Zayıf Yönü Olmayan Tek Pokémon

Ana hat video oyunlarında, benzersiz türü ve yetenek kombinasyonu sayesinde her türlü zayıflıktan yoksun olan bir Pokémon hattı vardır.

Eşsiz yeteneği ve tür kombinasyonu sayesinde seride her türlü zayıflıktan yoksun bir Pokémon hattı var. Pokémon video oyunlarındaki tip sistemi , savaşın önemli bir bileşenidir ve oyuncular mümkün olduğunca fazla hasar vermelerini ve direnmelerini sağlamak istediklerinden, tüm ekipler tür kompozisyonu göz önünde bulundurularak oluşturulur. Pokémon zayıflık ve direnç sistemi, ikili tiplerin bir karışımına sahip bir takım oluşturma yeteneği ile birleştiğinde, yetenekler ve hamleler gibi şeyleri hesaba katmadan önce bile rekabetçi savaş sahnesinde çok fazla derinlik olduğu anlamına gelir.

Bir Pokémon'un türü, farklı saldırılar tarafından kullanılan türlerden alacağı hasar miktarını belirler. Pokémon bir türe karşı zayıf olabilir (çift hasar alır), hasara karşı dirençli olabilir (yarı hasar alır) veya bir türe karşı bağışık olabilir (hasar almaz). Birden fazla türe sahip bir Pokémon, Çim türü veya Su türü bir hareketle vurulduğunda Kaya/Zemin türü Onix gibi bir saldırıdan potansiyel olarak dört kat hasar alabilir. Red & Blue'da aşırı güçlü Psişik tip Pokémon saltanatından muzdarip insanların onaylayabileceği gibi, tip sisteminin dengelenmesi biraz zaman aldı ve bu hala Game Freak tarafından zaman zaman ince ayar yapılan bir şey.

Birkaç Pokémon'un tip kombinasyonları nedeniyle zayıflıklardan yoksun olduğu bir zaman vardı. Gen II-V'den itibaren, Karanlık/Hayalet tipi kombinasyona sahip bir Pokémon'un hiçbir zayıflığı yoktu ve Dövüş, Psişik ve Normal tip saldırılara karşı tamamen bağışık olurdu. Bu tipleme karışımına sahip olan ilk Pokémon, Pokémon Ruby ve Sapphire'den Sableye idi. Bu tür bir kombinasyona sahip olan ikinci Pokémon, Pokémon Diamond ve Pearl'den Spiritomb idi. Bu, Peri tipi tanıtıldığında Pokémon X & Y'de değişti. , çünkü bu her ikisine de mücadele edecekleri yeni bir zayıflık verdi. Bu, Sableye'nin zayıflığının Peri tipi hareketler olduğu ve Spiritomb'un zayıflığının Peri tipi hareketler olduğu anlamına gelir. Faktörlerin bir kombinasyonu sayesinde, artık hiçbir zayıflığı olmayan tek bir Pokémon hattı kaldı.

Pokémon'un Güçlü Yüzer Elektrik Tipi Eelektross'u (Neredeyse) Yenilmez

Eelektross hattının (Tynamo, Eelektrik ve Eelektross) hepsinde herhangi bir zayıflık yoktur. Bunun nedeni ise sadece Levitate yeteneğine sahip olabilen saf Elektrik tipi Pokémon olmalarıdır. Levitate, kullanıcıyı Elektrik tipi kullanıcıların birincil rakibi olan Yer tipi hareketlere karşı bağışık hale getirir. Yer tipi Pokémon, Elektrik tipi hareketlere karşı tamamen bağışıktır, bu yüzden Pokémon anime yazarları, Pikachu'nun Brock'un Onix'ini yenmesine izin vermek için çemberlerin içinden geçmek zorunda kaldı. Elektrik tipi Pokémon normalde Yer tipi hareketlere karşı zayıftır, ancak Eelektross ve önceki formlarıistisnalardır. Smack Down gibi belirli hareketlerin yardımıyla veya düşman Pokémon'un Nötrleştirici Gaz gibi bir karşı yeteneği varsa, Levitate'i olumsuzlamak mümkündür, bu nedenle Eeleltross'a Yer tipi hareketlere karşı bir zayıflık vermenin yolları vardır.

Bu, Eelektross'un rekabetçi savaşlarda bir güç merkezi olduğu anlamına gelmez. Eelektross'un yalnızca üç direnci vardır (Elektrik, Çelik ve Uçma), bu nedenle bir savunma duvarı olarak kabul edilmez. Güçlü bir saldırgandır, ancak düşük hızı ve savunma istatistikleri, diğer Pokémon'ları seçmeyi kolaylaştırır. Eelektross, Pokémon Sword & Shield'a atlamaktan sağ çıkamayan Pokémon'lardan biriydi, bu nedenle mevcut rekabetçi savaş sahnesine nasıl uyacağını belirsiz, ancak Pokémon Black & White yeniden yapımları aldığında geri dönme şansı yüksek . Sinnoh oyunlarından sonra sırada onlar var.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

CD Projekt Red yeni bir Witcher oyununun geliştirildiğini duyurdu
Tekken Anime Serisi Bu Yıl Netflix mi Disney Plus için mi hazırlanıyor?
Haftanın En Büyük Video Oyunu Haberleri (12 - 18 Mart)

Oyunlar Haberleri