FIFA, EA'nın Ortaklığı Olmadan Yeni Oyunlar Çıkarmaya Devam Edecek

FIFA organizasyonu, EA anlaşması sona erdikten sonra resmi lisanslı FIFA oyunları üretmek için diğer geliştirme ekipleri ve yayıncılarla ortak olmayı planlıyor.

Electronic Arts ile anlaşması sona erdiğinde , FIFA organizasyonu resmi lisanslı oyunlar üretmek için diğer geliştiriciler ve yayıncılarla ortak olacak. Bu yılki FIFA 23 girişi , EA Sports FIFA şemsiyesi altında piyasaya sürülecek son başlık olacak . Yayıncı, 10 Mayıs Salı günü yaptığı açıklamada, futbola sadık olduğunu ve FIFA anlaşmasının sona ermesinin, her yıl yayınlanan spor oyunlarının 2023 sonbaharında EA Sports FC adını taşıyacağı anlamına geldiğini söyledi.

EA ve FIFA'nın onlarca yıllık ortaklığı, 1990'ların başında , 1993'ün sonlarında FIFA Uluslararası Futbol , ​​diğer adıyla FIFA 94'ün ortaya çıkmasıyla başladı. FIFA 06 , franchise'ın en uzun süredir devam eden adlandırma kuralını yeniden sunmadan önce, kazançlı spor serisinde birkaç marka değişikliği yapıldı . FIFA'nın yıldan yıla inanılmaz ticari başarısına rağmen , iki kuruluşun yollarını ayırdığına dair raporlar 2021'de tur atmaya başladı. Açıkça, şirketler gelecekteki anlaşmalar konusunda tatmin edici bir anlaşmaya varamadılar ve EA CEO'su Andrew Wilson'ı bir şekilde bir anlaşmazlığı ateşlediler. FIFA'nın markalaşmasını EA için bir engel olarak tanımlayın . Her iki kuruluş da şüphesiz maliyetli ayrılıktan zarar göreceğine inanmıyor gibi görünüyor.

EA, futbolla ilgili spor simülasyonunun geleceği için planlarını açıkladıktan sonra, FIFA organizasyonu ( GamingBolt aracılığıyla ) birkaç soruyu cevaplamak için bir bildiri yayınladı. Birincisi, FIFA, sim olmayan ve simülasyon oyunları yayınlamak için diğer geliştirme ekipleri ve yayın ortaklarıyla uyum sağlamayı planlıyor. FIFA'nın açıklamasına göre, birkaç simülasyon olmayan oyun şu anda üretimde ve belirtilmeyen bir tarihte Q3 2022'de satışa sunulacak. Bu tür projelerden ilki, Katar 2022 FIFA Dünya Kupası'nı içeren " özel oyun deneyimi " sunmalıdır. Ek başlıklar ve " sanal deneyimler "" bu yılki Dünya Kupası zamanlarında piyasaya çıkacak. Ayrıca organizasyon, 2023'teki FIFA Kadınlar Dünya Kupası öncesinde yeni projeler üretmek için diğer isimsiz ortaklarla anlaşmalar üzerinde çalışıyor.

FIFA Başkanı Gianni Infantino'nun kendi kendini yücelten açıklamaları da birkaç kaşı kaldırdı. Yönetici, EA Sports FC'nin geliştirme yeteneğini elinde tutmasına rağmen , FIFA adını taşıyan futbol oyunlarının piyasadaki " EN İYİ " olmaya devam edeceğini ileri sürdü . Ne olursa olsun, rekabet, yüksek kaliteli etkileşimli deneyimler isteyen spor hayranları için bir nimet olmalıdır.

Yazma sırasında, Electronic Arts ve FIFA henüz FIFA 23'ü açıklamadı . EA Sports'un FIFA markalı son oyunu kuşkusuz sonbahar aylarında çıkacak, ancak somut ayrıntıların bu yaz bir ara yayınlanması planlanıyor. Yayıncının olağan EA Play Live etkinliğini iptal etmesi göz önüne alındığında, söz konusu bilgilerin tam olarak ne zaman ortaya çıkacağına dair bir haber yok.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Oyunlar Haberleri