Nissan artık tamamen bir Formula E takımına sahip

Nissan artık tamamen bir Formula E takımına sahip

Nissan, 2018'de pistteki ilk çıkışından bu yana e.dams ekibinin ortağı olarak Formula E'de yarışıyor. Şimdi, Japon otomobil üreticisi artık sadece e.dams'ın ortağı olmadığını açıkladı : yarış takımı ve tam sahibi oldu.

Nissan, 2018'de pistteki ilk çıkışından bu yana e.dams ekibinin ortağı olarak Formula E'de yarışıyor. Şimdi, Japon otomobil üreticisi artık sadece e.dams'ın ortağı olmadığını açıkladı yarış takımı ve tam sahibi oldu. The Race'e göre Nissan, organizasyonu kuran Jean-Paul Driot'un çocukları olan önceki sahipler Olivier ve Gregory Driot'tan satın alınmadan önce takımda azınlık hissesine sahipti.

Formula E, rakiplerine aynı şasiyi sağlıyor ve bunu kendi güç aktarma organları ile donatmak üreticilere kalmış. Nissan, 2018'deki ilk aracı için Leaf'in artan pil menzili ve gücünden ipuçları aldı ve Formula E ile tüketici otomobilleri arasında "bilgi ve teknoloji transferini" sürdürmeyi planlıyor. Muhtemelen bu, bir Formula E otomobili üzerinde çalışırken elektrikli araçlar için çığır açan bir teknoloji keşfederse, öğrendiklerini tüketici araç modellerine de uygulayacağı anlamına geliyor. Nissan COO'su Ashwani Gupta'nın yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"85 yılı aşkın bir süredir griddeyiz ve kazanma arzumuz bizi sürekli olarak ileriye taşıyor. Yarışırken öğreniyoruz ve Formula E şampiyonasını yönlendiren teknolojik ilerlemenin amansız hızı bize bilgi ve müşteriler için daha da iyi arabalar geliştirin."

nissan.webp

2021'de Nissan, önümüzdeki beş yıl içinde yeni elektrikli araçların ve pil teknolojisinin geliştirilmesine 17,6 milyar dolar yatırım yapacağını duyurdu. Hedefi, 2030 yılına kadar 23 elektrikli model geliştirmek ve aynı yıl ABD ve Çin'de yüzde 40'ı elektrikli olan bir filoya sahip olmak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.