Kupa Penaltılarla Frankfurt'un!

Kupa Penaltılarla Frankfurt'un!

. Rangers - tahmin, takım haberleri, kadrolar

Sevilla'daki Estadio Ramon Sanchez Pizjuan , Çarşamba gecesi merakla beklenen Avrupa Ligi finaline ev sahipliği yaparken, Eintracht Frankfurt ve Rangers kıtasal zafer için bir atış için karşı karşıya geliyor.

Giovanni van Bronckhorst'un takımı yarı finalde RB Leipzig'i geçerek tarihi bir gösteri etkinliğinde yerini ayırtırken, Alman mevkidaşları West Ham United rüyasını alt üst etti.

Rangers, hafta sonu İskoç Premiership savaşında Hearts 3-1'i geride bıraktı, Frankfurt ise sezonun son Bundesliga maçında Komşusu Mainz ile 2-2 berabere kaldı.

Bu sezon Avrupa Ligi'nde Eintracht Frankfurt ile karşılaşan ve kazanan tarafta yer alan tek bir isim olmadı. Ne Real Betis, ne West Ham United, ne de Barcelona 2021-22 turnuvasında Oliver Glasner'ın tarafının üstünlüğünü yakalayamadı.

Turnuvanın favorileri La Blaugrana'nın umutlarını sona erdirdikten sonra Frankfurt, Deutsche Bank Park'ta ünlü bir Avrupa çabasını tamamlamadan önce West Ham karşısında 2-1 yarı final ilk ayak başarısı iddia ederek İngiliz başkentine yaptığı geziyi değerli kıldı.

Aaron Cresswell'in 16. dakikada utanç yürüyüşüne çıkması ve David Moyes'in kısa süre sonra da aynı şeyi yapmasıyla, Rafael Borre'nin turnuvadaki üçüncü golü Hammers karşısında toplamda 3-1'lik bir başarı sağladı ve takımına bir şans verdi. Avrupa'da 42 yıllık kuraklık sona eriyor.

Mevcut formatında Frankfurt, 2018-19'da Chelsea tarafından elenmeden önce Avrupa Ligi'nde yarı finallere kadar gelebilmişti, ancak UEFA Kupası günlerinde Die Adler, Alman mevkidaşları Borussia Mönchengladbach'ı gördü. 1980, bugüne kadarki tek kıta tacı için iki ayak üzerinde final yaptı.

Bu süreçte yenilmeyen sadece iki taraf Avrupa Ligi'ni kazandı - Villarreal geçen yıl Chelsea'nin üç yıl önce taç giyme yarışının ardından bunu yaptı - Benfica ve Inter Milan, galibiyetten sonra ikinci olarak bitiren iki tarafı temsil ediyor. final öncesi yenilgi.

Die Adler'ın bu sezon şu ana kadar 12 Avrupa Ligi maçının tamamında gol attığını ve İspanyol sahasının son aylarda Alman kulübüne oldukça nazik davrandığını öğrenmek çok da şaşırtıcı olmayacak - herhangi bir destekçiye sorun. bir Barcelona veya Betis forması.

Bununla birlikte Frankfurt, Bundesliga sezonunu sekiz maçlık bir Almanya galibiyet serisinde galibiyet almadan bitirdi - tüm turnuvalardaki son 13 galibiyetlerinin her biri Avrupa Ligi'nde geldi - ve Alman muhalefeti Rangers için henüz bir eşleşme olmadığını kanıtladı. 2021-22 baskısında.

© Reuters

Ibrox zıplıyordu. Giovanni Van Bronckhorst zıplıyordu. John Lundstram , zıplamaya katılmak için çok fazla duyguya kapıldı. Rangers, Avrupa Ligi yarı final ikinci maçında RB Leipzig'e karşı 1-0'lık bir farkı aşmaya çalıştı ve bunu şık bir şekilde yaptı.

James Tavernier - başka kim - Glen Kamara'nın alt köşeye yaptığı isabetli vuruş Rangers'ı üstünlüğe taşımadan 18 dakika önce oynadığı 18 dakika ile kendi tarafını tekrar beraberliğegetirirdi, ancak Leipzig kavga etmeden beyaz bayrağı sallayamazdı.

Gol makinesi Christopher Nkunku , Allan McGregor'u harika bir vole ile 2-2'ye geri getirdi , ancak dokuz dakika kala Lundstram, eve dürtmek ve ev sahibi seyirciler arasında çılgın kutlamaları ateşlemek için hazırdı ve tartışmasız en ünlü geceydi. Gers'in tarihi şimdi onları bekliyor.

Rangers'ın 150. yıl dönümlerini kutlamak için, Gers'in kıtadaki önceki dördünün (2007-08 UEFA Kupası da dahil olmak üzere) gördüğü altıncı girişimde ikinci bir Avrupa kupası almaktan daha iyi bir yolu olamazdı. 1971-72 Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı kazandıktan sonra ikinciliğe razı olmak zorunda kaldı.

© Reuters

Arka arkaya İskoç Premiership şampiyonlukları hayali Van Bronckhorst'un tarafında gerçekleşmedi, ancak Hearts gelecek hafta sonu İskoç Kupası finalinde onları bekliyor ve bu gösterişli etkinlik için provaları kesinlikle senaryoya göre gitti. Gers sadıkları ilgilendirdiği gibi.

Gerçekten de Rangers, hafta sonu Robbie Neilson'ın tarafında 3-1'lik bir galibiyete rahatlayarak iki finallerine giriyor - bunu çok değişmiş bir XI ile yapıyor - ve bu zafer, tüm yarışmalarda sıçramada dördüncü galibiyetlerini temsil ediyor.

Van Bronckhorst ayrıca, tüm bu karşılaşmalarda kendi tarafının en az iki gol attığına tanık oldu - ancak son dokuz maçında yalnızca bir temiz sayfa onu biraz endişelendirebilir - ve Frankfurt'tan farklı olarak, Rangers 2021-22'de zaten beş yenilgiye mahkum edildi. Avrupa Ligi.

Yine de bu kayıp beşlisi, Rangers juggernaut'u durdurmadı ve Avrupa Ligi'ni kazanan ilk İskoç tarafı olma ihtimali, Van Bronckhorst'un tarih yazan tarafının vazgeçmeye hiç niyeti yok.

Rangers şu ana kadar İspanya topraklarında oynadığı 14 Avrupa maçının 10'unu kaybetmiş olabilir, ancak Leipzig ve Borussia Dortmund, bu sezonun Avrupa Ligi'nde 55 kez İskoç şampiyonu tarafından paketlendi ve Frankfurt'tan bazı işaretçiler istemesi iyi olur. Bundesliga komşuları, büyük vesileyle aynı kaderi yaşamamak için.


Takım Haberleri

© Reuters

West Ham'a karşı yarı final rövanşında büyük bir savunma eksikliği ile vurulan Frankfurt, Martin Hinteregger'i yedinci dakikada bir hamstring problemine kaptırdı - bu onu birkaç ay sahalardan uzak tutması bekleniyor.

Evan Ndicka'nın Mainz ile yapılan son berabere sırasında bariz bir kas sorunu ile getirildiği zaman da kalpler ağızdaydı , ancak 22 yaşındaki oyuncunun geri çekilmesinin ihtiyati tedbir olduğu bildirildi.

Sonuç olarak, Ndicka, Glasner'ın kesinlikle Diant Ramaj'ın hizmetlerinden yoksun kalacağı Frankfurt'un Sevilla'daki 3-4-2-1'de sıraya girmek için iyi olmalı , ancak Jesper Lindstrom ve Danny da Costa öne çıkmak için mücadele ediyor.

Almamy Toure , yaralı Hinteregger'i korumak için arkada Ndicka ve Tuta'ya katılmalı ve yerleşik bir XI, kanat kralları Ansgar Knauff ve Filip Kostic'in Alman tarafı için kanatları bombaladığınıda görecek

Daichi Kamada, West Ham karşısında yarı final başarısında Frankfurt'un hedefi oldu ve turnuvada beş gole sahip olan yaratıcı merkez, bu hafta büyük bir Avrupa finalinde gol atan ilk Japon oyuncu olacak.

Bu arada, Rangers ikilisi Filip Helander ve Alfredo Morelos, sakatlıkları nedeniyle kenarda yerlerini alırken, Ianis Hagi kısa süre önce geri dönüş yaptı ancak oynamak için kayıtlı değil.

Kemar Roofe dahil olmak için son derece zorluyor ve hafta sonu en az 10 değişiklik yapan Van Bronckhorst, forvetin finalde oynamaya hazır olacağını açıkladı.

Joe Aribo ve Ryan Jack, Leipzig'e karşı ikinci ayakta sakatlıklarla sahadan ayrıldılar, ancak Van Bronckhorst tüm büyük silahlarını ilk XI'ye geri çağırmaya hazırlanırken final için iyi olmayı bekleyecekler.

Allan McGregor ve 40 yaşındaki bacakları çubukların arasına geri dönecek, en çok gol atan Tavernier, Calvin Bassey ve Connor Goldson gibi savunmacı yiğitlerin hepsi Sevilla'daki gaziyi koruyacak.

Eintracht Frankfurt olası başlangıç ​​kadrosu:
Trapp; Toure, Ndicka, Tuta; Knauff, Sow, Rode, Kostic; Kamada, Hauge; borre

Rangers olası başlangıç ​​kadrosu:
McGregor; Tavernier, Goldson, Bassey, Barisiç; Kamara, Lundstram, Jack; Kent, Aribo, Wright


Kafa kafaya

Çarşamba günkü final, Frankfurt ve Rangers arasındaki Avrupa kupasındaki ilk karşılaşma olmayacak ve iki taraf 1959-60 Avrupa Kupası yarı finallerinde karşılıklı olarak boynuzları birbirine kenetleyecek.

Rangers, Deutsche Bank Park'ta ilk yarıda 1-1'de devre arasına girmeyi başardı, ancak Frankfurt, Ibrox'u ziyaret etmeden önce 6-1'lik bir avantaj elde etmek için ikinci maçta onları parçaladı.

Tarafsızlar için bir başka muhteşem nöbette, Frankfurt 6-3 kazanarak toplam 12-4'lük bir başarının son nezaketine ilerlemek için ilerledi, ancak Alman tarafı kısa süre sonra Real Madrid tarafından finalde 7-3'e açıldı.

Diyoruz ki: Eintracht Frankfurt 3-1 Rangers

Frankfurt, Bundesliga'daki hayal kırıklığı yaratan gösterilerine rağmen, Avrupa Ligi'nde başarı için tutarlı bir formül buldu, ancak Hinteregger'in yokluğu ve Ndicka'nın zindeliği konusundaki endişeler, Adler sadıklarının kulaklarına müzik değil.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri