SPK'dan piyasaların toparlanması için geri adım

Borsa İstanbul'da son 1 haftadır yaşanan sert satış dalgası sonrasında SPK'dan önemli bir hamle geldi. SPK daha önce fonların ters repo sözleşmelerinin vade bitiminde tekrar portföylere dahil edilmemesini ve söz konusu pozisyonların 30 Ocak 2023'e kadar

Borsa İstanbul'da son 1 haftadır yaşanan sert satış dalgası sonrasında SPK'dan önemli bir hamle geldi.

SPK daha önce, para piyasası fonları ve kısa vadeli borçlanma araçları fonları ile para piyasası veya kısa vadeli borçlanma araçları temalı diğer fonların Borsa İstanbul Pay Senedi Repo Pazarı’nda (PSRP) taraf oldukları ters repo sözleşmelerinin vade bitiminde tekrar portföylere dahil edilmemesini ve söz konusu pozisyonların 30 Ocak 2023'e kadar kapatılmasını kararlaştırmıştı.

Kurul, yapılan değerlendirme sonucunda bugün aldığı karar ile bu süreyi 28 Nisan tarihine kadar uzattığını açıkladı.

İşte alınan o karar;

Yasal Uyarı Notu: Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri