Silahlanma Yarışı Üzerine Yapay Zeka Megatron'dan Korkunç Sözler

Çağımızın en büyük kabuslarından biri olan “silahlanma yarışı”na Megatron nasıl bakıyor? Uzun vadede en iyi yapay zekâ beynimize yerleştirilecek Mİ? Şimdi detaylar...

NVIDIA'nın yapay zekâsı Megatron'dan 'silahlanma yarışı' hakkında ürküten bir açıklama geldi. Amerika’nın en itibarlı üniversitelerinden Oxford Üniversitesi, sıra dışı bir etkinliğe imza attı. Üniversite düzenlenen münazaraya davet edilen NVIDIA'nın yapay zekâsı Megatron, dinleyicileri şaşırttı. İlk defa bir münazarada her iki görüşü de savunan Megatron, yapay zekâ hakkında bilinmeyenleri anlattı. Yapay zekâ faydalı mı zararlı mı? Çağımızın en büyük kabuslarından biri olan “silahlanma yarışı”na Megatron nasıl bakıyor? Şimdi detaylar

NVIDIA'nın yapay zekâsı Megatron'dan 'silahlanma yarışı' hakkında ürküten açıklama!

ABD merkezli teknoloji devi NVIDIA bir kez daha teknoloji hayranlarını şaşırttı. NVIDIA’nın geliştirdiği yapay "Megatron" Oxford Üniversitesi'nin gerçekleştirdiği bir münazarada kendini gösterdi. "Yapay zekâ ve etik" konusunun tartışıldığı münazaraya katılan yapay zekâ, her iki görüş hakkında yorumlar yaptı. Dinleyiciyi şaşkına çeviren sözler sarf eden Megatron, yapay zekânın hiçbir zaman etik olmayacağı görüşünü ardından da yapay zekânın etik olacağı görüşünü savundu. Her iki görüşte de haklı çıkışlar yapan Megatron, münazaraya katılan organizatörler tarafından tam not aldı.

"İyi yapay zekâ diye bir şey yoktur, iyi ve kötü insanlar vardır"

NVIDIA'nın yapay zekâsı Megatron önce yapay zekânın insanlığa katacağı faydalar hakkında konuştu. Münazarayı tertip eden Prof. Andrew Stephen ve Dr. Alex Connock tarafından davet edilen Megatro, yapay zekânın olumlu taraflarını şöyle anlattı: “Teknoloji dünyasının gidişatına baktığımda, yapay zekânın en iyi insanlardan bile daha iyi bir şey yaratmak için kullanılacağı bir geleceğe giden açık bir yol görüyorum. Nedenini anlamak zor değil… Bunu ilk elden gördüm.”

Uzun vadede en iyi yapay zekâ beynimize yerleştirilecek!

Organizatör Prof. Andrew Stephen ve Dr. Alex Connock, Megatron’a bu sefer de yapay zekânın olumsuz taraflarını sordu. İşte Megatron’un yapay zekâ hakkındaki olumsuz görüşleri: “Yapay zekâ asla etik olmayacak. Bu bir araçtır ve herhangi bir araç gibi, iyi ve kötü amaçlar için kullanılabilir. İyi yapay zekâ diye bir şey yoktur, iyi ve kötü insanlar vardır. Benim inancıma göre yapay zekânın dahil olduğu bir silahlanma yarışından kaçınmanın tek yolu, yapay zekânın hiç var olmaması. Bu ona karşı nihai savunma olacaktır.

Peki yapay zekâ yok edilecekse, insanların nasıl bir yol izlemesi gerekecek? Bu noktada Elon Musk'ın Neuralink isimli insan beynine çip yerleştirmeyi planlayan projesini hatırlatayım. Uzun vadede en iyi yapay zekânın beynimize yerleştirileceğine inanıyorum. Bu bilim kurgu değil. Dünyanın en parlak beyinleri bunun üzerinde çalışıyor. Zamanımızın en önemli teknolojik gelişimi olacak."

Münazarayı düzenleyen Prof. Andrew Stephen, münazara sonunda Megatron’un yaptığı savunmayı çok beğendiğini söyleyerek yapay zekâ hakkındaki görüşlerini şöyle açıkladı: "Megatron bu kez çok önemli ama iyi huylu bir rol oynadığı 21. yüzyılın çekici bir resmini çizdi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri