141,5 Milyonluk GES İçin Anlaşma Yapıldı!

141,5 Milyonluk GES İçin Anlaşma Yapıldı!

141,5 Milyonluk GES İçin Anlaşma Yapıldı!

"KALEKİM KİMYEVİ MADDELER SANAYİ VE TİCARET A.Ş.'den Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesi Açıklaması"

KALEKİM KİMYEVİ MADDELER SANAYİ VE TİCARET A.Ş., KAMUYU AYDINLATMA PLATFORMU üzerinden bir özel durum açıklaması yayınladı. Bu açıklama, 12 Haziran 2023 tarihinde saat 09:13:21'de KAP'ta paylaşıldı. Şirket, enerji maliyetlerini düşürmek ve sürdürülebilirlik çalışmalarına katkıda bulunmak amacıyla grup içi ihtiyaçları karşılamak üzere Güneş Enerjisi Santrali (GES) Projesi yapma kararı aldığını 20 Ocak 2023 tarihinde duyurmuştu.

Yeni açıklamaya göre, KALEKİM KİMYEVİ MADDELER SANAYİ VE TİCARET A.Ş. ile İnojen Enerji Teknolojileri ve Yatırımları A.Ş. arasında 9 Haziran 2023 tarihinde GES tesisi için elektrik, inşaat ve mekanik işler dahil olmak üzere anahtar teslim bir sözleşme imzalandı. Bu sözleşme, Yerköy Kale Seramik Özel OSB adresindeki GES tesisinin kurulmasını içeriyor ve toplamda 6,05 milyon dolarlık bir bedeli kapsıyor.

2022/10/16/borsa.jpg

Yatırımın finansmanı için %70 oranında uzun vadeli yatırım kredisi ve %30 oranında özkaynak kullanılması planlanıyor. Santralin faaliyete geçmesi ise 2024 yılı başında hedefleniyor. Üretilen elektrik, enterkonnekte sistem üzerinden şebekeye verilecek ve tüm işlemler, Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında mahsuplaşma yöntemiyle gerçekleştirilecek.

GES faaliyete geçtiğinde, üretilen elektriğin yaklaşık olarak %50'si şirketin şubelerinin elektrik tüketimini karşılayacak, diğer %50'si ise şebekeye verilecek.

KALEKİM KİMYEVİ MADDELER SANAYİ VE TİCARET A.Ş., yaptığı bu açıklamaların Sermaye Piyasası Kurulu'nun özel durumlar tebliğine uygun olduğunu ve paylaşılan bilgilerin tam, doğru ve defter kayıtlarına uygun olduğunu beyan etmektedir. Ayrıca, şirketin konuyla ilgili bilgilere ulaşmak için gereken çabayı gösterdiği ve bu açıklamalardan sorumlu olduğunu vurgulamaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.