Almanya’nın en büyük bankasından korkutucu Dolar-TL tahmini!

Almanya’nın en büyük bankasından korkutucu Dolar-TL tahmini!

SON DAKİKA:Almanya’nın en büyük bankalarından biri olan uluslar arası bankacalık hizmetlerinde dünyada söz sahibi bit banka olan Commerzbank’tan korutucu yıl sonu tahmini. Evet, Commerzbank’a göre yıl sonunda Dolar – TL paritesi ne olacak?

Commerzbank’tan şok açıklamalar. Almanya’nın en büyük bankalarından biri olan uluslar arası bankacalık hizmetlerinde dünyada söz sahibi bit banka olan Commerzbank’tan korutucu yıl sonu tahmini. Evet, Commerzbank’a göre yıl sonunda Dolar – TL paritesi ne olacak?

Commerzbank’ın bu tahminlerine göre TL şu anda Dolara karşı kıymetli durumda. Ama yarın bugün kadar kıymetli olmayacak. Commerzbank olağan açıklamalarına devam ediyor. Yapılan bu yeni tahinler en kötü parite günlerinin henüz yaşanmadığını gösteriyor. Özellikle yeni yıl 2022 ve 2023 Commezbank’ın bu tahminlerine göre çok sıkıntılı geçecek.

Ülkemizde A’dan Z'ye herkesin konutluğu bir konu var: TL’nin hızlı bir şekilde değer kaybetmesi… Bu gündem olma, konuşulma durumu sadece bizimle de sınırlı değil. Uluslar arası kuruluşlar da bu konuda açıklamalar yapıyorlar. Merkez Bankasının yaptığı faiz indirimi ile TL’nin değer kaybı pek duracak gibi de durmuyor. Bu yüzden dünyada ekonomik anlamda söz sahibi ülkelerin finans şirketleri de TL’nin döviz karşısındaki olası durumunu sürekli değiştiriyorlar.

dolar-tl-2.jpg

Commerzbank’ın analizlerine göre Dolar 2022 İlk Çeyrekte 15 Lira

Commerzbank dünyanın en prestijli bankalarından kabul ediliyor. Bankanın analaitlerinin yaptığı imceleme sonucu 2022 yılında ülkemiz açısından pek kolay geçmeyecek. Yeni tahminlere göre TL/Dolar paritesi gelecek yıl ilk 3 ayda 15 Lira olacak. Asıl ilginç olan Commerzbank’ın önceki tahminlerinin hayli üstüne çıkması. Banka önceki açıklamasında aynı döneme ait paritesini 11 TL olarak belirlemişti.

Commerzbank 2023 tahminleri için ise 15 liraya göre daha iyimser. 2023 yılında Doların 16 TL olacağını öngürüyorlar.

Merkez Bankası Başkanının Son Açıklaması Çok Önemli

TL’nin değer kaybı ile ilgili bilinmezlikler devam edeceğe benziyor. TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun son açıklaması biraz umut olabilir. Faiz indirimi için alan kaldığına değinen Şahap Kavcıoğlu Aralık ayındaki toplantıda faiz indirimi olmayabileceğini belirtti. Bu da dolar tl paritesinin 13.80 rakamlarında kalarak belirsizliği giderebileceği öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.