2022 F1 Bahreyn Testi: Ne zaman, hangi pilotlar sürüyor ve nasıl takip edebilirim?

2022 F1 Bahreyn Testi: Ne zaman, hangi pilotlar sürüyor ve nasıl takip edebilirim?

Formula 1'in Bahreyn sezon öncesi testi, takımlara 2022 sezonuna hazırlanmak için son şansı verirken, taraftarlar için pistteki araçlara ilk derinlemesine bir bakış sunuyor.

F1'in yeni dönemi, Circuit de Barcelona-Catalunya'da kapalı kapılar ardında yapılan ve hem pistte hem de pist dışında pek çok konuşma noktası sağlayan üç günlük shakedown testiyle başladı. Şampiyona şimdi 10-12 Mart'ta sezon öncesi son testi için Bahreyn'e gidiyor.

Mercedes, yarışın son gününde Barcelona testini 1-2 ile tamamladı, Lewis Hamilton, C5 ve en yumuşak lastiklerde 1m19.138s ile en hızlı turu belirledi ve hüküm süren F1 dünya markalar şampiyonları, yarış için erken bir işaret koydu. dinlenmek.

Ana tartışma alanı, her bir takımın beklenmedik soruna çözüm bulmak için çabaladığı, yeni yer etkisi kuralları altında her F1 aracını etkilediği görülen yunuslama fenomenine odaklandı.

Testler arasında iki haftadan kısa bir süre kalmışken, hangi ekiplerin soruna etkili çözümler bulduğunu ve bunun performans seviyelerini ızgarada yukarı ve aşağı nasıl etkileyebileceğini görmek merak uyandıracak.

Ferrari ayrıca Charles Leclerc ve Carlos Sainz Jr arasındaki üç günde tamamlanan 439 tur veya 2052 km ile tur listelerinin zirvesinde yer alarak ilk testte etkileyiciydi . Mercedes (393 tur), McLaren (367 tur), Red Bull (358 tur) ve Williams (347 tur), tüm takımların gerçek performans potansiyelini etkin bir şekilde maskelemesine rağmen, güçlü kilometre performansı ve güvenilirliği ile de dikkatleri üzerine çekti.

formula-1-makrokedi.jpeg

AlphaTauri, Alpine ve Aston Martin, Barselona'daki son gününde sorun yaşadı. Pierre Gasly sabah seansının ortasında AlphaTauri'de patladı, Fernando Alonso ve Sebastian Vettel'in her biri dramatik araba yangınlarına maruz kaldı, Alpine bir hidrolik probleminden ve Aston Martin'in bir yağ sızıntısından dolayı tetiklendi.

Ancak Barcelona testinde en zorlu zamana dayananlar Alfa Romeo ve Haas oldu ve her iki takım da pistte kilometre ve zaman kazanmak için mücadele etti. Alfa Romeo, bir dizi teknik sorun nedeniyle geride kalan 175 turu toplu olarak tamamlarken, Haas üç gün boyunca toplam 160 tur başardı.

Haas ayrıca, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle manşetlere çıktı ve ekip , çatışmanın ardından Rus isim sponsoru Uralkali ve sürücü Nikita Mazepin'i bırakmayı seçti . F1 ayrıca Rusya Grand Prix anlaşmasını da iptal etti, bu da Sochi yarışının 2022 yarış takvimini başlattığı anlamına geliyor.

Haas yedek pilotu Pietro Fittipaldi, Bahreyn F1 testinde baltalı Mazepin için adım atmaya hazırlanıyor, ancak 2022 sezonu için Mick Schumacher ile birlikte yarış pilotu ile ilgili nihai karar henüz açıklanmadı.

formula-1-3.jpg

2022 F1 Bahreyn test programı

2022 için F1 sezon öncesi testi, Barselona ve Bahreyn arasında bölündü ve ilk test 23-25 ​​Şubat'ta Circuit de Barcelona-Catalunya'da bir shakedown olarak adlandırıldı. Test normal bir formatta gerçekleştirildi ancak canlı TV yayını, canlı zamanlaması yoktu ve hayranlara açık değildi.

Bahreyn'deki ikinci sezon öncesi testi, hayranların katılmasına izin verilen, canlı TV yayını ve canlı zamanlama ile geleneksel formata dönecek. Test, 18-20 Mart'taki 2022 F1 açılış yarışı Bahreyn GP'sinden bir hafta önce, 10-12 Mart'ta yapılacak.

Bahreyn testi, pistin 07:00 GMT'den 16:00 GMT'ye kadar açık olduğunu görecek ve kötü hava koşulları veya kırmızı bayraklar nedeniyle gerekirse parkur süresini uzatmak için kullanılabilecek bir saatlik bir öğle yemeği molası verecek. Eylem, Bahreyn Uluslararası Pisti'ndeki hem daha iyi hava koşulları hem de projektörler nedeniyle yerel saatle bir saat sonra başlıyor.

Gün

Sabah oturumu

Öğleden Sonra Oturumu

Perşembe 10inciMart 2022

07:00 – 11:00 GMT

12:00pm - 16:00pm GMT

Cuma 11inciMart 2022

07:00 – 11:00 GMT

12:00pm - 16:00pm GMT

cumartesi 12inciMart 2022

07:00 – 11:00 GMT

12:00pm - 16:00pm GMT

2022 F1 Bahreyn sezon öncesi testi için sürücü kadrosu

F1 kuralları, her takımın test sırasında yalnızca bir araba çalıştırabileceği anlamına gelir (Pirelli'nin talebi üzerine lastik testi için izin verilen katır arabaları hariç), yani takımlar sürüş sorumluluğunu her bir pilotu ile yedek veya test pilotu arasında paylaştırmıştır. Bu aynı zamanda bir maliyet önleme yöntemidir ve aynı zamanda daha büyük takımların sadece iki veya daha fazla araba çalıştırarak rakiplerini geride bırakmasını engeller.

İşte 10-12 Mart'ta yapılacak Bahreyn F1 testi için her takım için hangi sürücülerin eylemde olduğunun güncel listesi. Liste yeni duyurularla güncellenecektir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.