İstanbul’a kayyum atanması durumunda Ak Parti her türlü kazanır mı?

İstanbul’a kayyum atanması durumunda Ak Parti her türlü kazanır mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na açılan bir soruşturma. İddiaya göre İstanbul Büyükşehir belediyesinde 557 terörist tespit edildiği Süleyman Soylu tarafından açıklandı. Peki, İstanbul’a kayyum atanması durumunda Ak Parti her türlü kazanır mı?

Son günlerde oluşan bu gündem yeni bir siyasi dalgalanmanın habercisi olabilir. Hükümetin çeşitli organlarından gelen İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde teröristler işe alındı iddiası ve bunun üzerine çok gidilmesi bazı soruları akıllara getirmiyor değil.

Sosyal medyada da gündem olan bu duruma göre Hükümet tarafından İstanbul’a kayyum atanma hazırlığı olduğu iddia ediliyor. Bu iddia gerçekleşir mi bilinmez ama bazı sonuçlara göre her şekilde Ak Parti’nin kazanacağı bir durum ortaya çıkabilir.

Birinci durum: İstanbul Belediyesine kayyum ve baskın erken seçim kararı!

Ekonomi gerçek anlamda kötüyse ve idareciler bunu görüyorlarsa acil bir seçime giderek rakip olarak İmamoğlu’nu karşılarında görmek isteyebilirler. Bunun için niye kayyum atansın ki diyebilirsiniz!

Görünen o ki Kılıçdaroğlu bu sefer aday olacak. Son yaptığı açıklamada Ankara ve İstanbul yönetimlerini bırakamayız demesi biraz bu durumu şekillendiriyor.

imamoglu-kilicdar.jpg

Ak Parti İmamoğlu’nu bu ekonomik şartlarda aday yapmak isteyebilir.

Peki bu nasıl olacak?

Çok basit…

İstanbul belediyesine kayyum atanır, İmamoğlu görevden alındığı için de rahatlıkla aday olur. Burada bile isteye siyasi yasak gelmez…

Eee Ak Parti neden ayağına kurşun sıksın ki?

Bunların hepsi öngörü. Siyasi okuma da diyebilirsiniz. Ekonominin kötü olduğunu yakında patlayacağını muhalefet iddia etmiyor mu?

Öyleyse Ak Parti; kamuoyunun çok güvendiği, kurtarıcı olarak gördüğü İmamoğlu’nu bu ekonomik şartlarda başa getirebilir. Evet, yanlış duymadınız muhalefetin deyimiyle iflas etmiş bir ülkenin başına Kurtarıcı olarak görünen adam getirilir ve Kurtarıcı hiçbir şey yapamaz.

Çünkü ekonominin sihirlerini Ak Parti Hükümeti çok iyi biliyor. Son döviz TL inip çıkmasında bunu gördük. Şu anda ödenmeyen borçlar olabilir, alacaklılar bir anda kapıya dayanıp alacaklarını isteyebilirler. Döviz bir gecede yine uçuşa geçebilir. Öyle değil mi dövizle yapılan anlaşmaları herkes biliyor, ufak bir söylem ile devletin kapısına dayanabilirler. Sağlık sektörü ilaç alımı yapamaz çökebilir. Bu teoride Kurtarıcı görülen İmamoğlu başarısız olur ve Ak Parti hızlıca erken seçim ister. Seçime gidildiğini düşünelim; halk kurtarırsa Ak Parti kurtarır bu ülkeyi diyebilir. Halk seçimini Ak Parti’den yana yapar ve halkın umut beslediği Kurtarıcı tarih olur gider. Ak Parti yönetimi sadece 5-6 aylık bir süreçte hükümetten uzak kalmış olur ki bu süreçte de İmamoğlu hükümetinin çalışma ortamı hiç olmaz.

İkinci durum: İmamoğlu’nu saf dışı bırakarak seçime gitmek!

İmamoğlu’nun siyasi yasak aldığını düşünürsek farklı bir teori de ortaya konulabilir. Bu teoride de kazanan Ak Parti olabilir. İmamoğlu’nun aday olamayacağı bir seçimde muhalefetin bir şekilde kaybetme ihtimali yüksek. Özellikle Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa ikinci tura kalan seçimlerde kaybedebilir. Bu seçenek de Ak Parti’yi kazançlı yapabilir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.