Karısına Olan Sevgisini Göstermek İçin Tac Mahal'in Aynısını Yaptı

Karısına Olan Sevgisini Göstermek İçin Tac Mahal'in Aynısını Yaptı.

Hindistan'da bir adam karısına olan sevgisini göstermek için ünlü Tac Mahal'in bir kopyasını onun için inşa ederek büyük çaba sarf etti.

Orta Hindistan eyaleti Madhya Pradesh'te bir işadamı olan Anand Prakash Chouksey, bozulmamış mermer sütunlarla tamamlanmış "Aşk Anıtı"nın bir kopyasını inşa etmek için 200 milyon rupi (yaklaşık 266.000 $) harcadı.

Delhi'nin güneyindeki Agra'da bulunan orijinal Tac Mahal, 17. yüzyıl imparatoru Shah Jahan tarafından sevgili karısı Mümtaz için bir türbe olarak inşa edilmiştir.

52 yaşındaki Chouksey, kopyayı 27 yıllık hala hayatta olan karısı Manjusha'ya adadı.

Chouksey, replikasının orijinal Tac Mahal'in boyutunun yaklaşık üçte biri olduğunu ve Tac'ı yapmak için kullanılan mermerin aynısından yapıldığını söyledi.

Chouksey, AFP'ye verdiği demeçte, "Eşimin tek talebi (mülkteki) bir meditasyon odasıydı. O manevi bir kadın" dedi. "Kubbenin farklı bir ortam yarattığını ve çok fazla pozitif enerji olduğunu söylüyor."

BBC'ye konuşan Chouksey, kopyanın iç kısmının bir kütüphane ve meditasyon odası ile iki yatak odasından oluştuğunu söyledi. Tac Mahal'e bakmak için Agra'ya birçok gezi yaptıktan sonra inşa etti ve notlarına dayanarak replikanın içini inşa ettirdi.

Chouksey, "Ayrıca kendimizinkini oluşturmak için internette Tac Mahal'in birçok 3D görüntüsünü kullandık." Dedi.

Chouksey'nin 50 dönümlük arazisinde yer alan replika, hem komşulara hem de turistlere ziyarete açık.

Chouksey BBC'ye verdiği demeçte, "Birçok insan düğün öncesi çekimlerini burada yapmaya başladı" dedi. "Onları durdurmuyorum çünkü bizim kasabamızda herkesin herkesi tanıdığı birbirine sıkı sıkıya bağlı bir toplumuz. Yani benim evim herkese açık."

"Bugün ülkemizde nefret çok. İnsanlar din ve kast adına bölünüyor" diyerek sıkıntılı zamanlarda sevgiyi yaymak istediğini sözlerine ekledi. "Ve benim için bu ev, toplumsal farklılıklarımızın ve politik gürültünün ötesine geçen o sevginin bir simgesi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri