MHRS Randevu Alma Taktiği

MHRS Randevu Alma Taktiği

Hastane ve doktor randevularını internetten alarak zamandan tasarruf etmek isteyen vatandaşlar Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan MHRS sistemi hakkında detayları araştırıyorlar. Peki internetten hastane randevusu nasıl alınır?

MHRS Randevu Alma Taktiği. İşte MHRS sistemi ile ilgili tüm detaylar... Sağlık Bakanlığı bünyesinde hizmet vermekte olan devlet hastanelerinden ve toplum sağlığı merkezlerinden randevu almak isteyen vatandaşlar, randevu alma işlemini nasıl yapacaklarını ve randevu alırken nelere dikkat etmeleri gerektiğini merak ediyorlar. Sağlık bakanlığı hizmetlerinden randevu almak için MHRS sistemine giriş yapmanız gerekiyor. MHRS sisteminde randevu almak oldukça kolay, MHRS'den randevu almak için ise iki farklı yöntemi bulunuyor. Peki, MHRS randevu nasıl alınır? MHRS'den randevu almak için ne yapmak gerekiyor? MHRS erken tarihe randevu nasıl alırnır? ALO 182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından kendi tarifeniz üzerinden ücretlendirilir. Ücretlendirmede ana kuralları ve üst sınırı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) belirlemektedir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından ALO 182'yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğer ücret tarifelerine sahiptir. BTK'ya göre Türkiye'de sabit hatları aramak dakikası en fazla 46,25 kuruştur. Türk-Telekom dakikası 7-15 kr. arası ücretlendirme yapmakta olup, tarifeler operatörler arasında değişkenlik gösterebilmektedir. GSM firmaları da BTK'nın belirlediği bu üst sınıra sadık kalmak zorunluluğundadır. Ayrıca vatandaşlar sözleşme veya paketlerinde kullanma hakkına sahip oldukları bedava dakikalarını da kullanabilmektedirler. Cep veya Sabit telefon şirketinizle iletişime geçerek ücretlendirme hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Sağlık Bakanlığı'nın bu hat üzerinden gelir elde etmesi ya da vatandaşların telefon hattına ilave bir ücretin faturalandırılması söz konusu değildir. İnternet ve akıllı cihazlar (cep telefonu, tablet vs.) üzerinden alınan randevular ise ücretsizdir.

MHRS'Den Nasıl Randevu Alınır?

MHRS Randevu almak için uygulayabileceğiniz başlıca yöntemler şu şekildedir; ALO 182 çağrı merkezi, MHRS web sitesi (https://www.hastanerandevu.gov.tr / https://www.mhrs.gov.tr), MHRS mobil uygulaması MHRS üzerinden randevu alabilmek için ALO 182 hattını arayarak operatör üzerinden destek alabilirsiniz. Web'den randevu almak için; Daha önceden oluşturulmuş bir üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekrandan "Üye Ol" seçeneğini tıklayarak üyelik işleminizi tamamlayabilirsiniz. Eğer hali hazırda bir üyeliğiniz mevcut ise kimlik numaranız ve şifrenizle istediğiniz hastane ve hekimi seçerek randevunuzu oluşturabilirsiniz. MHRS mobil uygulaması üzerinden randevu almak için ise akıllı telefonunuzun uygulama marketinden MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

İNTERNET ÜZERİNDEN ONLİNE RANDEVU

Sağlık Bakanlığı'na bağlı sağlık kurumlarından randevu almak isteyen hastalar, MHRS'nin resmi internet adresi olan "www.hastanerandevu.gov.tr" adresinden gerekli adımları izleyerek işlemlerini kolaylıkla tamamlayabilirler. Daha önceden oluşturmuş olduğunuz üyelik kaydınız yok ise "Randevu Al" butonuna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekrandan "Üye Ol" seçeneğini seçerek üyelik işleminizi tamamlayabilirsiniz. Eğer üyelik işlemini daha önceden tamamlamış iseniz kimlik numaranız ve şifrenizle dilediğiniz hastane ve hekimi seçerek, hangi gün ve saate istiyorsanız randevunuzu oluşturabilirsiniz. Ayrıca MHRS mobilde randevu almak için ise akıllı telefonunuzdan MHRS uygulamasını indirerek üyelik kaydınız yoksa oluşturabilir, var ise kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaparak randevunuzu alabilirsiniz.

RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Telefonla Randevu

MHRS'den randevu almak için izleyebileceğiniz bir diğer yöntem ise telefon ile arama yapmak. Mobil ya da sabit hatlarınızı kullanarak Sağlık Bakanlığı'nın "ALO 182" çağrı merkezini arayarak, randevu oluşturabilirsiniz. ALO 182'yi aradığınızda işlemlerinizi yapmada size çağrı merkezi elemanı yardımcı olacak ve istediğiniz hastane ve hekime randevu alabileceksiniz.

Hastane Randevusu Nasıl İptal Edilir

MHRS'den İnternet ya da telefon aracılığıyla aldığınız hastane randevularını istediğiniz takdirde hiç bir neden göstermeksizin iptal edebilirsiniz. MHRS iptal işlemini yapmak ise oldukça kolay, randevunuzu iptal edebilmek için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz. www.mhrs.gov.tr adresinden randevu al bölümüne girdiğinizde, kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan ekranın üst bölümünde yer alan "Randevu Geçmişi" kısmından randevularınızı görebilir, iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İptal Et" butonuna basarak randevunuzu iptal edebilirsiniz. ALO 182 çağrı merkezini arayarak da bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorulara doğru cevap vermeniz halinde randevu iptal işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

MHRS'den Alınan Randevu Nasıl Takip Edilir

MHRS'den aldığınız randevuları, www.mhrs.gov.tr adresine kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra "Randevu Geçmişi" kısmından görüntüleyebilirsiniz. Ayrıca, ALO 182 çağrı merkezini arayarak da bilgi güvenliği kapsamında sorulan sorulara doğru cevap vermeniz halinde ileriye dönük randevularınız hakkında bilgi alabilirsiniz.

Merkezi Hekim Sistemi (MHRS) Nedir?

Sağlık Bakanlığı, Türkiye''de daha etkin ve verimli bir şekilde sağlık hizmetlerine ulaşılması amacı ile Sağlıkta Dönüşüm Projesi''ni yürürlüğe koymuş ve bu program kapsamındaki çalışmaları büyük ölçüde gerçekleştirmiştir. Bu programın en önemli çalışmalarından biri de Merkezi Hekim Randevu Sistemi''dir. MHRS; Alo 182 Çağrı merkezi üzerinden, internetten, mobil uygulamalardan hastanelerimizden ve aile hekimlerimizden vatandaşlara %99,6 erişilebilirlik seviyesinde hizmet verebilmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.