Instagram çocuklarda yemek yeme bozukluğuna mı neden oluyor?

Instagram çocuklarda yemek yeme bozukluğuna mı neden oluyor?

Yeni bir rapor, Instagram'ın anoreksiya ve yeme bozukluğu ile ilgili içeriği dokuz yaşındaki çocuklar da dahil olmak üzere milyonlarca kullanıcıya ittiğini iddia ediyor.

Şok edici yeni bir rapor, Instagram'ın dokuz yaşındaki çocuklara aşırı diyet ve yeme bozukluklarıyla ilgili içeriği aktif olarak tanıttığını ortaya koydu . Haber, şirketin platformda bu tür içerikle ilgili bir sorun olduğunu kabul etmesinden birkaç ay sonra geldi. Kabul, personeli, platformun reşit olmayan bir hesaba ait olduğu iddia edilen bir hesaba tehlikeli anoreksiya yanlısı içerik önerdiğini tespit eden Connecticut Senatörü Richard Blumenthal tarafından yapılan bir soruşturmanın ardından geldi. Şirket daha sonra, görünüşe göre yeme bozukluklarını teşvik etmeye karşı politikalarını çiğnediği için Senatörün şikayetinde belirtilen aşırı diyet hesaplarını kaldırdı.

Neredeyse on yıl önce basit bir fotoğraf paylaşım uygulaması olarak başlayan Instagram, Aralık 2021 itibariyle tam teşekküllü bir sosyal medya platformuna ve yaklaşık iki milyar toplam kullanıcıya ve bir milyar aylık aktif kullanıcıya sahip bir platform haline geldi. Artan popülaritesi nedeniyle platform, gençler ve genç kadınlar için vücut imajı sorunlarını nasıl daha da kötüleştirdiğine dair raporlar da dahil olmak üzere çeşitli tartışmalarla karşı karşıya kaldı. Ayrıca, geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri Uyuşturucuyla Mücadele İdaresi tarafından, platformda gelişen yasadışı uyuşturucu pazarını sona erdirmek için yeterli çabayı göstermediği için çağrıldı. Ayrıca, platformda intihar ve kendine zarar vermeyle ilgili içeriğin nasıl hız kesmeden geliştiğini ayrıntılarıyla anlatan raporlar var.

Bir çocuk hakları savunucusu grubunun yeni bir raporu , Instagram'ın öneri algoritmalarının anoreksiya ve yeme bozukluğuyla ilgili içeriği on üç yaşın altındaki çocuklar da dahil olmak üzere yaklaşık 20 milyon kullanıcıya ilettiğini iddia etti. Kar amacı gütmeyen kuruluş Fairplay'den gelen rapor, bu tür toksik içeriği yaymak için her biri 1.000'den fazla takipçisi olan 153 'tohum hesabı' belirledi . Araştırmacılar, yaklaşık 1,6 milyon Instagram kullanıcısının bu hesaplardan en az birini takip ettiği ve 88.655 kadar benzersiz kullanıcının üç veya daha fazlasını takip ettiği sonucuna vardı. Genel olarak, 20 milyon Instagram kullanıcısı bu 88.000 küsur benzersiz hesabı takip etti ve toksik içeriğe Instagram'ın algoritması tarafından hizmet edilmiş olabilir.

Instagram'da Pro-Anoreksiya İçeriği

instagram-logo-white-against-pink.webp

Bu hesapların erişimlerini olabildiğince artırmayı nasıl başardığına gelince, araştırmacılar, platformda kilo verme veya yeme sorunları hakkında paylaşım yapan çoğu kişinin Instagram'dan benzer ilgi alanlarına sahip diğer kullanıcıları takip etme önerileri aldığını buldu. düzensiz yemeyi teşvik etti. Bunu Instagram'ın " Yeme Bozukluğu Balonu " olarak tanımlayan raporda, Meta'nın yalnızca bu balondan yılda yaklaşık 2 milyon dolar ve bu balonu takip eden tüm hesaplardan toplam 227,9 milyon dolar kazandığını iddia etti. Bu gelirin çoğunun, balonun bir parçası olan reşit olmayan kullanıcılardan geldiği bildiriliyor.

Ancak Meta, konuyla ilgili herhangi bir kusuru reddetti ve tüm durumu yanlış anlamak için araştırmacıları suçladı. Bir şirket sözcüsü The Hill'e yaptığı açıklamada , Instagram'da yeme bozukluklarından kurtulduklarını belgeleyen insanlara zarar verebileceğinden, Instagram'ın düzensiz yeme ile ilgili içeriği kaldırmamaya karar verdiğini iddia etti. Ayrıca , platformda geliştirdikleri topluluk duygusundan onları koparabilir ve çaresizlik ve yalnızlık duygularını artırabilir. Açıklamada ayrıca, Instagram'ın danıştığı uzmanların şirkete "dengeyi tutturmasını ve insanların yeme bozukluklarını teşvik eden veya teşvik eden herhangi bir içeriği kaldırırken kişisel hikayelerini paylaşmalarına izin vermesini" tavsiye ettiği iddia edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.