Tarçın yağı - kullanımları ve etkileri

Tarçın yağı - kullanımları ve etkileri

Tarçın yağı tarçın kabuğundan yapılır ve birçok kullanım alanı vardır

Tarçın yağı, tarçın kabuğundan buhar kullanılarak damıtılır. Bir kilogram ağaç kabuğundan yaklaşık beş gram yağ elde edilebilir. Bu sarımsı şeffaftır ve zamanla soluk kırmızıya döner. Tarçın gibi kokuyor, tadı tatlı ve sıcak. Alkol ile sorunsuz bir şekilde karıştırılabilir. Tarçın yağının ana etken maddesi sinnamaldehittir. Tarçın ağacının yapraklarından elde edilen yağ ise ağırlıklı olarak öjenol içerir.

Tarçın yağı - en önemli noktalara genel bakış

Tarçın yağı, tarçın kabuğundan ve tarçın yapraklarından elde edilen yağı ifade eder. Çin tarçını yağı ise tarçın tarçınından elde edilir.

Ana bileşenler sinnamaldehit ve öjenoldür.

Tarçın yağı, koku yağı, baharat ve temizlik maddesi olarak uygundur.

Son derece alerjiktir.

Yağ bakteri , virüs ve mantarlara karşı çalışır ve enfeksiyonlara ve kramplara karşı etkilidir.

Özellikle adet ağrısı ve romatoid şikayetler için geleneksel bir ağrı kesicidir.

Tarçın mı tarçınlı cassie mi?

Genellikle gerçek tarçın ağacının yağıyla karıştırılan tarçınlı tarçın yağı, tarçınlı tarçının kabuğunun damıtılmasıyla elde edilir. Tarçına benzer kokuyor, gerçek tarçın yağından daha kahverengimsi ama daha az baharatlı. Aynı zamanda daha fazla kumarin içerir ve bu nedenle sağlığa daha zararlıdır. Ayrıca alkolle iyi birleşir ve ana bileşeni de sinnamaldehittir.

Alerjik problemler

Sinnamaldehit oldukça alerjiktir, bu nedenle tarçın yağları sıklıkla alerjiye neden olur. Alerjisi olmayan kişilerde bile asla cilde saf olarak uygulanmamalı, her zaman bir taşıyıcı yağ ile karıştırılmalıdır. Dermatolojik Klinik Bilgi Derneği (IVDK) ayrıca yüksek alerji potansiyeli olan bir parfüm olarak yağ tarçın sınıflandırır.

Tarçın yağı nasıl çalışır?

Tarçın yağı kanı temizler, krampları giderir, canlandırır, ısıtır, rahatlatır ve yaralardaki kanı durdurur.

Tarçın yağı nasıl kullanılabilir?

Tarçın yağı kan akışını uyardığı için içinizi ısıtır. Bunu yapmak için, örneğin bir damla yağı sıcak çay veya kakaoda eritebilirsiniz. Oda havasını arındırmak için bir koku lambasında uygundur. Yağ, bakterilere karşı güçlü bir şekilde çalışır . Nemli bir bez üzerine birkaç damlası hoş bir koku yaymak ve aynı zamanda bakterileri öldürmek için uygundur.

Tarçın yağı hangi maddeleri içerir?

Tarçın yağı, sinnamaldehite ek olarak şunları içerir:

sineol,

Cinnan aldehit,

Cymes,

öjenol,

fufurol,

Linalol,

Phellandra'lar

ve pinen.

öjenol

Tarçın yağının bir mikrobisit olarak etkisi esas olarak öjenolden kaynaklanmaktadır. Tarçın yağına ek olarak, bu aynı zamanda karanfil yağında, yenibaharda ve az miktarda karabiber, defne yaprağı ve fesleğende bulunur . En yüksek oran karanfil yağında bulunur, bu da diş hekimliğinde neden önemli olduğunu açıklar. Eugenol ağrıyı hafifletir ve iltihabı azaltır.

Doğu yemeklerine özgü baharatlı bir tada sahiptir ve yapay olarak üretilen vanilinin temelini oluşturur. Eugenol , bakteri ve mantarlara karşı değil, aynı zamanda solucanlar, akarlar ve keneler gibi diğer zararlılara karşı da çalışır .

sinnamaldehit

Sinnamaldehit etanol ve dietil eter ile herhangi bir oranda karıştırılabilir. Cildi ve gözleri tahriş eder . Çocuklarda tarçın yağına dikkat! Havaya maruz kaldığında, sinnamaldehit zamanla sinnamik aside oksitlenir. İzopropanol içindeki alüminyum izopropilat, sinnamaldehiti tarçın alkolüne dönüştürür.

Tarçın yağı kokusu

Tarçın yağını sadece iyileştirici özelliğinden dolayı değil, parfüm uzmanlarının tatlı, sıcak ve şehvetli olarak tanımladığı kokusundan dolayı kullanıyoruz. Birçok insan kasvetli ruh hallerini gidermek için kullanır. Bir koku lambasında iki damla tarçın yağı ve dört damla portakal yağı yeterli olacaktır.

Tarçın, yaratıcılığı artırmak için sanatçılar arasında bir üne sahiptir. Yağın, konsantrasyon kaybıyla mücadeleye yardımcı olduğu, hafif depresyonu motive ettiği ve hatta hafiflettiği söyleniyor. Kokulu lambalarda sadece kötü ruh halini uzaklaştırmakla kalmaz, aynı zamanda böcekleri uzak tutmaya da uygundur ve sivrisineklere karşı bile etkilidir. Tarçın yağı kokusu ile iyi gider.

Kireç,
Greyfurt,
Turuncu,
Mandalina,
Zencefil ,
paçuli,
nergis
ve yasemin.
İyileştirici etkiler

Tarçın yağının iyileştirici etkisi bir batıl inanç meselesi değildir, çünkü tarçın kabuğu yağının etkisi bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Antibakteriyel, mantar önleyici ve enfeksiyon önleyici etkiye sahiptir. Parfümlü lambalarda kullanıldığında sadece oda kokusunu iyileştirmekle kalmaz, aynı zamanda havadaki virüs ve bakterilerle savaşır ve böylece solunum yolu enfeksiyonlarını önler. Tarçın yağının büzücü etkisi vardır. İdrar yollarının iltihaplanmasına karşı yardımcı olur. Tarçın ayrıca antiseptik bir etkiye sahiptir.

Bağırsak hastalıklarına karşı

Tarçın yağı şişkinliğe karşı yardımcı olur ve bağırsak parazitlerine karşı çalışır. Yiyeceklerle birlikte alındığında sindirime yardımcı olur ve mide rahatsızlığını ve karın ağrısını giderebilir. Bağırsak iltihabına, bağırsakları detoksifiye etmeye, bağırsak nezlesine ve genel bağırsak hastalıklarına yardımcı olabilir.

Ağrı kesiciler ve balgam söktürücüler

Tarçın yağı, adet kramplarını hafifletmeye yardımcı olur ve genellikle ağrı kesici olarak çalışır. Bu nedenle romatoid artrit ilaçlarında da bulunur. Yağ, boğazdaki ve solunum yollarındaki mukusu gevşetir.

Mantarlara karşı

Bir mantar önleyici madde olarak tarçın yağı sadece ciltteki mantar enfeksiyonlarına karşı değil , aynı zamanda küf dairesini temizlemek için de kullanılabilir.

Kanama ve yara enfeksiyonlarına karşı

Tarçın kabuğu yağı kanamayı durdurur. Diş durulamasında çözüldüğünde diş eti kanamalarına karşı yardımcı olur. Tarçın balsamı, tıraş olurken kanamalı kesiklere karşı iyi çalışır. Sadece kanamayı durdurmakla kalmaz, aynı zamanda yaranın enfekte olmasını da önler.

Şeker hastalığı için tarçın yağı

Tarçın yağı aslında kan şekerini düşürücü etkiye sahiptir, ancak kontrol edilmesi zordur. Diyabetli kişilerin diyabet tiplerine göre uyarlanmış ilaçları olduğundan, yağ ile ek kendi kendine ilaç tedavisi önerilmez.

Tarçın yağı ve portakal içeren aroma lambası

Tarçın yağı, koku lambası için harika bir şekilde uygundur ve örneğin öksürükleri gidermek için kullanılabilir.

Tarçın yağı nasıl kullanılabilir?

Tarçın yağının birçok kullanım alanı vardır, örneğin bir balsam veya kremde bileşen olarak, örneğin cilde ovmak için kullanılabilir. Banyo katkı maddesi veya parfüm olarak da kullanılabilir. Diğer olası kullanımlar şunlardır:

Tarçın kokulu yağı "sıcak" bir kokuya sahiptir; koku lambasında kullanıldığında havadaki virüsleri ve bakterileri de öldürür ve öksürük kramplarını giderir . Solunum yollarını temizlemek için iyi bir koku karışımı tarçın kabuğu yağı, karanfil yağı ve kekik yağından oluşur.

Masaj yağı

Tarçın yaprağı yağı kan dolaşımını hızlandırır ancak bunun için örneğin zeytinyağı ile karıştırılarak düşük dozda kullanılması gerekir. Artan kan dolaşımı cilde pembe bir parlaklık verir.

Ağız

gargarası Tarçın yaprağı yağı, diş etlerinin iltihaplanmasına karşı ağız gargarası için mükemmel bir antiseptiktir ve aynı zamanda büzücü bir etkiye sahiptir. Bunu yapmak için bir bardak ılık suya bir veya iki damla tarçın yaprağı yağı, bir ila iki damla karanfil yağı ekleyin ve bu karışımla günde birkaç kez ağzınızı çalkalayın.

Böcek

ilacı Tarçın yağı güçlü bir böcek ilacıdır. Özellikle sinnamaldehit ve ayrıca en az üç diğer aktif bileşen, çok düşük bir konsantrasyonda bile böcek larvalarını öldürür. Şimdiye kadar sivrisinek larvaları üzerindeki etkisi bilimsel olarak araştırıldı. Yetişkin sivrisinekler üzerindeki etkisi henüz bilimsel olarak kanıtlanmamıştır, ancak şu anda araştırılmaktadır. Bununla birlikte , tarçın yağı, sivrisinekler için evde çare olarak , koku lambalarında veya balsam olarak uzun süredir kullanılmaktadır. Toz akarı önleyici ilaçlarda da bulunur.
Yaz için bir ipucu: Uylukları tarçın kabuğu yağı içeren bir karışımla ovun. İçerdiği öjenol keneleri uzak tutar.

Yan etkiler

Tarçın yağı dikkatli kullanılmalıdır. Daha önce de belirtildiği gibi alerjileri tetikleyebilir ve bu nedenle cilde asla saf haliyle uygulanmamalıdır. Seyreltilmiş bir şekilde ağızdan alınırsa, dikkatli olunması da önerilir, çünkü hafif bir doz aşımı bile çarpıntı ve hazımsızlığa neden olabilir. Tarçın yağı düşüklere neden olabileceğinden hamilelik sırasında önerilmez.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.