Yeni Yılda En Çok Kazandırması Beklenen Hisseler!

Yeni Yılda En Çok Kazandırması Beklenen Hisseler!

Yeni yıl, Wall Street analistlerine göre, 2022 için “neyse ki bitti” demeye hazırlanan yatırımcılara birtakım güzel fırsatlar getiriyor.

2008’den beri en kötü yılını geçirmekte olan S&P 500 bu yıl 19%’u aşkın değer kaybetti. Endeks aralık ayında 5,7% düştü ve bu şekilde devam ederse eylül ayından bu yana ay bazında en büyük düşüşünü yaşamış olacak. Hisselerin bu ayı kurtarmak için hâlâ zamanı var gibi görünse de yılın sonunda bir “Noel Baba rallisi” yaşanabileceğine dair umutlar çoktan boşa çıktı.

Yeni yıl daha iyi sinyaller vermiyor ve birçok stratejist, enflasyon böyle yüksek seyrettikçe ve FED enflasyonla mücadele planını uygulamaya devam ettikçe 2022’de yaşanan çalkantının devam edeceğini tahmin ediyor. FED’den geçen hafta yapılan açıklamada, faiz oranlarındaki artışa son verilmesinden veya faizlerin düşürülmeye başlanmasından önce gösterge faiz oranının 5,1%’e yükseleceğinin tahmin edildiği bildirilmişti.

Bununla birlikte, önümüzdeki muhtemel volatiliteye rağmen analistler bazı hisselerde büyük kazanç potansiyeli olduğu görüşünde.

FactSet tarafından hesaplanan hedef değere bakıldığında, Dish Network (DISH) ve Warner Bros. Discovery (WBD) 100%’den fazla yükselme potansiyeline sahip.

Geçtiğimiz günlerde Morgan Stanley’den yapılan açıklamada Dish, yatırım getirilerini artırmak için “en büyük fırsat” olarak gösterilmişti.

Kurumun hisse senedi analist ekibinden Benjamin Swinburne 12 Aralık tarihli bir bilgilendirme yazısında, “Piyasa, şirketin başarılı bir “kablosuz” iş kolu kurma yeteneğine sahip olduğu konusunda son derece şüpheci. Ürün geliştirme ve lansmanın beklenenden daha uzun zaman aldığına ve halen ortaya konulmuş çok az şey olduğuna bakarsak şu ana kadar bu şüpheler haklı çıktı. Bununla birlikte DISH, bu işi başarması halinde en büyük getiriyi vadeden isim gibi görünüyor.” ifadelerini kullandı.

Dish’i takip eden analistlerin yaklaşık 67%’si hisseyi “AL” notuyla tavsiye ediyor.

Büyük kazanç potansiyeline sahip hisseler listesinin devamına baktığımızda, mevcut fiyatına kıyasla yaklaşık 59% yükselme potansiyeli görülen Amazon (AMZN) gözümüze çarpıyor. Loop Capital pazartesi günü yayımladığı ve kısa vadede zayıflayan talebe ve yüksek Amazon Web Services tahminlerine vurgu yapılan yazıda, e-ticaret hissesi üzerindeki yatırımcı beklentilerinin düşük olduğu belirtildi. Bununla birlikte kurum “önemli miktarda gelir artışı” öngörüyor ve bunu, şirketin “enflasyonla mücadele kapsamında icra merkezi operasyonlarında kısıtlamalara” gidilmiş olmasına bağlıyor.

Yazıda ayrıca, “Hazır olan birimlerde COVID öncesi ekonomik koşullara geri dönülmesinin, konsolide faaliyet marjını tarihsel rekor olan 5,9% seviyesinin çok üzerine yani 10’lu seviyelere çıkarabileceğini düşünüyoruz.” ifadelerine yer veriliyor.

Listeye giren isimler arasında Global Payments (GPN), PayPal (PYPL) ve hatta kripto ağırlıklı Signature Bank (SBNY) gibi bazı finans teknolojisi şirketleri de var.

Bu ayın başlarında Signature’dan yapılan açıklamada, FTX’in başarısızlığının ardından dijital varlıklara verilen ağırlığın azaltılacağı bildirilmişti. Janney ekibinden bir analist geçtiğimiz günlerde hazırladığı bir bilgilendirme yazısında, “Tünelin ucunda dijital varlık fiyatlarının dengeleneceğine ve FED’in sıkılaştırma politikasının yavaşlayabileceğine dair bir ışık belirdiği takdirde, bu gelişme “değer odaklı” yatırımcıların SBNY hisselerini düşünmelerine neden olabilir.” sözlerine yer verdi.

Signature hisseleri FTX hezimetinin ardından bu yılki en düşük seviyelerinden işlem görüyor. Analistler bu hissenin 54% seviyelerinde yükselebileceğini öngörüyor.

Bu arada PayPal hisseleri “sektörde son birkaç aydır yaşanan ralliye ayak uydurmakta başarısız” olmasına rağmen Atlantic Equities geçen hafta yayımlanan bir bilgilendirme yazısında dijital ödeme devi hakkındaki olumlu görüşünü koruduğunu açıkladı.

Bilgilendirme yazısında, “Genel hacimler Braintree’nin gücü sayesinde e-ticarete ayak uyduruyor ve ilgili firmalar 1. çeyreğe göre temel ödemeleri daha kolay alabiliyor. Ayrıca şirketin maliyetleri düşürmeye yönelik aldığı tedbirler sayesinde kısa vadeli “hisse başına gelir” tahminlerinde düşüş riski çok az görünüyor ve hissenin risk/ödül eğrisini pozitif yönde tutuyor.” ifadelerine yer verildi.

PayPal’ı takip eden analistlerin yarısından fazlası hisseyi “AL” notu ile tavsiye ediyor. Hisse, mevcut ortalama fiyat hedefine kıyasla 51% yükselme potansiyeline sahip.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.