Model portföyüne iki hisse ekledi

Model portföyüne iki hisse ekledi

İş Yatırım, Enerjisa'yı 48,6 TL, Arçelik'i 158,25 TL hedef fiyat ile model portföyüne eklerken, Tüpraş'ı model portföyünden çıkardı.

İş Yatırım model portföyünde değişikliğe gitti. Aracı kurum, Enerjisa'yı 48,6 TL, Arçelik'i 158,25 TL hedef fiyat ile model portföyüne eklerken, Tüpraş'ı model portföyünden çıkardı.

Model Portföy Değişiklikleri

8354118122223.webp

ARCLK: ARCLK’i en çok önerilenler listemize ekliyoruz. Arçelik 2021 ve 2022’de yaptığı satın almalar ile uluslararası varlığını arttırmaya devam etmişti. Son olarak, Şirket Whirlpool ile Avrupa’daki faaliyetlerinin birleştirilmesi üzerine yeni bir ortaklığa imza attı ve Whirlpool’un Orta Doğu ve Kuzey Afrika faaliyetlerini satın aldı.

Bu adımlarla Arçelik’in uzun vadeli büyüme stratejisinde önemli bir yol kat ettiğini düşünüyoruz. Yeni ortaklığın Arçelik açısından i) genişleyecek küresel etki alanı ve önemli pazarlarda güçlenen konumu, ii) faaliyet kârını artırması beklenen potansiyel sinerjiler (200 milyon EUR maliyet bazlı sinerji hedefi), iii) nakit çıkışı gerektirmeden Şirket’in ciddi bir varlık bazına ulaşmasını sağlayan uygun anlaşma koşulları ve iv) işletme sermayesi üzerinde beklenen olumlu etki, dikkate alındığında değer arttırıcı olacağına inanıyoruz.

2023’ün ikinci yarısında tamamlanması beklenen işlemlerin ardından, Şirket’in uluslararası gelirlerinin payının %80’in üzerine ulaşabileceğini öngörüyoruz (mevcut düzeyi %70). Hisse 2023T 5.2x Firma Değ./FAVÖK ve 16.1x F/K çarpanları ile yurtdışı benzerlerinin, sırasıyla %37 iskonto ve %44 prim ile işlem görüyor.

ENJSA: ENJSA’yı yüksek enflasyon ortamında doğal bir koruma sağlamasının yanı sıra ; yakın geleceğin yükselen enerji dönüşümü trendinden büyük ölçüde faydalanacağını düşündüğümüz için en çok önerilenler listemize ekliyoruz. 2023 yılında da yüksek seyir edecek enflasyonla birlikte, işletme sermayesi ihtiyacındaki düşüş ile körüklenecek net karda %27 oranında artış gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. Tüm bunlara ek olarak şirket; yaklaşık %60’lık bir ödeme oranıyla düzenli temettü ödemesi yapıyor.

hisse-basina-540-tl-temettu-odeyecegini-acikladi.webp

Hesaplamalarımıza göre şirketin 2022 yılı net karından hisse başına 1,24 TL ödeyeceğini öngörüyoruz ve bu da %4 oranında bir getiriye tekabül ediyor. Şirket, sırasıyla 2023T ve 2024T yılları için 3,7x ve 3,5x FD/FAVÖK oranlarıyla uluslararası emsallerine kıyasla %36 ve % 37iskontolu işlem görüyor. Hisse için 48.6 TL olan 12 aylık hedef fiyatımız %56 artış potansiyeline işaret etmekte.

TUPRS: TUPRS en çok önerilen listemize eklediğimiz 28 Mart 2022 tarihinden bu yana USD bazında yüzde 200 ve TL bazında %136 mutlak getiri sağlarken, BİST-100 endeksinin %27 üzerinde performans gösterdi. Hisse başına 696 TL tutarındaki 12 aylık hedef değerimizin %13’lük sınırlı getiri potansiyeli ve göstermiş olduğu yüksek performans nedeniyle TUPRS’ı en çok önerilenler listemizden çıkarıyoruz. Ayrıca, rafineriler için 2023 yılındaki olumlu görünüm sebebiyle AL tavsiyemizi koruyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.