Tyson Fury, yenilmez ağır sıklet kralı olmaya devam ediyor

Tyson Fury ve Deontay Wilder, Las Vegas'ta her iki tarafta da nakavtlarla destansı bir ağır sıklet savaşı verdi - ve Fury için daha iyi bir son.

Ağır siklet dünya şampiyonu Tyson Fury, 4. turda Deontay Wilder'a karşı iki kez nakavt aldı ve yine de sonunda net bir nakavtla galip geldi.

On birinci turda bitmişti. Bir çatlama Sağ taraftan, Tyson Fury sona eren son yılların en muhteşem ağır kavgalardan birini. Las Vegas'ta 20.000 coşkulu seyircinin önünde Briton, Amerikalı Deontay Wilder'ı nakavtla mağlup etti ve Dünya Boks Konseyi'nin (WBC) versiyonuna göre dünya şampiyonluğu kemerini savundu .

Fury, içeri girmesi için özel bir şey bulmuştu. Eksantrik İngiliz, bir Roma lejyonerinin zırhında yüzüğe yürüdü. Bu sefer Wilder ayrıntılı bir kostüm olmadan yaptı. Şubat 2020'de Fury'ye kaybettikten sonra Amerikalı , arenaya girdiği kıyafetin çok ağır olması nedeniyle gücünden yoksun olduğunu iddia etmişti .

İki ağır sikletin üçüncü karşılaşması için Wilder net bir taktik bulmuştu. Amerikalı güçlü başladı, Fury'nin vücudu üzerinde çalıştı ve yol gösterici ve tokatlayan eliyle savunma şampiyonunun karnına defalarca vurdu. İki hedef peşindeydi: Birincisi, vücut vuruşları düşmanı havadan alıp yavaşlattı ve ikinci olarak Wilder, Fury'nin örtüsünü kaldırmak istedi. Midesine defalarca darbe alan herkes eninde sonunda bu bölgeyi korumaya başlayacak ve böylece -yani umut- kafasını temizleyecektir.

Önce Wilder'a, sonra Fury'ye karşı

İlk başta Fury, Wilder'ın savaş planına şaşırmış görünüyordu. Ancak, ilk turun sonunda Brit kafasına sert bir kanca indirdi ve bu da Wilder'ın hafifçe sallanmasına neden oldu. İkinci turdan itibaren, her iki tarafta da seyircinin mırıldanmasına neden olan net vuruşlarla açık bir vuruş alışverişi gelişti. Üçüncü turun bitiminden kısa bir süre önce, Fury iç çekişmede bitiş çizgisine bir dizi sert el getirdi. Wilder büküldü, yere kötü bir şekilde çarpmak zorunda kaldı ve mola sırasında kendini zorlukla kurtardı.

Ancak Wilder sadece saldırılardan sağ çıkmakla kalmadı, dördüncü turda da karşılık verdi. Şakağına düz bir çizgi çizerek Fury'nin dengesini bozdu ve onu ring minderine gönderdi. Fury tekrar ayağa kalktı, ancak kısa bir süre sonra ikinci kez yere yığıldı ve kendi adına tur biraz geç bittiği için şanslıydı.

Bir sonraki turda her ikisi de net vuruşlar yaptı, ancak ikisi de dik kaldı. Fury, yağmurdan şaşırtıcı derecede iyi kurtulmuş gibi görünüyordu ve ardından, Wilder derin bir nefes almaya başlarken, dikkat çekici hafif ayaklarla ringde dans etti. Ayrıca Amerikalı'nın sağ gözü şiş olduğu için görüşü kısıtlıydı.

Son

Yedinci ve sekizinci raundlar, rakibini iplere iten ve dikkat çekici kombinasyonlarla onu büyük sıkıntıya sokan Fury'ye net bir şekilde gitti. Wilder ayakta kaldı, ama fena halde hırpalanmış görünüyordu. Dokuzuncu turdan önce, halka doktoru Amerikalıya devam edip edemeyeceğini ve devam etmek isteyip istemediğini sordu. Wilder bunu doğruladı, daha sonra net vuruşlar yaptı, ancak aynı zamanda defalarca hücum hareketleri yaptı, böylece hakem Russell Mora Fury'nin bariz üstünlüğü nedeniyle kavgayı durduramadı.

Onuncu turda Wilder, Fury'nin sağ kroşesinden sonra tekrar düştü ve tekrar ayağa kalktı. Bir tur sonra her şey bitmişti. Bir sağa ve toplamda beşinci yağışın ardından hakem Mora mücadeleyi sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri