Netflix dizisi Witcher Senaryoda Game Of Thrones İle Neden Dalga Geçiyor?

Netflix dizisi Witcher Senaryoda Game Of Thrones İle Neden Dalga Geçiyor?

Netflizx dizisi The Witcher 2. sezon izlemek isteyenler için büyük spoiler var. Game Of Thrones ile dalga geçen bir Witcher yazar ekibi mi var?

The Witcher 2. sezon, Netflix’te izleyicilerle buluşur buluşmaz dünyada kült bir dizi olacağı belli oldu. Bilhassa Witcher, kendi kulvarında en önemli dizi olan Game of Thrones'un son sezonunda izleyiciyi rahatsız eden büyük bir sorunu önlüyor.

Her ikisi de, son birkaç yıldır bu türün başlıca fenomenleri olan popüler fantezi dizileri. Bu iki dizi rakipsiz olarak karşı karşıya kaldı ve hayranlar tarafından dikkat çekilen ve incelenen bir dizi sorun vardı. Böyle bir sorun, Netflix dizisinin ikinci sezonunda bahsedilen meta şakanın kaynağı haline geldi.

Game of Thrones , 2011'de ilk başladığından bu yana, kısmen fantezi türünü temel alması, öngörülemeyen bükülmeleri ve George RR Martin'in kaynak malzemesine bağlılığı nedeniyle kültürel bir hit haline geldi. Bununla birlikte, dizinin son yıllarında, özellikle sekizinci ve son sezonunda görüşler büyük ölçüde değişti. Sezon, aceleye getirilmiş hikaye anlatımı, tartışmalı karakter değişimleri ve birçoğunun tatmin edici olmadığını düşündüğü bir son nedeniyle eleştirilerle karşı karşıya kaldı. Sonuçta, genel popülaritesine rağmen, Game of Thrones'un sonu, dizinin mirasını bir ölçüde lekeledi.

The Witcher , bir sonraki büyük fantastik hit olarak Game of Thrones'un yerini alacak birçok diziden biri. Gösteri sorumlusu Lauren Hissrich'in gösterinin yedi sezon sürmesi için bir planı olması ve Andrzej Sapkowski'nin The Witcher kitap serisinin tamamlanmasıyla, en azından şu an için Game of Thrones'un ulaştığı aynı sorunlarla karşılaşmayacak gibi görünüyor. Açıkçası, The Witcher 2. sezon , karakterlerin ışınlanması sorunu olan bu sorunlardan birinden nasıl kaçınmayı amaçladığını zaten ele alıyor gibi görünüyor.

got-makrokedi.jpg

Game Of Thrones ve Witcher seyahatlerinin farkı

Game of Thrones'un ilk birkaç yılında, hikayenin çoğunluğunu seyahatler belirliyor. Bölümler, karakterlerin gittikleri yere ulaşmak için ya birkaç bölüm ya da neredeyse tüm sezon sürdüğü görülecektir.

Bu, özellikle 7. ve 8. sezonlarda sona doğru değişiyor. Bu örnekte, karakterler bir yere varmak için bir noktaya geliyorlar, sonra açıklamanın ötesinde herhangi bir açıklama yapmadan aynı bölüme geliyorlar. Belirli bir örnek, Jon Snow'un Gendry'yi, Dragonstone'daki Game of Thrones'un Daenerys'ine bir kuzgunun gönderilmesi için Duvara geri gönderdiğini ve bu sayede onun ve ejderhalarının Jon'un yardımına gelmesini sağlıyor. Bunların hepsi, bir bölümün süresi içinde gerçekleşir ve bu, gösterinin ilk sezonlarında zaten oluşturduğu seyahat lojistiğine aykırı oluyor.

The Witcher 2. sezonda izleyiciler, önlerindeki yola ayrılmış sahnelerle seyahatin oldukça zaman aldığı örnekleri görüyorlar. Bu, Geralt ve Ciri'nin birlikte seyahat etmeleri ve (ayrı vesilelerle) her ikisi de Yennefer ve Istredd ile birlikte Ciri'nin yok ettiği monolitin yerini tespit etmek için Cintra'ya vardıklarında belirginleşiyor. Karakterler belirli bir yere hızlı bir şekilde ışınlansa bile, bir portal kullanılarak gösteriliyor. Bu amaçla, The Witcher Game of Thrones'un ışınlanma sorunuyla dalga geçiyor ve Jaskier, Geralt'a son karşılaşmalarında onu dağda bıraktıktan sonra aşağı inmesinin yıllar sürdüğünü hissettiğinden şikayet ediyor. Bütün bunlar, The Witcher'ın bire bir arama yapmaması gerektiğini söylemek için Game of Thrones her fırsatta, Netflix dizisinin dizinin hatalarından ipuçları alması iyi bir şey ve bunu yaparken biraz eğlendiğini görmek güzel.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.