlılığa bakmak önemlidir.

Kupon, ortalama sipariş değeri daha küçük olan ürünlerde karlılığı önemli ölçüde etkileyebilir. Bu, özellikle anlaşmaları düzenli olarak yürütmeyi planlıyorsanız geçerlidir.

Amazon artık, gelen nakliye ve Sponsorlu Ürün maliyetleriniz dahil olmak üzere ayrıntılı SKU ekonomisi sağlıyor. Bunu, ürününüzün kârlı bir anlaşmayı sürdürmek için yeterli marjı olup olmadığını belirlemenize yardımcı olması için kullanabilirsiniz.

İzleyici Beklentileri

İndirimler alıcıları motive edecek kadar büyük olmadığı için, lüks olmayan sarf malzemelerinin fırsatlar ve indirimlerle aynı performansı göstermediğini gördük.

Kitlenizin bir fırsat aradığını veya herhangi bir indirimden bağımsız olarak ürününüze satın almaya hazır olarak gelip gelmediğini düşünün.

Her anlaşmanın sonunda, anlaşmanızın veya indiriminizin etkisini değerlendirmek için genel satışlarınızı ve dönüşüm oranınızı inceleyin. BellaVix'in Kurucu Ortağı Will Haire, tavsiyelerini paylaştı:

“T5 (BF-CM) veya Prime Day gibi stratejik tatillerde alışveriş yapanlar, alışveriş yaparken Amazon'da fırsatlar bulmayı bekliyor. Her zaman uygun olduklarında anlaşmaları kabul etmenizi öneririz. Bunları, yayına girdikleri ana kadar her zaman iptal edebilirsiniz.

Kuponlar, performansa dayalı bir promosyondur; bu, yalnızca alışveriş yapan kişi bir ürünü kesip satın aldıktan sonra ücretlendirildiğiniz anlamına gelir.

Farklı anlaşma türlerini denemenizi öneririz ve Prime özel anlaşmalarının satış açısından en başarılı ve ön yatırıma değer olma eğiliminde olduğunu görüyoruz.

Fiyat noktalarıyla denemeler yaparken, satış hızındaki herhangi bir değişikliği ölçmek için fırsatlardan veya kuponlardan yararlanacağız, bu da piyasada çok yüksek fiyatlandırılıp fiyatlanmadığımızı gösterir.”

Genel olarak, fırsatlar ve indirimler, güçlü bir reklam stratejisiyle birlikte kullanıldığında satışlarınızı, tıklama oranınızı ve organik sıralamanızı artırmanıza yardımcı olabilir .

Amazon'da ürünleriniz için sunulan farklı türdeki fırsatları ve indirimleri anlamak, yoğun sezonunuza girerken veya yeni ürünler piyasaya sürerken bunların etkinliğini en üst düzeye çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.