Yatırım Şirketi Hisseyi Portföyüne Ekledi! %59 Yükseliş Beklentisi!

Yatırım Şirketi Hisseyi Portföyüne Ekledi! %59 Yükseliş Beklentisi!

Model portföy güncellemesi

Bankacılık sektöründe portföyümüzdeki Garanti Bankası pozisyonumuzu Akbank ile değiştiriyoruz: Değişiklik taktiksel olup, Akbank’ın göreceli daha düşük çarpanları ve 4.çeyrekte TÜFE’ye endeksli tahvil portföyü sayesinde güçlü kar beklentimiz sebebiyle model portföyümüze ekliyoruz.

Orge Enerjiyi portföyümüze ekliyoruz: Şirket’in aktif olduğu metro projelerinin orta vadede büyümesine ek olarak yeni iş alanı olan yenilenebilir enerji tarafında güçlü potansiyel görüyoruz. Her ne kadar bu gelişmelerin bir kısmını BIST 100 göreceli olarak YBB %55 bandında pozitif ayrışarak fiyatlasa da, potansiyelin hala çok yüksek olduğuna inanıyoruz.

Tekfen Holding’i portföyümüze ekliyoruz: İnşaat segmentindeki güçsüzlüğün orta vadede sona erdiğini, gübre ve hizmetler segmentinde ise güçlü görünümün 2023 yılında da devam edeceğini düşünüyoruz. Şirket’in BIST 100 endeks göreceli olarak YBB %20’lik negatif ayrışmasını alış fırsatı olarak görmekteyiz.

Model Portföy ve Hisse önerileri

Model Portföy ve Hisse Önerileri BİM

Önümüzdeki dönemde gıda perakende sektörünün faaliyet karlılığının güçlü seyretmesini beklerken, sektörün (faaliyet) öngörülebilirliği de göreceli olarak diğer sektörlere göre daha net olarak devam etmekte.

➢ 2022 yılı için şirketin satışlarında %99, FAVÖK’ünde %78’lik büyüme beklentilerimiz bulunmakta. Büyüme ivmesinin 2023 yılında, enflasyon üzerinde devam etmesini bekliyoruz.

➢ Şirket hisseleri, BIM özelinde oldukça düşük sayılabilecek 2023B 4.5x FD/FAVÖK rasyosunda işlem görmekte.

2022-12-25-11-37-19.png

Model Portföy ve Hisse Önerileri Logo Yazılım

➢ Logo Yazılım, güçlü operasyonel performansı ve tekrarlayan gelirleri ile öne çıkmaktadır. eLogo (e-devlet çözümleri) müşteri sayılarındaki yükseliş devam etmiştir. 3Ç21’de 80 bin olan eLogo müşteri sayısı, 3Ç22’de 124 bine (2Ç22: 117 bin) çıkmıştır.

➢ Yurtiçi gelirlerinde yeni müşteri kazanımı, mevcut müşteri harcamalarında artış ve e-devlet segmentinde güçlü kontör satışlarıyla birlikte Romanya’daki iştiraki Total Soft’un gelirlerinde yaşanan Euro bazlı artış sayesinde güçlü büyümesi devam ettirmektedir.

➢ 2022 yılı beklentilerimize göre 12.5x FD/FAVÖK ile işlem görmektedir.

2022-12-25-12-07-19.png

Model Portföy ve Hisse Önerileri Migros

➢ BIM sayfamızda da bahsettiğimiz üzere, önümüzdeki dönemde gıda perakende sektörünün faaliyet karlılığının güçlü seyretmesini beklerken, sektörün öngörülebilirliği de göreceli olarak diğer sektörlere göre daha net olarak devam etmekte.

➢ Şirket teknolojik olarak da online işleri ile sektörün lideri konumunda.

➢ 2022 yılı için şirketin satışlarında muhafazakar %90, FAVÖK’ünde ise %94’lük büyüme beklentilerimiz bulunmakta. 2023 yılı için ise şirketin enflasyon üzeri büyüme beklentilerimiz devam etmekte.

➢ Ayrıca şirketin net borcunda 2022 yılında uhafazakar yaklaşım ile %29 düşüş beklemekteyiz. ➢ Şirket hisseleri, oldukça yüksek bir iskonto olan 4,9x FD/FAVÖK rasyosunda işlem görmekte (2023: 3,0x)

2022-12-25-12-12-18.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.