SASA ve Hektaş’ta alıcı ve satıcı mücadelesi devam ediyor

SASA ve Hektaş’ta alıcı ve satıcı mücadelesi devam ediyor

Borsa İstanbul’un en popüler hisseleri arasında bulunan SASA ve HEKTS , bugünkü volatil hareketleriyle dikkat çekiyor.

İki hisse de 17 Kasım tarihinde uzun süredir devam eden yükseliş trendinde ilk ciddi düzeltmesine başladı. SASA, 189 TL zirvesinden başlayan satışlarla bugün 117 TL’ye kadar geriledi ve zirve seviyesinden şu ana kadar %38’lik bir düzeltme gördü.

HEKTS, aynı tarihte 51,3 TL’de zirve gördükten sonra geçen haftadan bu yana düzeltme eğilimini devam ettiriyor ve bugün açılışta 31,5 TL’ye kadar gerileyerek SASA ile aynı oranda %38 değer kaybetti.

Yeni haftaya satıcılı başlayan SASA ve HEKTS, seans açılışının ilk dakikalarında taban fiyatlarına kadar geriledi. Kısa bir süre dip fiyatlarında yatay kalan iki hisse, eş zamanlı olarak öğle saatlerinde gelen hızlı alımlar taban fiyatının çözüldüğü gördü. Son duruma göre gün dip fiyatından %15 değer kazanan SASA ve HEKTS, sırasıyla 132,5 TL ve 36 TL’ye kadar yükseldi.

SASA, an itibarıyla günlük bazda %2 değer artışıyla devam ederken HEKTS, %3’e yakın yükselişe sahip. Diğer yandan SASA, öğleden sonraki hareketlerde 12,1 milyon lot işlem hacmine sahipken HEKTS, 28,2 milyon lot işlem hacmiyle devam ediyordu.

Her iki hisse senedinde de bugünkü duruma benzer bir hareket, geçen hafta 22 – 23 Kasım tarihlerinde de gerçeklemişti. Ancak toparlanma çabalarında henüz bir ivme yakalanmazken popüler hisselerin düzeltme trendine devam ettiği görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.