Apple Cihazlara Gelen Yeni Erişilebilirlik Özellikleri Çok Şaşıracaksınız!

Salı günü Apple, engelli kişilere yardımcı olmak için iPhone, iPad ve diğer cihazlara gelen yeni erişilebilirlik özelliklerinin önizlemesini yaptı.

Salı günü Apple, engelli kişilere yardımcı olmak için iPhone, iPad ve diğer cihazlara gelen yeni erişilebilirlik özelliklerinin önizlemesini yaptı.

Özellikler çok çeşitli engelleri kapsar, ancak başlıcaları görme güçlüğü çeken kişiler için Kapı Algılama, fiziksel güçlükleri olanlar için Apple Watch Yansıtma ve işitme engelliler için Canlı Altyazılardır. Apple, özellikler için kesin bir çıkış tarihi vermedi, ancak şirket, yazılım güncellemeleri yoluyla 2022 boyunca piyasaya sürüleceğini doğruladı.

Elma

Kapı Algılama, Apple'ın Büyüteç uygulamasına gelen yeni bir moddur. Adından da anlaşılacağı gibi, özellik insanların kapıyı ve ne kadar uzakta olduklarını bulmalarına yardımcı olur ve kapının çeşitli özelliklerini tanımlar. Bu nitelikler, kapının açık mı yoksa kapalı mı olduğunu ve nasıl açılacağını içerir.

Apple Watch Yansıtma, bir Apple Watch'u eşleştirilmiş bir iPhone ile uzaktan kontrol etmenizi sağlar. Bağlandığında, Apple Watch'a dokunmak yerine Sesle Denetim ve çeşitli telefon anahtarlarını kullanırsınız. Bir Apple Watch'u kontrol etmek için temel el hareketleri olan Hızlı Eylemler de olacak. Verilen örnek, aramaları cevaplamak için bir sıkıştırma hareketi kullanmaktır.

Canlı Altyazılar, görüntülü aramalardan veya sosyal medya uygulamalarından gelen sesleri kopyalamak için iPhone, iPad ve Mac'te görünecektir. Yazı tipi boyutu daha kolay okuma için ayarlanabilir. Apple, Canlı Altyazılar cihazın kendisinde oluşturulduğundan, hepsinin gizli kaldığını söyledi.

Elma

Ana özelliklerin yanı sıra, Apple'ın, Siri'nin yanıt vermeden önce aldığı süreyi değiştirebilen Siri Duraklatma Süresi de dahil olmak üzere birkaç başka özelliği daha vardı. Apple Books, e-kitapların daha kolay okunmasını sağlamak için sözcük aralığını ayarlamak gibi yeni özelleştirme seçenekleri sunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri