Elon Musk, Beyin Çipinin Morbid Obeziteyi Tedavi Edebileceği İddiasını İkiye Katladı

Elon Musk, Beyin Çipinin Morbid Obeziteyi Tedavi Edebileceği İddiasını İkiye Katladı

Elon Musk, Neuralink'ten morbid obezite tedavisi olarak bahsetmeye devam ediyor, ancak ne kadar olası ve tıbbi kullanım için ne zaman mevcut olacak?

Elon Musk, bir beyin çipinin morbid obeziteyi tedavi edebileceğine gerçekten inanıyor gibi görünüyor, bilim adamlarının da üzerinde tartıştığı bir şey. Cihaz, elbette, beyne yerleştirilen bir bilgisayar arayüzü olan Neuralink'tir. Bunun bir gün hızlı ve basit bir prosedür olabileceği ve her türlü fütüristik olasılığı mümkün kılabileceği öne sürüldü. Hareketi yeniden sağlamak için omurilik yaralanmalarını atlamak için gerçek bir şans heyecan verici görünüyor ve gerçekte bir temeli var, ancak diğer fikirlerin yakın zamanda gelmesi daha az olası görünüyor.

Elon Musk'ın şirketlerinden biri olduğu için Neuralink'in manşetlere çıkması sürpriz değil . Bununla birlikte, erken ilgi artışına rağmen, şirket 2015'teki lansmanından bu yana nispeten sessiz kaldı. Musk zaman zaman ilerleme hakkında küçük bir bilgi veriyor, ancak şimdiye kadar sadece birkaç gösteri görüldü. Fareler, domuzlar ve maymunlar üzerinde yapılan hayvan testleri, cihazın beyne bağlanabildiğini ve bir bilgisayar tarafından işlenebilecek sinyalleri yakalayabildiğini göstermiştir. İnsan testinin bir sonraki adım olduğu söyleniyor.

neuralink-person-in-silhouette-with-exploded-view-of-components.webp

Bir bilgisayara beyin arayüzü, insanlığın dünya çapında teknolojiye olan bağımlılığı sürekli arttığı için kaçınılmaz görünen bir tür siberpunk geleceğidir . Net olmayan şey, bunun obeziteyi tedavi etmek için nasıl kullanılabileceğidir. Business Insider, Cambridge metabolizma ve tıp profesörü Sadaf Farooqi ile konsept hakkında konuştu. Farooqi, iştahı kontrol etmek için beynin hipotalamusunu hedeflemenin işe yarayabileceğini belirtti. Bu özel tekniğe yönelik ilk araştırmalar karışık sonuçlara sahipti, ancak kullanılan teknoloji Neuralink'ten farklıydı. Elon Musk, Teslarati'den benzer bir hikaye hakkında yorum yaptı ve bunu Neuralink cihazı için bir 'elektronik/mekanik/yazılım mühendisliği problemi' olarak nitelendirdi.

Neuralink Obeziteyi Tedavi Edebilir Mi?

neuralink-musk.jpg

Neuralink'in obeziteyi ne zaman tedavi edip edemeyeceğini bilmek için çok erken. Şu anda insan testlerinin ne zaman başlayacağı veya ürünün kullanım için yetkilendirilip onaylanmayacağı belli değil. Klinik denemeler on yıl veya daha uzun sürebilir. Hızlı izleme bazen mümkün olsa da, genellikle Covid-19 aşıları gibi bazı acil ihtiyaçlara bağlıdır , bu nedenle Neuralink'in obezitenin üstesinden gelme şansının yüksek olduğu ve bunun hızlandırmanın bir yolu olduğu konusunda bir dava açılması gerekir. düzenleyici sistem.

Ancak mevcut araştırma bu yaklaşımı desteklemiyor. Neuralink, geleceğin çok ilginç bir teknolojisidir , ancak şu anda çözümlere ihtiyaç duyan insanlara sunabileceği çok az şey vardır. Elon Musk'un insan zekasını hızlandırma, hastalıkları iyileştirme ve kalıcı sinir hasarını atlama potansiyeli hakkındaki rüyasını okumak eğlenceli olsa da , bunun gerçekleşme şansının olması muhtemelen uzun yıllar alacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.